De situatie van Diny Na mijn arbeidsongeschiktheid begon ik een chocolaterie

Als jong meisje wilde Diny al prinsessenjurken en chocolaatjes verkopen. Voordat ze arbeidsongeschikt raakte, werkte ze dan ook in de bruidsmode. Na haar revalidatie kon ze niet langer tientallen zware bruidsjurken per dag tillen. Gelukkig was er genoeg wat ze nog wel kon. Ze besloot zich om te laten scholen, natuurlijk tot chocolatier. Nu heeft ze haar eigen, goedlopende chocoladewinkel in Badhoevedorp.

“Na mijn arbeidsongeschiktheid begon ik een chocolaterie.”

 • “Ik heb mijn zaak ingericht op wat ik nog wel kan en ik leef mijn leven bewust"

 • “Zo kan ik volop genieten van de dingen die ik doe.”

 • Als jong meisje wilde Diny al prinsessenjurken en chocolaatjes verkopen

 • “Na mijn arbeidsongeschiktheid begon ik een chocolaterie.”

Tips Handig om te weten

 1. Kijk naar wat je wel kunt

  “Ik kan een hele hoop nog wel. Daar kijk ik naar en daar heb ik mijn werk op aange-past. Het interieur van mijn chocolaterie heb ik zo laten maken dat ik er alles kan doen wat nodig is. Ik heb mijn zaak ingericht op wat ik nog wel kan en ik leef mijn leven bewust. Zo kan ik volop genieten van de dingen die ik doe.”

 2. Zoek hulp bij instanties

  “Wanneer je arbeidsongeschikt raakt, staat je wereld op zijn kop. Gelukkig zijn er in Nederland goede instanties die je kunnen begeleiden in die moeilijke tijd. Zij kunnen je helpen bij het re-integreren. Ik ben erg blij dat ik mij heb laten omscholen en weer aan de slag kon. Dat is leuker dan thuis achter de geraniums te zitten.”

Ik ben geen type om achter de geraniums te gaan zitten.
 1. Jaarlijkse check bij je verzekeringsadviseur

  “Je gaat regelmatig naar de tandarts, je laat je auto APK keuren en je gaat op controle bij de dokter. Daarbij hoort ook dat je in ieder geval eens per jaar een afspraak maakt met de verzekeringsadviseur. Zo bleek dat de glazen ruiten van mijn zaak wel verzekerd waren, maar mijn glazen deuren niet. Zorg dat je weet wat verzekerd is, zodat je niet achteraf voor verrassingen komt te staan.”

 2. Denk na over een arbeidsongeschiktheidsverzekering

  “Toen ik nog in de bruidsmode zat, stopte ik al mijn winst direct weer in het bedrijf. Ik dacht niet na over arbeidsongeschiktheid. Als ik het over kon doen, dan had ik mij beter verzekerd. Het ene moment is er niks aan de hand, maar het andere moment kan het mis zijn. Dan kan je er maar beter voor verzekerd zijn.”

Diny

"Ik ben geen type om achter de geraniums te gaan zitten."


Opties Wat zijn de mogelijkheden

 • AOV

  Als je ziek wordt of een ongeluk krijgt, kan dat een daling van je inkomen betekenen. Met onze arbeidsongeschiktheidsverzekering vang je deze daling op. Wij hebben verschillende verzekeringen speciaal voor ondernemers, (para)medici én werknemers.

  Lees meer

 • AOV voor ondernemers

  Als zzp’er is wettelijk niks voor je geregeld rond arbeidsongeschiktheid, maar je stopt wel je ziel en zaligheid in je onderneming. Het kan gebeuren dat je door ziekte of een ongeluk je werk niet meer kan doen. Daarvoor is de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers.

  Lees meer

 • Lijfwacht

  Voorkomen is beter dan genezen. Met onze preventieservice Lijfwacht helpen we je om arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Bijvoorbeeld met coaching of advies over aanpassingen in je werk, bij juridische en financiële kwesties of met hulp bij problemen in je relatie en gezin.

  Lees meer


Situaties

Wat is jouw situatie?

Je staat vaak pas stil bij verzekeren op belangrijke momenten in je leven. Als je een kind krijgt bijvoorbeeld, of een huis koopt. Hier lees je wat anderen in jouw situatie deden.

Bekijk alle situaties


Help me nu

Help me nu