Inboedel­verzekering

 • Keuze uit basis of Allrisk
 • Garantie tegen onderverzekering
 • Huurdersbelang is standaard meeverzekerd

Basis of Allrisk

Met de Inboedelverzekering Basis is je inboedel verzekerd voor de meest voorkomende schades, zoals door brand, storm, wateroverlast en diefstal. Wil je een nog ruimere dekking? Met de Inboedelverzekering Allrisk ben je ook verzekerd voor schade aan je inboedel door andere plotselinge en onverwachte gebeurtenissen, zoals vallen en stoten.

Aanvullende verzekeringen

Je kunt kiezen uit 4 verschillende aanvullende verzekeringen. Met de Glasverzekering is glas in bijvoorbeeld ramen en deuren verzekerd. Of breid je Inboedelverzekering Allrisk uit met Buitenhuisrisico, dan zijn bepaalde bezittingen ook buiten de deur verzekerd. Daarnaast heb je nog keuze uit de Zakelijke Inboedelverzekering en de Sieradenverzekering Wereldwijd.

Reaal Herstel Service

Schade aan de inboedel kun je zelf (laten) repareren, maar je kunt ook de Reaal Herstel Service gebruiken. Deze schakelt gespecialiseerde herstelbedrijven in, die je beschadigde inboedel zo snel mogelijk repareren.

Basis of Allrisk

Je kiest de Inboedel­verzekering Basis of Allrisk

Basis

 • Beste koop consumentenbond
 • kies zelf je eigen risico: € 150, € 250 of € 500
 • verzekerd tegen schade door brand, schroeien of ontploffing
 • verzekerd tegen schade door neerslag, blikseminslag en storm

Allrisk

 • kies zelf je eigen risico: € 150, € 250 of € 500
 • verzekerd tegen schade door brand, schroeien of ontploffing
 • verzekerd tegen schade door neerslag, blikseminslag en storm
 • verzekerd tegen schade door vallen, stoten, beroving en afpersing

Reaal Goed Geregeld Pakket

Profiteer van pakketkorting

Deze ­verzekering maakt deel uit van het Reaal Goed Geregeld Pakket. Hoe meer verschillende schade­verzekeringen uit dit pakket je bij ons afsluit, hoe hoger je korting. Die kan oplopen tot wel 12%!

Wat is er niet verzekerd?

Je ontvangt onder andere geen vergoeding bij schade door:

 • vlekken, barsten, krassen, deuken en schrammen bij normaal gebruik
 • onvoldoende of slecht onderhoud
 • verlies, verduistering of vermissing
 • huisdieren die met je toestemming in de woning zijn
 • andere mensen tijdens (gedeeltelijke) verhuur van de woning

Dit is geen volledige beschrijving. Lees meer over waarvoor je wel en niet verzekerd bent met de Inboedel­verzekering Basis of Allrisk.

Eigen Risico

Bij de Inboedelverzekering Basis of Allrisk kun je kiezen uit een eigen risico van € 150, € 250 of € 500 per gebeurtenis. Dit eigen risico is bij schade altijd voor je eigen rekening. Kies daarom het eigen risico wat past bij jouw situatie.

Verzekeringskaart

De verzekeringskaart helpt je de Inboedel­verzekering van Reaal te vergelijken met andere aanbieders.

Inboedel­verzekering

Meer informatie

Je inboedel

Met inboedel bedoelen wij bezittingen die onderdeel zijn van je huishouden. Bijvoorbeeld meubels, elektrische apparaten, sieraden in huis en kleding. Je inboedel is standaard verzekerd voor een maximum­bedrag van € 125.000 per gebeurtenis. Voor een aantal bezittingen gelden speciale regels per gebeurtenis en verschillende maximumbedragen.

lees meer

Reaal Herstel Service

Stel: je spullen zijn beschadigd door brand. Wist je dat je bij een verzekerde schade zelf mag bepalen wie de schade herstelt? Je kunt de schade zelf herstellen of laten repareren. In dat geval keren we een bedrag aan je uit. Met de Reaal Herstel Service kun je al dat werk ook uitbesteden.


lees meer

Aanvullende verzekeringen

Wat kun je nog meer verzekeren?

De Inboedel­verzekering Basis en Allrisk zijn uit te breiden met 4 aanvullende verzekeringen:

Glas­verzekering

Met de aanvullende Glas­verzekering verzeker je de schade aan ruiten in de woning. Het kan gaan om glas in ramen, maar ook in bijvoorbeeld een deur of koepel. Ruiten van kunststof en glas-in-lood zijn ook verzekerd.

Buitenhuisrisico

De aanvullende verzekering Buitenhuisrisico kun je alleen afsluiten in combinatie met de Inboedel­verzekering Allrisk. Je bent dan ook buiten de deur verzekerd voor schade door verlies, diefstal en vermissing van bepaalde bezittingen, zoals je favoriete zonnebril of je laptop. 

Zakelijke Inboedel­verzekering

Met deze aanvullende verzekering verzeker je je zakelijke inboedel in Nederland tot € 5.000 inclusief btw. Zakelijke spullen zoals gereedschap voor het werk en de zakelijke laptop of telefoon zijn dan verzekerd.

Sieraden­verzekering wereldwijd

Met onze Inboedel­verzekering Basis of Allrisk zijn sieraden in huis standaard verzekerd tot € 2.500. Met de aanvullende Sieraden­verzekering Wereldwijd verzeker je je sieraden als deze meer dan € 2.500 waard zijn.

Tips

Handig om te weten

 • Wat moet je doen in noodsituaties?

  Soms kan reparatie niet wachten. Wat moet je dan doen? Bekijk of je de schade kunt beperken. Let dan wel op je eigen veiligheid. Zo kan je wel water opdweilen uit je kapotte radiator. Maar probeer geen gereedschap te redden uit je brandende schuur.

  Neem direct contact op met ons of je financieel adviseur. Neem ook foto's van de schade. Dat helpt straks bij de schadeafhandeling.

 • Geef wijzigingen altijd aan ons door

  Verandert er iets in of aan je woning? Of in je woonsituatie? Ga je verhuizen of is je gezinssituatie veranderd? Geef dat dan altijd direct aan ons door. Want dit soort wijzigingen kunnen invloed hebben op je inboedel­verzekering en de premie die je betaalt. In sommige gevallen ga je meer betalen, maar soms ook minder. In de voor­waarden van de inboedel­verzekering staat precies welke wijzigingen je aan ons moet doorgeven.

 • Looptijd inboedel­verzekering

  Onze inboedel­verzekering hoort bij het Reaal Goed Geregeld Pakket. Heb je meer schade­verzekeringen die horen bij dit pakket? Dan hebben deze allemaal dezelfde verlengingsdatum. De inboedel­verzekering loopt vanaf het moment van afsluiten (de ingangsdatum) tot de verlengingsdatum van het pakket. Dit is maximaal 1 jaar.

  We verlengen de inboedel­verzekering daarna telkens automatisch op de verlengingsdatum van het pakket voor weer 1 jaar. Na deze verlenging kun je de inboedel­verzekering op elk moment opzeggen met 1 maand opzeg­termijn

 • Pakketkorting Goed Geregeld Pakket

  De inboedel­verzekering hoort bij het Reaal Goed Geregeld Pakket. Sluit je 2 of meer verschillende verzekeringen uit dat pakket? Dan krijg je korting op je premie:

  Aantal verzekeringen uit pakket Korting

  2 verzekeringen 

  2%
  3 verzekeringen 5%
  4 verzekeringen 8%
  5 verzekeringen 10%
  8 verzekeringen of meer 12%
 • Voor­waarden en brochures