Eén van mijn hoogtepunten is boarden in Mount Baker, in Noord-Amerika.

Ik ga op wintersport, van Alaska tot Frankrijk

Bas (41) is een ware wintersportfanaat. Hij heeft zo'n beetje overal geskied en gesnowboard: van Alaska tot Frankrijk en van Sicilië tot India. Zo'n 5 tot 7 keer per jaar organiseert hij Powderchase, een reis voor off piste skiërs waarbij alleen de datum vaststaat. De bestemming wordt 48 uur voor vertrek pas gekozen, op basis van sneeuwval. Vorig jaar is dochter Puk (6) voor het eerst met Bas en zijn vrouw Marja mee geweest op wintersport."We hebben een leuke plek uitgezocht en gewoon een heel klassiek weekje wintersport gehad met de familie. Ver van tevoren geboekt natuurlijk. Dat was ook superleuk."

  

Tips

Handig om te weten

 • Neem les

  "Neem les als je nog nooit op wintersport bent geweest. Of je nu gaat skiën of snowboarden, het wordt pas leuk als je er steeds beter in wordt."

 • Kleine skigebieden

  "Staar je niet blind op de grote gebieden. Je hebt geen 400 kilometer piste nodig voor een skivakantie. De klein gebiedjes zijn vaak hele leuke en sfeervolle plekken om heen te gaan. Het is meestal ook goedkoper."

 • Altijd verzekerd op reis

  "Ik ga altijd op zo'n korte termijn weg, dat ik geen zin heb om elke keer te checken hoe het zit met mijn reis­verzekering. Daarom heb ik gewoon een doorlopende reis­verzekering met wintersport­dekking."

 • Ook bij ongelukken

  "Een reis­verzekering kan een goede aanvulling zijn op je zorg­verzekering. Een reis­verzekering vergoedt namelijk bepaalde kosten bij een ongeluk wel, die door je basiszorg­verzekering niet worden vergoed. Zo worden bijvoorbeeld de kosten als je met een gebroken been van de berg moet worden gehaald en de gipsvlucht wel vergoed met je reis­verzekering."