Ons huis staat in het historisch centrum, aan de 'grachtengordel' van Weesp

Wij hebben ons eerste huis gekocht

Na jarenlang met veel plezier in Amsterdam te hebben gewoond, zijn Kyra (27) en Olav (31) toe aan wat meer rust, ruimte en natuur. Dat hebben ze gevonden in Weesp, waar ze hun eerste huis hebben gekocht. De nieuwe woning telt 3 verdiepingen en heeft een tuin. Ruimte genoeg dus. Voor henzelf én voor hun kind. "Qua timing had het niet beter gekund: op de dag dat we hoorden dat het huis doorging, kregen we ook het bericht dat ik zwanger was."

  

Tips

Handig om te weten

 • Kijk naar je maandlasten

  "Wij hebben niet gekeken naar de maximale hypotheek die we konden krijgen, maar naar de maandelijkse lasten die we wilden betalen. Dan kom je op een lagere hypotheek uit, maar je hebt een stuk meer financiële zekerheid."

 • Wees realistisch

  "Het liefst wilden we in Amsterdam blijven, maar na zo'n driekwart jaar bleek dat met onze eisen dat gewoon niet realistisch was. Zie het maar eens te vinden in Amsterdam: genoeg ruimte en een tuin voor een betaalbare prijs. Toen zijn we ook naar omliggende gemeentes gaan kijken."

 • Switch op tijd

  "We moeten ons voor van alles en nog wat opnieuw aanmelden. Denk aan de energieleverancier, internetprovider, maar ook het waterbedrijf."

 • Sluit een passende opstal­verzekering af

  "Dit huis is ons meest waardevolle bezit, dat willen we natuurlijk goed verzekeren met een passende woonhuis­verzekering. En ook een goede verzekering voor de inboedel. Let er vooral op dat je niet onderverzekerd bent."

Image

Kyra en Olav

"Ons huis staat in het historisch centrum, aan de 'grachtengordel' van Weesp. Een meter of 100 lopen en je staat aan de Vecht."