Image

Zuivere Lijfrente

 • Gegarandeerde vaste uitkering
 • Bepaal zelf de looptijd: tijdelijk of levenslang
 • Uitkering voor partner na overlijden

Bekijk je mogelijkheden

Je lijfrente komt vrij. Het is waarschijnlijk een tijd geleden dat je deze hebt afgesloten. Nu dit lijfrentekapitaal vrijkomt, heb je de keuze: je lijfrente verder opbouwen of uitkeren. Bekijk de video voor je mogelijkheden. Meer informatie over je vrijkomende lijfrente lees je in onze Lijfrentewijzer.

De Zuivere Lijfrente van Reaal

Onze Zuivere Lijfrente is een verzekering waarmee je een gegarandeerde uitkering regelt. Je stort het vrijkomende kapitaal uit je lijfrente- of gouden handdruk­verzekering in één keer in de Zuivere Lijfrente. Vervolgens krijg je een uitkering naar jouw keuze.

Voordelen

Waarom onze Zuivere Lijfrente?

Gegarandeerde vaste uitkering

Je spreekt met ons af voor welke periode je een uitkering krijgt uit je verzekering en hoe hoog het bedrag is. Dit bedrag staat vast voor de hele periode.

Bepaal zelf de looptijd

Met de Zuivere Lijfrente regel je zelf of je een uitkering wilt voor een bepaalde periode of levenslang.

Uitkering voor partner

Je kunt regelen dat je partner de 2e verzekerde is. In dat geval gaan de uitkeringen naar je partner als je binnen de vastgestelde uitkerings­termijn overlijdt.

Verzekering afsluiten

Hulp bij het maken van je keuze

Lijfrentedesk

Hoe kies je nu wat je met je vrijkomende lijfrente doet? Onze lijfrentedesk kan je daarbij helpen. We willen graag weten wat je wensen zijn om je goed te kunnen helpen. Maak daarom eerst een be­rekening en vraag een offerte aan.

Onafhankelijk adviseur

Wil je de Zuivere Lijfrente met advies aanvragen? Dan kan alleen via een onafhankelijk adviseur. Wil je zelf contact opnemen met een adviseur? Vind een adviseur bij je in de buurt op postcode of plaats.

Mogelijkheden

Zo werkt onze Zuivere Lijfrente

 • Wat kan er wel

  • Je krijgt een vast bedrag in de periode die je met ons afspreekt.
  • Het bedrag dat je krijgt, is gegarandeerd.
  • Je koopt een zuivere lijfrente met een koopsom, een bedrag dat je eerder hebt opgebouwd.
  • Door je partner als 2e verzekerde toe te voegen, kun je de uitkeringen door laten gaan na je overlijden.
  • Door de Zuivere Lijfrente met een Contra­verzekering te combineren, zorg je ervoor dat je nabestaanden na het overlijden van jou en je eventuele partner nog een uitkering ontvangen.
 • Wat kan er niet

  • Je kunt de uitkeringen niet automatisch laten vervallen aan je nabestaanden. De uitkeringen stoppen na je overlijden. Alleen als je je partner als 2e verzekerde toevoegt, kun je na je overlijden de uitkeringen over laten gaan op je partner. De uitkeringen stoppen dan bij het 2e overlijden.

Verzekeringskaart

De verzekeringskaart helpt je de Zuivere Lijfrente van Reaal te vergelijken met andere aanbieders.

Verzekering afsluiten

Lijfrentedesk

Je hebt de afgelopen jaren een bedrag opgebouwd in een lijfrente­verzekering of een goudenhanddruk­verzekering. Hoe kies je nu wat je met dit bedrag doet? Onze lijfrentedesk kan je daarbij helpen. De lijfrentedesk is een team van specialisten op het gebied van vrijkomende lijfrentes.

Wat kun je van de lijfrentedesk verwachten?

 • Wij geven je antwoord op jouw vragen.
 • Wij nemen met je door wat in jouw situatie de mogelijkheden zijn.
 • Wij zijn op de hoogte van wetgeving en fiscale regels rondom lijfrente.
 • Wij verwijzen je naar een financieel adviseur als blijkt dat je gebaat bent bij een advies.

Contact met de lijfrentedesk

Neem vrijblijvend contact op met onze lijfrentedesk. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 17:00.

Extra zekerheid

Contra­verzekering

Je krijgt uitkeringen uit je Zuivere Lijfrente tot jij en eventueel je partner overlijden. Op dat moment stoppen de uitkeringen. Met de contra­verzekering zorg je er met een relatief kleine koopsom voor dat een groot deel van die uitkeringen alsnog naar je nabestaanden gaat. Zij ontvangen het bedrag niet in periodieke uitkeringen, maar in één keer. Je voorkomt zo dus vermogensverlies.

Je mag de koopsom voor de contra­verzekering niet betalen uit de uitkering van je lijfrente­verzekering. Je nabestaanden moeten de koopsom zelf betalen uit eigen middelen.

Verzekeringskaart

De verzekeringskaart helpt je de Contra­verzekering van Reaal te vergelijken met andere aanbieders.

Tips

Handig om te weten

 • Lijfrente bij een andere verzekeraar

  Heb je je lijfrente bij een andere verzekeraar opgebouwd of bouw je nu een geld­bedrag op? Dan kun je je verzekeraar rond de einddatum vragen om het bedrag over te boeken naar ons.

 • Uitkering na overlijden

  Kies je er voor om de uitkeringen door te laten gaan na je overlijden? Dan heb je een keuze:

  • De uitkering blijft even hoog: je partner ontvangt na je overlijden periodiek een bedrag dat gelijk is aan de oorspronkelijke uitkering.
  • Na je overlijden ontvangt je partner periodiek 70% van de oorspronkelijke uitkering.
 • Distributiekosten

  Je moet als klant eenmalige distributiekosten betalen bij het afsluiten van een Zuivere Lijfrente. Sluit je je verzekering bij ons direct online af? Dan betaal je het voordelige tarief van € 114.

 • Saldomethode

  Een van de voordelen van een lijfrenteverzekering is dat de premie aftrekbaar is van je aangifte inkomstenbelasting. Heb je dit (deels) niet gedaan? Dan mag je op de lijfrente-uitkering de saldomethode laten toepassen. Deze regel van de Belastingdienst houdt in dat je over een deel van de uitkering geen belasting hoeft te betalen. Hoe hoog dat deel is hangt af van het bedrag van de niet-afgetrokken premies en het jaar waarin je die premies hebt ingelegd.

  • Premies ingelegd in de jaren 2001 tot en met 2009? Het geheel van niet-afgetrokken premies komt in aanmerking voor de saldomethode.
  • Premies ingelegd vanaf 2010? Voor de niet-afgetrokken premies die in aanmerking komen voor de saldomethode geldt een maximum van € 2.269 per jaar per belastingplichtige.

  Oud regime lijfrente
  Een oud regime lijfrenteverzekering is een lijfrenteverzekering die is afgesloten vóór 16 oktober 1990, tegen premiebetaling of vóór 1 januari 1992, tegen koopsom. Een lijfrenteverzekering onder dit regime noemen we ook wel een kapitaalverzekering met lijfrenteclausules. De oorspronkelijke ingangsdatum vind je terug op de polis.

  Heb je een lijfrenteverzekering die nog valt onder de regels van het oude belastingregime ? En heb je na 1 januari 2001 nog premie betaald? Dan wordt de saldomethode altijd toegepast. Deze premies mocht je vanaf 2001 namelijk niet meer in aftrek nemen in de aangifte inkomstenbelasting. Voor de jaren 2001 tot en met 2009 geldt de saldomethode voor de gehele jaarpremie. Vanaf 2010 valt alleen de jaarpremie tot € 2.269 per verzekering onder de regel.

  Saldoverklaring
  Uit een verklaring van de Belastingdienst moet blijken dat de saldomethode van toepassing is en voor welk bedrag. Deze saldoverklaring (of 'Verklaring niet-afgetrokken premies of bedragen') vraag je aan bij de Belastingdienst vóórdat je je lijfrenteverzekering laat uitkeren.

  Voorbeeld uitkering met een saldoverklaring
  Stel dat je uitkering € 1.500 bruto per maand bedraagt. En dat de Belastingdienst een saldoverklaring heeft afgegeven voor € 5.000. Dan hoef je over de eerste € 5.000 die je ontvangt, geen belasting te betalen. Het uitkeringsschema ziet er dan als volgt uit:

  Maand 1 € 1.500 onbelast
  Maand 2 € 1.500 onbelast
  Maand 3 € 1.500 onbelast
  Maand 4 € 500 onbelast en € 1.000 belast
  Maand 5 € 1.500 belast
 • Voor­waarden en brochures

De Zuivere Lijfrente van Reaal

 • Gegarandeerde vaste uitkering
 • Bepaal zelf de looptijd: tijdelijk of levenslang
 • Uitkering voor partner na overlijden