Autoverzekering

Hoge no-claimkorting, snel hulp na een ongeluk en invloed op je eigen risico.

Bereken je premieMeer informatie

Autoverzekering

Voordelen Waarom onze autoverzekering?

 • Hoge no-claimkorting

  Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe hoger je korting. Is dit je eerste autoverzekering? Dan krijg je bij ons altijd 48% premiekorting. De no-claimkortingNo-claimkortingAls je een aantal jaren achter elkaar geen schade claimt op je autoverzekering, krijg je korting op je premie. Hoe meer jaren je schadevrij rijdt, hoe hoger je korting.  kan zelfs oplopen tot 80%.

 • Snel hulp na een ongeluk

  Wat voor soort autoverzekering je ook hebt, je kunt altijd rekenen op snelle en vakkundige hulp na een verkeersongeval. Wel zo’n fijne gedachte, want na een ongeluk heb je al genoeg aan je hoofd.

 • Invloed op je eigen risico

  Bij onze Beperkt Casco en Volledig Casco autoverzekering is je eigen risico € 150. Als je naar een SchadegarantSchadegarantSchadegarant is een stichting zonder winstoogmerk. Bij Schadegarant zijn alle partijen aangesloten die autoschades voor verzekerden vakkundig en vlot willen laten herstellen. Dit zijn partijen als autoverzekeringsmaatschappijen, auto(schadeherstel)bedrijven en financieel adviseurs. -bedrijf gaat, vervalt je eigen risico. Kies je niet voor een Schadegarant-bedrijf, dan wordt het € 500. Kijk in de voorwaarden voor meer informatie wanneer je een eigen risico hebt en hoog deze is.

Bereken je premie Kies je eigen route

Je premie
 • Het veld 'kenteken' is verplicht.
 • Het veld 'kenteken' moet een geldig Nederlands kenteken bevatten.
 • Het veld 'geboortedatum' is verplicht.
 • Het veld 'geboortedatum' moet een geldige datum bevatten.
 • Het veld 'postcode' is verplicht.
 • Het veld 'Postcode' moet een geldige postcode bevatten.
 • Het veld 'huisnummer' is verplicht.
 • Het veld 'schadevrij jaren' is verplicht.

Hulp van een onafhankelijk adviseur

Een financieel adviseur betaal je voor persoonlijk advies. Daar krijg je wel veel voor terug. Hij zorgt voor een verzekering die precies bij je past en neemt je een hoop uitzoekwerk uit handen.

WA Beperkt Casco Volledig Casco

We vinden het belangrijk dat jij begrijpt waarvoor je kiest, dus helpen we je graag om zelf een verzekering af te sluiten. Je kan echter ook een onafhankelijk adviseur inschakelen.

De premie is een indicatie, zonder aanvullende dekkingen.

Basisdekking autoverzekering Dit is er allemaal verzekerd

WA verplicht Beperkt Casco Volledig Casco
Schade aan je eigen auto nee
optioneel
ja
Schade aan anderen ja ja ja
Wegslepen van je auto na een ongeluk ja ja ja
SOS International regelt je thuiskomst na een ongeluk ja ja ja
Ruitschade en schade door brand, diefstal, storm, blikseminslag, loslopende dieren nee ja ja
Schade door andere onvoorziene gebeurtenissen nee nee ja
     
Meer informatie Meer informatie Meer informatie

Verzekeringskaarten

De verzekeringskaart helpt je de autoverzekering van Reaal te vergelijken met andere aanbieders.


Eigen risicoDit betaal je zelf

Voor de WA autoverzekering geldt er geen eigen risico, voor de Beperkt en Volledig Casco autoverzekering wel. Het standaard eigen risico daarvoor is € 150. Maar je kunt ervoor zorgen dat je minder betaalt. Als je schade hebt aan je auto, kun je kiezen voor een bij Schadegarant aangesloten herstelbedrijf. Dan is je eigen risico € 0. De classificatie van de herstelbedrijven staat op schadegarant.nl.

Ook in andere situaties heb je soms geen eigen risico, of juist een hoger eigen risico.

Welke dekking past bij jou?

In dit filmpje leggen we de verschillen tussen de WA, Beperkt Casco en Volledig Casco autoverzekering aan je uit.


Aanvullende dekkingen autoverzekeringWelke dekkingen zijn er nog meer?

Ongevallenverzekering inzittenden

Als iemand in jouw auto blijvend invalide raakt of zelfs overlijdt door een ongeval in het verkeer, keren wij een bedrag ui. De inzittenden zijn ook verzekerd als de auto stil staat, ze in- en uitstappen en als ze onderweg helpen bij een noodreparatie aan de auto.

Schadeverzekering inzittenden

Als je een ongeluk in het verkeer krijgt, vergoedt deze verzekering schade aan personen in jouw auto tot een bedrag van € 1.000.000. Dit geldt ook voor de bestuurder. Ook hun spullen zijn verzekerd.

Pechhulp door Route Mobiel

Daar sta je dan! Ondanks dat je auto goed onderhouden is, kan het toch voorkomen dat je niet meer verder kunt rijden. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk weer op weg worden geholpen. Met pechhulp als aanvullende dekking ben je verzekerd van snelle en deskundige hulp. De hulpverleners van Route Mobiel staan dan voor je klaar, waar je ook staat.

Verhaalsbijstand

Als auto-eigenaar kan je na een aanrijding in een situatie terechtkomen waarin juridische hulp noodzakelijk is. Met deze aanvullende verzekering heb je recht op juridische hulp voor het verhalen van je schade op de veroorzaker en vergoeding van bepaalde proceskosten.

Heb je vragen?

Wij beantwoorden ze graag. Jij kan kiezen op welke manier. Help me nu

Tips Handig om te weten

Schadevrije jaren

Als je geen schade claimt op je autoverzekering, dan bouw je schadevrije jaren op. Ieder jaar dat je schadevrij rijdt, klim je op de zogenaamde bonus-malusladder. Dat betekent dat je no-claimkorting stijgt en de premie voor je autoverzekering daalt. Claim je toch schade, dan kan dit invloed hebben op je kortingspercentage. Onze bonus-malusladder heeft een kortingspercentage van maximaal 80%. Is dit je eerste autoverzekering? Dan start je op trede 6 en krijg je 48% korting. Je leest meer over schadevrije jaren in artikel 4 van de voorwaarden.

De bonus-malustabel

De kortingspercentages staan in onze bonus-malustabel. We berekenen de premie per jaar. Voor de WA , Beperkt Casco en Volledig Casco autoverzekering kijken we naar je schadevrije jaren. Rij je een jaar geen schade? Dan stijg je 1 trede. Voor de aanvullende verzekeringen doen we dat niet. Daarvoor gelden vaste premies. Onze bonus-malustabel vind je in artikel 4 van de voorwaarden.

De leeftijd van je auto

Let bij het afsluiten van je autoverzekering goed op de leeftijd van je auto. Bij de verplichte WA autoverzekering vergoeden we de schade aan en van anderen. De schade aan je eigen auto betaal je dus zelf. Deze verzekering wordt over het algemeen gekozen voor auto’s die ouder zijn dan 8 jaar.

Als je auto net uit de showroom komt, is de reparatie vaak duurder. Dan is het wel zo prettig als de schade aan je eigen auto vergoed wordt. Daarvoor kun je de Beperkt Casco of Volledig Casco autoverzekering afsluiten. We zien vaak dat klanten met auto’s tot 5 jaar oud kiezen voor Volledig Casco. Bij 5 tot 10 jaar oude auto’s sluiten veel klanten de Beperkt Casco autoverzekering af.

De meldcode

Als je onze autoverzekering afsluit, dan hebben wij de meldcode nodig. De meldcode bestaat uit de laatste 4 cijfers van het chassisnummer van je auto. Het chassisnummer vind je op het kentekenbewijs, onder de motorkap of bij de portieren.

De meldcode geven wij door aan de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Aan de meldcode ziet de RDW of je auto verzekerd is of niet. Is je auto niet verzekerd en rij je er toch in, dan kan de RDW je een hoge boete opleggen. Sluit daarom altijd de WA autoverzekering voor je auto af.

Looptijd autoverzekering

De autoverzekering hoort bij ons Goed Geregeld Pakket. Heb je meer schadeverzekeringen die horen bij dit pakket? Dan hebben deze allemaal dezelfde verlengingsdatum. De autoverzekering loopt vanaf het moment van afsluiten (de ingangsdatum) tot de verlengingsdatum van het pakket. Dit is maximaal 1 jaar.

We verlengen de autoverzekering daarna telkens automatisch op de verlengingsdatum van het pakket voor weer 1 jaar. Na deze verlenging kun je de autoverzekering op elk moment opzeggen met 1 maand opzegtermijn.

Pakketkorting Goed Geregeld Pakket

De autoverzekering hoort bij ons Goed Geregeld Pakket. Sluit je meer dan 1 verzekering uit dat pakket? Dan krijg je korting op je premie:

Voorwaarden

Situatie

Ik ruil mijn moderne auto in voor een oldtimer


De autoverzekering van Reaal

Hoge no-claimkorting, snel hulp na een ongeluk en invloed op je eigen risico.

Bereken je premieVind een adviseur

Help me nu

Help me nu