Autoverzekering

Scherpe premie, snel hulp na een ongeluk en invloed op je eigen risico.

Voordelen

Waarom onze auto­verzekering?

Scherpe premie

Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe hoger de korting. Bereken hier wat jouw premie wordt.

Snel hulp na een ongeluk

Wat voor soort auto­verzekering je ook hebt, je kunt altijd rekenen op snelle en vakkundige hulp na een verkeersongeval. Wel zo'n fijne gedachte, want na een ongeluk heb je al genoeg aan je hoofd.

Invloed op je eigen risico

Bij onze Beperkt Casco en Volledig Casco auto­verzekering is je eigen risico € 150. Als je naar een Schadegarant -bedrijf gaat, vervalt je eigen risico. Kies je niet voor een Schadegarant-bedrijf, dan wordt het € 500. Kijk in de voor­waarden voor meer informatie wanneer je een eigen risico hebt en hoog deze is.

Bereken je premie

Kies je eigen route

Je premie

Benieuwd hoeveel premie je betaalt voor deze verzekering? Aan de hand van een aantal gegevens reken je dit eenvoudig en vrijblijvend uit. 

Hulp van Reaal

Wanneer je direct zelf je verzekering wilt regelen bieden we je hulp en informatie. Bel 072 - 519 40 80 of bekijk ons helpmenu.

Help me nu

Hulp van een onafhankelijk adviseur

Een financieel adviseur betaal je voor persoonlijk advies. Daar krijg je wel veel voor terug. Hij zorgt voor een verzekering die precies bij jou past en neemt je een hoop uitzoekwerk uit handen.

Samen naar The Lion King

Hakuna Matata (oftewel: geen zorgen) met de schadeverzekeringen van Reaal. Ben jij één van de eerste 60 klanten die een autoverzekering en 3 andere schadeverzekeringen afsluit? Dan ontvang je 2 kaarten voor de veelbekroonde koning der musicals, The Lion King.

Lion King voorstelling

Basis­dekking auto­verzekering

Dit is er allemaal verzekerd

 

WA verplicht

Beperkt casco

Volledig Casco

Schade aan je eigen auto   In bepaalde gevallen. Lees er meer over onder 'Meer informatie'  
Schade aan anderen      
Wegslepen van je auto na een ongeluk      
SOS International regelt je thuiskomst na een ongeluk      
Ruitschade en schade door brand, diefstal, storm, blikseminslag, loslopende dieren      
Schade door andere onvoorziene gebeurtenissen      
 

Verzekeringskaarten

De verzekeringskaart helpt je de auto­verzekering van Reaal te vergelijken met andere aanbieders.

Eigen risico

Dit betaal je zelf

Voor de WA auto­verzekering geldt er geen eigen risico, voor de Beperkt en Volledig Casco auto­verzekering wel. Het standaard eigen risico daarvoor is € 150. Maar je kunt ervoor zorgen dat je minder betaalt. Als je schade hebt aan je auto, kun je kiezen voor een bij Schadegarant aangesloten herstelbedrijf. Dan is je eigen risico € 0. De classificatie van de herstelbedrijven staat op schadegarant.nl.

Ook in andere situaties heb je soms geen eigen risico, of juist een hoger eigen risico.

Welke dekking past bij jou?

In dit filmpje leggen we de verschillen tussen de WA, Beperkt Casco en Volledig Casco auto­verzekering aan je uit.

Aanvullende dekkingen autoverzekering

Welke dekkingen zijn er nog meer?

 • Ongevallen­verzekering inzittenden

  Ongevallen­verzekering inzittenden

  Als iemand in jouw auto blijvend invalide raakt of zelfs overlijdt door een ongeval in het verkeer, keren wij een bedrag ui. De inzittenden zijn ook verzekerd als de auto stil staat, ze in- en uitstappen en als ze onderweg helpen bij een noodreparatie aan de auto.

 • Schade­verzekering inzittenden

  Schade­verzekering inzittenden

  Als je een ongeluk in het verkeer krijgt, vergoedt deze verzekering schade aan personen in jouw auto tot een bedrag van € 1.000.000. Dit geldt ook voor de bestuurder. Ook hun spullen zijn verzekerd.

 • Pechhulp door Route Mobiel

  Pechhulp door Route Mobiel

  Daar sta je dan! Ondanks dat je auto goed onderhouden is, kan het toch voorkomen dat je niet meer verder kunt rijden. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk weer op weg worden geholpen. Met pechhulp als aanvullende dekking ben je verzekerd van snelle en deskundige hulp. De hulpverleners van Route Mobiel staan dan voor je klaar, waar je ook staat.

 • Verhaalsbijstand

  Verhaalsbijstand

  Als auto-eigenaar kan je na een aanrijding in een situatie te­rechtkomen waarin juridische hulp noodzakelijk is. Met deze aanvullende verzekering heb je recht op juridische hulp voor het verhalen van je schade op de veroorzaker en vergoeding van bepaalde proceskosten.

Heb je vragen?

Wij beantwoorden ze graag. Jij kan kiezen op welke manier.

Help me nu

Tips

Handig om te weten

 • Schadevrije jaren

  Als je geen schade claimt op je auto­verzekering, dan bouw je schadevrije jaren op. Ieder jaar dat je schadevrij rijdt, klim je op de zogenaamde bonus-malusladder. Dat betekent dat je no-claimkorting stijgt en de premie voor je auto­verzekering daalt. Claim je toch schade, dan kan dit invloed hebben op je kortings­percentage. Je leest meer over schadevrije jaren in artikel 4 van de voor­waarden.

 • De leeftijd van je auto

  Let bij het afsluiten van je auto­verzekering goed op de leeftijd van je auto. Bij de verplichte WA auto­verzekering vergoeden we de schade aan en van anderen. De schade aan je eigen auto betaal je dus zelf. Deze verzekering wordt over het algemeen gekozen voor auto's die ouder zijn dan 8 jaar.

  Als je auto net uit de showroom komt, is de reparatie vaak duurder. Dan is het wel zo prettig als de schade aan je eigen auto vergoed wordt. Daarvoor kun je de Beperkt Casco of Volledig Casco auto­verzekering afsluiten. We zien vaak dat klanten met auto's tot 5 jaar oud kiezen voor Volledig Casco. Bij 5 tot 10 jaar oude auto's sluiten veel klanten de Beperkt Casco auto­verzekering af.

 • De meldcode

  Als je onze auto­verzekering afsluit, dan hebben wij de meldcode nodig. De meldcode bestaat uit de laatste 4 cijfers van het chassis­nummer van je auto. Het chassis­nummer vind je op het kentekenbewijs, onder de motorkap of bij de portieren.

  De meldcode geven wij door aan de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Aan de meldcode ziet de RDW of je auto verzekerd is of niet. Is je auto niet verzekerd en rij je er toch in, dan kan de RDW je een hoge boete opleggen. Sluit daarom altijd de WA auto­verzekering voor je auto af.

 • Looptijd auto­verzekering

  De auto­verzekering hoort bij ons Goed Geregeld Pakket. Heb je meer schade­verzekeringen die horen bij dit pakket? Dan hebben deze allemaal dezelfde verlengingsdatum. De auto­verzekering loopt vanaf het moment van afsluiten (de ingangsdatum) tot de verlengingsdatum van het pakket. Dit is maximaal 1 jaar.

  We verlengen de auto­verzekering daarna telkens automatisch op de verlengingsdatum van het pakket voor weer 1 jaar. Na deze verlenging kun je de auto­verzekering op elk moment opzeggen met 1 maand opzeg­termijn.

 • Pakketkorting Goed Geregeld Pakket

  De autoverzekering maakt deel uit van het Reaal Goed Geregeld Pakket. Sluit je meer dan 1 verzekeringen uit dat pakket? Dan krijg je korting op je premie:

  Aantal verzekeringen uit pakket Korting

  2 verzekeringen 

  2%
  3 verzekeringen 5%
  4 verzekeringen 8%
  5 verzekeringen 10%
  8 verzekeringen of meer 12%
 • Voorwaarden

Situatie

Ik ruil mijn moderne auto in voor een oldtimer

De autoverzekering van Reaal

Scherpe premie, snel hulp na een ongeluk en invloed op je eigen risico.

Help me nu

Help me nu

 • Veelgestelde vragen

 • Social media

  Stel ons je vraag en je ontvangt tijdens openingstijden binnen 1 uur een reactie.

  We zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 21.00 uur. Op zaterdag kun je ons bereiken tussen 10.00 en 16.00 uur.

 • Zelf regelen

  Verandert er iets in jouw persoonlijke situatie of wil je je verzekering wijzigen?

 • Chat

  Direct antwoord op je vraag? Start de chat. Wij zitten voor je klaar!

  Chat met ons

  Sorry, op dit moment zijn er geen medewerkers beschikbaar.

  Direct antwoord op je vraag? Start de chat. Wij zitten voor je klaar!

  Chat met ons

  Sorry, op dit moment zijn er geen medewerkers beschikbaar.

  Waar gaat je vraag over?

  We zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 21.00 uur. Op zaterdag kun je ons bereiken tussen 10.00 en 16.00 uur.

 • Bellen

  We zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 21.00 uur. Op zaterdag kun je ons bereiken tussen 10.00 en 16.00 uur.

  072 - 519 40 80

 • Adviseur

  Je kan veel zelf doen, maar in sommige situaties is hulp van een onafhankelijk adviseur een goede keus.

 • Feedback

  Help ons deze pagina nog beter te maken.