Auto­verzekering

 • Scherpe premie
 • Snel hulp na een ongeluk
 • Invloed op je eigen risico

Voordelen

Waarom onze auto­verzekering?

Scherpe premie

Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe hoger de korting. Bereken hier wat jouw premie wordt.

Snel hulp na een ongeluk

Wat voor soort auto­verzekering je ook hebt, je kunt altijd rekenen op snelle en vakkundige hulp na een verkeersongeval. Wel zo'n fijne gedachte, want na een ongeluk heb je al genoeg aan je hoofd.

Invloed op je eigen risico

Bij onze Beperkt Casco en Volledig Casco auto­verzekering is je eigen risico € 150. Als je naar een Schadegarantbedrijf gaat, vervalt je eigen risico. Kies je niet voor een Schadegarant-bedrijf, dan wordt het € 500. Kijk in de voor­waarden voor meer informatie wanneer je een eigen risico hebt en hoog deze is.

Auto­verzekering

Dit is er allemaal verzekerd

 • WA

  WA verplicht

  Het verzekeren van je wettelijke aansprakelijkheid van je auto is verplicht. Zo'n WA-auto­verzekering is bedoeld om schade die je met je auto veroorzaakt bij iemand anders te kunnen vergoeden. Schade aan je eigen auto wordt niet vergoed. Daarvoor heb je een aanvullende verzekering nodig, zoals Beperkt Casco of Volledig Casco.

  Wij verzekeren:

  • Schade aan anderen waarvoor jij aansprakelijk bent:
   • veroorzaakt door je auto, aangekoppelde aanhangwagen of vouwwagen.

   • veroorzaakt door lading die van je auto of aanhanger valt.

  • Proceskosten als je aansprakelijk bent gesteld.
  • Wettelijke rente over de schadevergoeding.
  • Hulpverlening bij een ongeluk en diefstal.
  • Transport van je auto als je na een ongeluk niet verder kunt rijden.
  • Het vervoer van je inzittenden per taxi als je na een aanrijding niet verder kunt rijden.

  In dit overzicht vind je de belangrijkste zaken die je standaard wel en niet verzekert met onze autoverzekering. Dit overzicht is niet compleet. Onze voorwaarden zijn dat wel.

 • Beperkt Casco

  Beperkt Casco

  De WA-verzekering is er niet voor schade aan je eigen auto. Beperkt Casco (ook wel WA plus) dekt in bepaalde gevallen wel de schade aan je eigen auto. Bijvoorbeeld als je auto wordt gestolen of wordt getroffen door de bliksem.

  Wij verzekeren:

  • Schade aan je auto tot maximaal de catalogus­waarde.
  • Accessoires aan de auto tot € 1000.
  • Brandblusapparaat, gevarendriehoek, kinderstoeltje(s), pechlamp, sleepkabel en verbanddoos zijn standaard.

  In dit overzicht vind je de belangrijkste zaken die je standaard wel en niet verzekert met onze autoverzekering. Dit overzicht is niet compleet. Onze voorwaarden zijn dat wel.

 • Volledig Casco

  Volledig Casco

  Met de Volledig Casco (ook wel all risk auto­verzekering) ben je verzekerd voor alle schades aan je auto die Beperkt Casco vergoedt, maar ook voor schades die ontstaan door elke andere plotselinge en onvoorziene gebeurtenis. Bijvoorbeeld als je per ongeluk met je auto tegen een boom botst of als de gebeurtenis wordt veroorzaakt door een gebrek aan je auto.

  Wij verzekeren:

  • Schade aan de auto tot maximaal de catalogus­waarde.
  • Accessoires aan de auto tot € 1000.
  • Schade aan je brandblusapparaat, gevarendriehoek, kinderstoeltje(s), pechlamp, sleepkabel en verbanddoos standaard.

  In dit overzicht vind je de belangrijkste zaken die je standaard wel en niet verzekert met onze autoverzekering. Dit overzicht is niet compleet. Onze voorwaarden zijn dat wel.

 • Eigen risico

  Eigen risico

  Voor de WA auto­verzekering geldt er geen eigen risico, voor de Beperkt en Volledig Casco auto­verzekering wel. Het standaard eigen risico daarvoor is € 150. Maar je kunt ervoor zorgen dat je minder betaalt. Als je schade hebt aan je auto, kun je kiezen voor een bij Schadegarant aangesloten herstelbedrijf. Dan is je eigen risico € 0. De classificatie van de herstelbedrijven staat op schadegarant.nl.

  Ook in andere situaties heb je soms geen eigen risico, of juist een hoger eigen risico.

Aanvullende dekkingen

Welke dekkingen zijn er nog meer?

Ongevallen­verzekering inzittenden

Als iemand in jouw auto blijvend invalide raakt of zelfs overlijdt door een ongeval in het verkeer, keren wij een bedrag uit.

Schade­verzekering inzittenden

Als je een ongeluk in het verkeer krijgt, vergoedt deze verzekering schade aan personen in jouw auto tot een bedrag van € 1.000.000. Dit geldt ook voor de bestuurder. 

Pechhulp

Met pechhulp als aanvullende dekking ben je verzekerd van snelle en deskundige hulp. De hulpverleners van Route Mobiel staan dan voor je klaar, waar je ook staat.

Verhaalsbijstand

Als auto-eigenaar kan je na een aanrijding in een situatie te­rechtkomen waarin juridische hulp noodzakelijk is.

De situatie van Quint

Ik ruil mijn moderne auto in voor een oldtimer

Als auto-eigenaar kan je na een aanrijding in een situatie te­rechtkomen waarin juridische hulp noodzakelijk is. Met deze aanvullende verzekering heb je recht op juridische hulp voor het verhalen van je schade op de veroorzaker en vergoeding van bepaalde proceskosten.

Ter vergelijking

Verzekeringskaart

De verzekeringskaart helpt je de ­verzekeringen van Reaal te vergelijken met andere aanbieders.

Verzekeringskaart

Autoverzekering WA

Verzekeringskaart

Autoverzekering WA en beperkt casco

Verzekeringskaart

Autoverzekering allrisk

Verzekeringskaart

Autoverzekering Rechtsbijstand

Verzekeringskaart

Schadeverzekering inzittenden

Verzekeringskaart

Ongevallenverzekering inzittenden

Tips

Handig om te weten

 • Schadevrije jaren

  Als je geen schade claimt op je auto­verzekering, dan bouw je schadevrije jaren op. Ieder jaar dat je schadevrij rijdt, klim je op de zogenaamde bonus-malusladder. Dat betekent dat je no-claimkorting stijgt en de premie voor je auto­verzekering daalt. Claim je toch schade, dan kan dit invloed hebben op de hoogte van je premie. Je leest meer over schadevrije jaren in artikel 4 van de voor­waarden.

 • De leeftijd van je auto

  Let bij het afsluiten van je auto­verzekering goed op de leeftijd van je auto. Bij de verplichte WA auto­verzekering vergoeden we de schade aan en van anderen. De schade aan je eigen auto betaal je dus zelf. Deze verzekering wordt over het algemeen gekozen voor auto's die ouder zijn dan 8 jaar.

  Als je auto net uit de showroom komt, is de reparatie vaak duurder. Dan is het wel zo prettig als de schade aan je eigen auto vergoed wordt. Daarvoor kun je de Beperkt Casco of Volledig Casco auto­verzekering afsluiten. We zien vaak dat klanten met auto's tot 5 jaar oud kiezen voor Volledig Casco. Bij 5 tot 10 jaar oude auto's sluiten veel klanten de Beperkt Casco auto­verzekering af.

 • De meldcode

  Als je onze auto­verzekering afsluit, dan hebben wij de meldcode nodig. De meldcode bestaat uit de laatste 4 cijfers van het chassis­nummer van je auto. Het chassis­nummer vind je op het kentekenbewijs, onder de motorkap of bij de portieren.

  De meldcode geven wij door aan de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Aan de meldcode ziet de RDW of je auto verzekerd is of niet. Is je auto niet verzekerd en rij je er toch in, dan kan de RDW je een hoge boete opleggen. Sluit daarom altijd de WA auto­verzekering voor je auto af.

 • Looptijd auto­verzekering

  De auto­verzekering hoort bij ons Goed Geregeld Pakket. Heb je meer schade­verzekeringen die horen bij dit pakket? Dan hebben deze allemaal dezelfde verlengingsdatum. De auto­verzekering loopt vanaf het moment van afsluiten (de ingangsdatum) tot de verlengingsdatum van het pakket. Dit is maximaal 1 jaar.

  We verlengen de auto­verzekering daarna telkens automatisch op de verlengingsdatum van het pakket voor weer 1 jaar. Na deze verlenging kun je de auto­verzekering op elk moment opzeggen met 1 maand opzeg­termijn.

 • Pakketkorting Goed Geregeld Pakket

  De auto­verzekering maakt deel uit van het Reaal Goed Geregeld Pakket. Sluit je meer dan 1 verzekering uit dat pakket? Dan krijg je korting op je premie:

  Aantal verzekeringen uit pakket Korting
  2 verzekeringen 2%
  3 verzekeringen 5%
  4 verzekeringen 8%
  5 verzekeringen 10%
  8 verzekeringen of meer 12%