Wij reizen met onze kinderen de hele wereld over

Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je tijdens de reis veel spontaner kunt zijn.

Vlak nadat Ellen en Stijn elkaar leerden kennen, gingen ze meteen op wereldreis. Toen ze zoon Teun (5) en dochter Tessel (2) kregen, gingen ze daar vrolijk mee door. Nog voordat Teun 1 jaar oud was, toerden ze met hem door de Verenigde Staten. Tessel ging na 8 maanden al mee naar IJsland. Intussen zagen ze ook nog Cuba, Japan, Gozo, Curaçao en Zuid-Afrika. "Toen we op wereldreis gingen, planden we helemaal niets. Nu bereiden we alles voor tot in de puntjes."

Tips

Handig om te weten

 • Check je polisvoor­waarden

  "Ik check eens in de zoveel tijd mijn polisvoor­waarden. Kinderen veranderen de situatie waarin je reist volledig. Hoe zit het met gezondheidsrisico's? Zijn mijn kinderen wel goed meeverzekerd? Wacht hier niet mee tot op het laatste moment. Op die manier heb je nog ruim de tijd om je zaken zo te regelen zoals je dat zelf wil. Je kunt dan met een goed gevoel op reis."

 • Wel of geen annulerings­verzekering

  "Overweeg een annulerings­verzekering. Vroeger zou ik dat nooit hebben gedaan. Tijdens mijn eerste zwangerschap was ik veel ziek. Toen besefte ik dat het zomaar kan gebeuren dat je je vakantie moet afbreken. We hebben nu een permanente annulerings­verzekering. Ik voelde mij daar een stuk fijner bij toen ik tijdens mijn reis in Cuba zwanger was van Tessel."

 • Bereid je goed voor

  "Een goede voorbereiding is cruciaal. Zorg dat je de noodzakelijke voeding voor je kinderen bij je hebt. Neem voldoende wereldstekkers mee. Is er wifi in het hotel? Wanneer je een auto huurt, kijk dan thuis alvast hoe het wegennet op je bestemming ongeveer in elkaar zit. Als je goed voorbereid bent, kun je tijdens je reis veel spontaner zijn."

 • Eigen vliegtuigstoel voor je kind

  "Overweeg voor de vliegreis een aparte stoel voor je kind te boeken. Bij veel luchtvaartmaatschappijen zijn stoelen voor jonge kinderen veel goedkoper. Een 10 uur lange vlucht met een kind op schoot is geen prettig begin van je vakantie."