De situatie van Kiki

Wij zijn met z’n vieren en hebben 3 achternamen

Toen Kiki haar man Albert ontmoette, was ze al moeder van Jussi (11). Albert had nog geen kinderen. Samen kregen ze vervolgens Jules (3). Nu wonen ze met z'n vieren onder één dak. Jussi woont dus met zijn stiefvader in huis, terwijl hij ook een deel van de tijd bij zijn echte vader woont. Kiki is de verbindende factor in huis. "Ik ben blij dat we de tijd hebben genomen om aan elkaar te wennen."

Toen Kiki haar man Albert ontmoette, was ze al moeder van Jussi.

  

Kiki

"Wij zijn met z’n vieren en hebben 3 achternamen"

Tips

Handig om te weten

 • Duidelijke afspraken

  "Het is niet vanzelfsprekend dat de verhoudingen binnen een samengesteld gezin meteen duidelijk zijn. Dat Albert en ik verliefd op elkaar werden wil niet zeggen dat mijn zoon hem ook gelijk accepteerde. Maak daarom duidelijke afspraken met je kinderen en partner. Moet Jussi bijvoorbeeld luisteren naar Albert zoals hij ook naar zijn biologische vader luistert?"

 • Hoe zit het met aansprakelijkheid

  "Het is belangrijk om te weten hoe het zit met de aansprakelijkheid binnen een samengesteld gezin. Wacht hier niet mee totdat er daadwerkelijk iets gebeurt. Als Jussi een bal door de ruit van de buren schopt, is Albert dan aansprakelijk voor de schade? Maak hier samen goede afspraken over."

 • Vraag om advies

  "Ik heb het voordeel dat ik zelf uit een samengesteld gezin kom. Ik wist daardoor al redelijk goed waar ik aan begon. Weet je niet zo goed wat je kunt verwachten? Vraag dan om raad of praat erover met ervaringsdeskundigen. Ongeveer 1 op de 10 gezinnen is namelijk samengesteld."

 • Check je verzekeringen

  "Het is goed om een verzekering te hebben die past bij je huidige situatie. Een verzekeringsadviseur kan je daarbij helpen. In het verleden was er onduidelijkheid over bij wie mijn zoons waren meeverzekerd. Nu weet ik dat ze dat allebei voorlopig bij mij zijn."

De verhoudingen binnen een samengesteld gezin zijn niet meteen duidelijk. Maak daarom duidelijke afspraken met je kinderen en partner.

Opties

Wat zijn de mogelijkheden?

Aansprakelijkheids­verzekering

Een bal door de ruit of glas wijn over de broek van je visite. Met een aansprakelijkheids­verzekering hoef je je geen zorgen te maken.

Overlijdensrisico­verzekering

Als je overlijdt, wil je je nabestaanden financieel goed achterlaten. Met een overlijdensrisico­verzekering zorg je dat ze niet in de problemen komen.

Reisverzekering

Ga je op vakantie, zoek dan goed uit hoe je verzekerd bent. Let er op dat je je kinderen ook hebt meeverzekerd. Zo kun je zorgeloos genieten.

Situaties

Wat is jouw situatie?

Er gebeurt van alles in je leven. In sommige situaties is het handig om je te verzekeren. Hier vind je tips van anderen die in jouw situatie zaten.

Ik bouw een oude school om tot moderne woning

Ik ruil mijn moderne auto in voor een oldtimer

Help me nu

Help me nu

 • Veelgestelde vragen

 • Social media

  Stel ons je vraag en je ontvangt tijdens openingstijden binnen 1 uur een reactie.

  We zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 21.00 uur. Op zaterdag kun je ons bereiken tussen 10.00 en 16.00 uur.

 • Zelf regelen

  Verandert er iets in jouw persoonlijke situatie of wil je je verzekering wijzigen?

 • Chat

 • Bellen

  We zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 21.00 uur. Op zaterdag kun je ons bereiken tussen 10.00 en 16.00 uur.

  072 - 519 40 00

 • Adviseur

  Je kan veel zelf doen, maar in sommige situaties is hulp van een onafhankelijk adviseur een goede keus.

 • Feedback

  Help ons deze pagina nog beter te maken.