De aanvullende Garage­verzekering

Heb je een losse garage op een ander adres dan je huis? En is de herbouwwaarde van je garage niet hoger dan € 100.000? Dan is deze te verzekeren met de aanvullende Garageverzekering bij je woonhuisverzekering.

Garage­verzekering

Waarvoor ben je verzekerd?

Met de aanvullende Garageverzekering is schade aan of verlies van je losse garage op een ander adres dan de eigen woning verzekerd. Je bent verzekerd als de schade is veroorzaakt door een plotselinge en onverwachte gebeurtenis.

  • Garages met een eigen adres in Nederland. Het adres staat dan op de polis.
  • Alleen garages met een herbouw­waarde van maximaal € 100.000.
  • Schade aan of verlies van uw garage door een plotselinge en onverwachte gebeurtenis, zoals een brand.

Verzekeringskaart

De verzekeringskaart helpt je de Woonhuis­verzekering van Reaal te vergelijken met andere aanbieders.

Garage­verzekering

Waarvoor ben je niet verzekerd?

Er zijn ook schades waarvoor wij niet betalen. Deze hebben we beschreven in artikel 4 van de voorwaarden van de Reaal Woonhuisverzekering. Wij betalen ook niet voor schade:

  • Die ontstaat door of het gevolg is van lakspuiten en/of lassen in de garage.
  • Als de garage wordt verhuurd.
  • Als er sprake is van bedrijfsmatige activiteiten in de garage.
  • Aan glas of ruiten, tenzij je de aanvullende verzekering Glasverzekering hebt afgesloten.

Garage­verzekering

Meer informatie

Welke extra kosten betalen wij?

Als je schade hebt aan je garage, dan kan het zo zijn dat je meer kosten hebt dan alleen de directe kosten van de schade. Of misschien maak je kosten om een schade te voorkomen of te beperken. Wij betalen in bepaalde gevallen deze extra kosten. Deze extra kosten betalen wij ook als deze boven de herbouwwaarde van je garage komen.

De extra kosten die wij betalen, staan in artikel 3 van de Reaal Woonhuisverzekering. Wel is de hoogte van de extra kosten die we bij de Garageverzekering vergoeden, in enkele gevallen beperkt. Dat lees je in de tabel in artikel 4 van de voorwaarden van de Garageverzekering. Alleen in bepaalde gevallen ook extra kosten bij een verzekerde schade op de Garageverzekering.

Geen garantie tegen onderverzekering

Deze Garageverzekering is gebaseerd op een vergoeding ‘premier risque’. Dit betekent dat wij de schade aan de garage vergoeden tot maximaal € 100.000. Ook al is de herbouwwaarde van uw garage hoger dan dit bedrag. Blijkt bij schade dat de kosten van herbouw hoger zijn dan € 100.000, dan is het meerdere dus voor uw eigen rekening.

Meer informatie over de Garageverzekering lees je in de voorwaarden van de Woonhuisverzekering bij de aanvullende verzekeringen.