Tips voor je bagage

Volgende maand begint de zomervakantie. Ben jij je hier al op aan het voorbereiden? Daar helpen we je graag een handje bij. In juni delen we wekelijks onze beste (insider) tips voor een goede en veilige vakantie. Denk daarbij aan tips voor bagage, veilig boeken, reis­verzekeringen en schadeclaims. Deze week 5 tips voor je bagage!

 • Contactgegevens
  Noteer je contactgegevens ook aan de binnenkant van je koffer. Bagagelabels aan de buitenkant van je koffer kunnen er namelijk weleens vanaf schuren. Zo ben je er zeker van dat als er iets met je koffer gebeurt, er snel contact met je opgenomen kan worden.
 • Inhoudslijstje
  Maak voor je weggaat een lijstje met de inhoud van je koffer. Of, nog makkelijker, maak een foto van de inhoud. Moet je onverhoopt een claim indienen? Dan weet je precies waarvoor!
 • Lekker opvallend
  Zorg dat je je koffer in 1 oogopslag herkent. Neem er één in een lekkere felle kleur, versier je koffer met stickers of doe er een gekleurde strik omheen. Zo zorg je dat je snel je koffer hebt gevonden en niet per ongeluk met de verkeerde aan de haal gaat. Of iemand met de jouwe.
 • Goed ingepakt
  Inpakken is een kunst op zich. YouTube staat vol met filmpjes met '. Van het oprollen van je kleding om ruimte te besparen tot het efficiënt indelen van je bagage. Neem je shampoo of zonnebrand mee? Haal dan de dop van je fles, doe een stukje huishoudfolie over de opening en draai de dop er weer op. Zo voorkom je lekken!
 • Handbagage
  Stop al je belangrijke spullen in je handbagage, zoals medicijnen, opladers en reisdocumenten. Ook is het handig om in ieder geval 1 setje kleding in je handbagage te hebben, voor het geval je niet gelijk bij je koffer kunt.

Meer vakantietips? Lees ook hoe je veilig kan boeken, hoe je je goed verzekerd en schade kan claimen. Via Facebook houden we je op de hoogte van de laatste tips. Volg ons en mis niets.