Beslissen

Wat wil je met je beleggingsverzekering doen?

Het gaat niet goed met je beleggings­verzekering. Je legt meer in dan je waarschijnlijk terugkrijgt. Het is belangrijk om te weten hoe dat komt en wat je eraan kunt doen. Daarom hebben we je pas geleden een brief gestuurd waarin we je dat uitleggen. Er staat ook belangrijke informatie op reaal.nl/mijnbeleggings­verzekering. Kies je ervoor om helemaal niets te doen met je beleggings­verzekering? Dan moeten wij volgens de wet je besluit registreren. Geef dat dan aan ons door op reaal.nl/mijnbesluit. Hieronder lees je tips die je helpen bij het maken van je keuze.

Tips

Handig om te weten

 1. Vraag je adviseur om gratis hersteladvies

  Je financieel adviseur kent jouw financiële situatie. Hij kan kijken of het goed is om je verzekering aan te passen. En hij kan je informeren over de mogelijke gevolgen voor de belastingheffing. Het hersteladviesgesprek voor je beleggings­verzekering is meestal gratis. Check dit even bij je adviseur. Heb je geen adviseur? Kijk dan op reaal.nl/adviseur

 2. Past de verzekering nog bij je?

  Check nog een keer goed of deze verzekering nog bij je past. Of ben je beter af met een ander product? Voor klanten met een beleggings­verzekering ontwikkelden wij een nieuw product: de Reaal Vermogens­verzekering. Je kunt zonder kosten overstappen naar deze verzekering. Eén van de voordelen van deze verzekering is dat het een erg overzichtelijk product is met relatief lage kosten. Lees meer over de Reaal Vermogens­verzekering. Wil je overstappen? Bel dan 072 519 49 88.

 3. Pas je overlijdensrisico­verzekering aan

  Kijk nog eens goed naar de hoogte van je overlijdensrisico­dekking. En naar de einddatum. Want hoe ouder je bent, hoe meer premie je moet betalen. Tot welke datum wil je verzekerd blijven? Het kan een verbetering opleveren als je de einddatum of het verzekerde bedrag aanpast. Wil je weten wat de gevolgen van het aanpassen zijn of het meteen regelen? Bel dan 072 519 49 88.

 4. Geef het door aan Reaal

  Besluit je dat je niets wilt doen met je beleggings­verzekering of dat je met je adviseur in gesprek gaat? Geef dit door aan Reaal. Als je niets wilt doen is het belangrijk om dit te laten weten. Dit kan snel en eenvoudig. Nadat je hebt doorgegeven wat je met je beleggings­verzekering wilt doen, benaderen we je niet meer over het maken van een keuze. Ga naar reaal.nl/mijnbesluit.

 5. Kan jij je hypotheekschuld aflossen?

  Kan jij met jouw beleggings­verzekering in de toekomst je hypotheek aflossen? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, want dat hangt af van de waarde van je verzekering en daarmee van de waarde van de beleggingen in je verzekering op einddatum. Bereken het mogelijke tekort op de pagina restschuld berekenen.

Contact

Wil je dat we jou bellen over je beleggings­verzekering? Dat kan. Vul hieronder je gegevens in en we bellen je terug op de dag en het tijdstip dat jij opgeeft.

Bekijk het filmpje

Heb je een opfrisser nodig over wat een beleggings­verzekering is?

Doe de verzekeringscheck!

Wil je weten hoe het gaat met jouw beleggings­verzekering? Bekijk het in de verzekeringscheck. Daar kun je zien wat de waarde van jouw verzekering is, waarvoor je verzekerd bent en wat je mogelijkheden zijn.

Pas je verzekering aan

Je kunt je verzekering nu kosteloos aanpassen. Bijvoorbeeld kiezen voor andere beleggings­fondsen, je overlijdensrisico­verzekering aanpassen of stopzetten. We geven je graag meer informatie.

Be­rekening aanvragen

Je kunt je overlijdensrisico­verzekering eventueel stopzetten. Wil je weten wat de gevolgen hiervan zijn? Je kunt hiervoor een be­rekening bij ons aanvragen. Die sturen we dan binnen 10 werkdagen op.

Help me nu

Help me nu

 • Veelgestelde vragen

 • Social media

  Stel ons je vraag en je ontvangt tijdens openingstijden binnen 1 uur een reactie.

  We zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 21.00 uur. Op zaterdag kun je ons bereiken tussen 10.00 en 16.00 uur.

 • Zelf regelen

  Verandert er iets in jouw persoonlijke situatie of wil je je verzekering wijzigen?

 • Chat

  Direct antwoord op je vraag? Start de chat. Wij zitten voor je klaar!

  Chat met ons

  Sorry, op dit moment zijn er geen medewerkers beschikbaar.

  Direct antwoord op je vraag? Start de chat. Wij zitten voor je klaar!

  Chat met ons

  Sorry, op dit moment zijn er geen medewerkers beschikbaar.

  Waar gaat je vraag over?

  We zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 21.00 uur. Op zaterdag kun je ons bereiken tussen 10.00 en 16.00 uur.

 • Bellen

  We zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 21.00 uur. Op zaterdag kun je ons bereiken tussen 10.00 en 16.00 uur.

  072 - 519 40 00

 • Adviseur

  Je kan veel zelf doen, maar in sommige situaties is hulp van een onafhankelijk adviseur een goede keus.