Rechtsbijstand­verzekering

 • Rechtshulp verzekerd tot € 25.000
 • Voor het hele gezin
 • Bereken in 1 minuut je premie

Voordelen

Waarom onze rechtsbijstand­verzekering?

Professioneel juridisch advies

Heb je juridische hulp nodig? Die krijg je met onze rechtsbijstand­verzekering van DAS. Wij vergoeden dan de kosten tot maximaal € 25.000.

Zelf samenstellen

Je bent met onze rechtsbijstand­verzekering verzekerd voor 'Consument, Wonen en Verkeer'. Je kunt 'Werk en Inkomen' en 'Fiscaal en Vermogen' zelf erbij kiezen.

Gezinsleden zijn ook verzekerd

Met deze rechtsbijstand­verzekering is je hele gezin automatisch meeverzekerd. De gezinsleden moeten dan wel nog thuis wonen.

Dekkingen rechtsbijstand­verzekering

Dit is er allemaal verzekerd

 

Consument, Wonen en Verkeer
(standaard)

Werk en Inkomen
(aanvullend)

Fiscaal en Vermogen
(aanvullend)

Consumeren      
(Motor)voertuigen      
Verkeer en vakantie      
Gezondheid      
Wonen      
Familie      
Werk en inkomen      
Financiën      
 

Eigen risico

Hoeveel betaal je zelf?

Onze rechtsbijstand­verzekering heeft geen eigen risico. We bekijken wel eerst of je belang hebt bij een conflict. Dat belang moet in geld uit te drukken zijn, minimaal € 175. Als dat zo is, dan heb je met onze rechtsbijstand­verzekering recht op juridische hulp. Dit geldt niet voor strafzaken. Ook voor hulp bij het verhalen van schade die je in het verkeer hebt opgelopen, maken we een uitzondering. 

Verzekeringskaart

Rechtsbijstandverzekering

De verzekeringskaart helpt je de verzekeringen van Reaal te vergelijken met andere aanbieders.

Tips

Handig om te weten

 • Je conflict aanmelden

  Dat kan online  of  per post naar:

  DAS t.a.v. Intake
  Postbus 23000
  1100 DM Amsterdam

  Let op! Stuur alsjeblieft direct documenten mee die over het conflict gaan. Als je je zaak via de website aanmeldt, dan kun je de documenten scannen en als bijlage toevoegen. En vermeld altijd je polisnummer.

  Na de melding van je conflict
  Een gespecialiseerd jurist van DAS zal uiterlijk binnen 6 werkdagen contact met je opnemen. De jurist beoordeelt de dekking en de haalbaarheid van je zaak. DAS kan hier pas uitspraak over doen na ontvangst van je zaak. Het kan zijn dat er een eigen risico of eigen bijdrage van toepassing is, dit kun je terugvinden op je polisblad.

  Is er sprake van spoed?
  Neem dan altijd telefonisch contact op de Juridische Adviesdesk van DAS. Er is sprake van spoed als er een termijn dreigt te verlopen. Zorg dat je altijd tijdig contact op neemt met DAS als dit het geval is. Bij het aanmeldformulier kun je een termijn aangeven en bij de toelichting 'spoed' vermelden.

 • Looptijd rechtsbijstand­verzekering

  De rechtsbijstand­verzekering hoort bij ons Goed Geregeld Pakket. Heb je meer schade­verzekeringen die horen bij dit pakket? Dan hebben deze allemaal dezelfde verlengingsdatum. De rechtsbijstand­verzekering loopt vanaf het moment van afsluiten (de ingangsdatum) tot de verlengingsdatum van het pakket. Dit is maximaal 1 jaar.

  We verlengen de rechtsbijstand­verzekering daarna telkens automatisch op de verlengingsdatum van het pakket voor weer 1 jaar. Na deze verlenging kun je de rechtsbijstand­verzekering op elk moment opzeggen met 1 maand opzeg­termijn.

 • Pakketkorting Goed Geregeld Pakket

  De rechtsbijstand­verzekering hoort bij ons Reaal Goed Geregeld Pakket. Sluit je 2 of meer verschillende verzekeringen uit dat pakket? Dan krijg je korting op je premie

  Aantal verzekeringen uit pakket Korting

  2 verzekeringen 

  2%
  3 verzekeringen 5%
  4 verzekeringen 8%
  5 verzekeringen 10%
  8 verzekeringen of meer 12%
 • Voor­waarden en brochures

Ik heb een geschil opgelost door mediation