Ongevallenverzekering

Uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden, een vergoeding voor extra kosten, voor jou en je gezin.

Vraag een offerte aanMeer informatie

Ongevallenverzekering

Voordelen Waarom onze ongevallenverzekering?

 • Invaliditeit of overlijden

  Je verzekert een bedrag dat je geheel of gedeeltelijk uitgekeerd krijgt bij blijvende invaliditeit of overlijden. Je regelt zelf hoe hoog dat bedrag mag zijn, want je kunt uit 2 verzekerde bedragen kiezen.

 • Vergoeding voor extra kosten

  Krijg je door een ongeval te maken met een ziekenhuisopname of plastische chirurgie? Dan kun je, naast de uitkering, in bepaalde gevallen ook rekenen op een vergoeding daarvoor.

 • Geregeld voor jou en je gezin

  Onze ongevallenverzekering is er voor alle typen gezinnen: alleenstaanden, alleenstaanden met kinderen, gezinnen zonder of met kinderen. Voor ieder soort gezin geldt een andere premie.

Verzekering afsluiten Hulp bij het maken van je keuze

Vraag een offerte aan

Wil je weten wat de ongevallenverzekering je kost? Vraag dan een offerte aan. Een onafhankelijk financieel adviseur belt je dan binnen 1 uur terug. Zonder verdere verplichting. Lekker geregeld.

Offerte aanvragen

Hulp van een onafhankelijk adviseur

Een financieel adviseur betaal je voor persoonlijk advies. Daar krijg je wel veel voor terug. Hij zorgt voor een verzekering die precies bij jou past en neemt je een hoop uitzoekwerk uit handen.

Vind een adviseur


Hulp van Reaal

Wanneer je direct zelf je verzekering wilt regelen, online of telefonisch, bieden we je hulp en informatie.

Help me nu

Dekkingen Dit is er allemaal verzekerd

Met de ongevallenverzekering ben je verzekerd voor:

 • Een uitkering bij blijvende invaliditeit.
 • Een uitkering bij overlijden.
 • Extra kosten bij vervoer naar Nederland, als je in het buitenland overlijdt.
 • Extra kosten die je maakt als je minimaal 3 dagen wordt opgenomen in het ziekenhuis.

In bepaalde gevallen vergoeden we de ook nog kosten voor plastische chirurgie.


Aanvullende dekkingenWat kun je nog meer verzekeren?

Passagiers Auto

Je gezinsleden zijn met onze ongevallenverzekering verzekerd voor een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit. Ook als ze bij je in de auto stappen. Carpool je regelmatig met een collega? Of breng je wekelijks je buurvrouw naar een afspraak? Dan zijn zij niet verzekerd op je ongevallenverzekering. Maar met de aanvullende verzekering Passagiers Auto zijn zij dat wel. Krijg je een ongeval met je auto en overlijdt een passagier daardoor of raakt hij blijvend invalide? Dan heeft hij of hebben zijn erfgenamen recht op een uitkering.

Je kiest zelf welk bedrag je wilt verzekeren:

Bijrijders Motor

Je gezinsleden zijn met onze ongevallenverzekering verzekerd voor een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit. Ook als ze bij je achter op de motor stappen. Neem je vaak iemand mee voor een mooite rit? Dan is die persoon niet verzekerd met de ongevallenverzekering. Maar met de aanvullende verzekering Bijrijders Motor wel. Krijg je een ongeval met je motor en overlijdt je bijrijder daardoor of raakt hij blijvend invalide? Dan heeft hij of hebben zijn erfgenamen recht op een uitkering.

Heb je vragen?

Wij beantwoorden ze graag. Jij kan kiezen op welke manier. Help me nu

Tips Handig om te weten

Wat moet je doen na een ongeval?

Sluit je onze ongevallenverzekering af? Dan heb je een aantal verplichtingen na een ongeval. Het is goed die te weten. Dan weet je wat er op je af kan komen. Na een ongeval ben je verplicht om:

 • Het ongeval direct bij ons te melden. Is er sprake van blijvende invaliditeit door het ongeval? Dan moet dit binnen 90 dagen na het ongeval aan ons worden doorgegeven. Is er sprake van overlijden door het ongeval? Dan verwachten wij dat dit uiterlijk 48 uur voor de begrafenis of crematie aan ons wordt doorgegeven.
 • Je zo snel mogelijk door een arts te laten behandelen en er alles aan te doen om je herstel te bevorderen. Dat betekent bijvoorbeeld dat je de adviezen opvolgt van de arts die je behandelt.
 • Ons alle informatie te geven over het ongeval. Alleen dan kunnen wij bepalen of je een uitkering kunt krijgen en hoe hoog die moet zijn.
 • Medewerking te verlenen. Bijvoorbeeld aan een onderzoek door een arts die wij hebben aangewezen. Wij betalen dan de kosten hiervan.
 • Ons direct te laten weten als je deels of helemaal bent hersteld.

Als je komt te overlijden zijn je erfgenamen verplicht toestemming te geven of mee te werken aan alle maatregelen die wij nodig vinden om de doodsoorzaak vast te stellen. Bijvoorbeeld een extra onderzoek op het lichaam.

Looptijd van je verzekering

Onze ongevallenverzekering is onderdeel van het Reaal Goed Geregeld Pakket. Heb je meer schadeverzekeringen die horen bij dit pakket? Dan hebben deze allemaal dezelfde verlengingsdatum. De ongevallenverzekering loopt vanaf het moment van afsluiten (de ingangsdatum) tot de verlengingsdatum van het pakket. Dit is maximaal 1 jaar.

We verlengen de verzekering daarna telkens automatisch op de verlengingsdatum van het pakket voor weer 1 jaar. Na deze verlenging kun je de verzekering op elk moment opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand.

Pakketkorting Goed Geregeld Pakket

De ongevallenverzekering maakt deel uit van het Reaal Goed Geregeld Pakket. Sluit je 2 of meer verschillende verzekeringen uit dat pakket? Dan krijg je korting op je premie:

Voorwaarden en brochures


De ongevallenverzekering van Reaal

Uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden, een vergoeding voor extra kosten, voor jou en je gezin.

Offerte aanvragenVind een adviseur

Help me nu

Help me nu