Motor­verzekering

 • Hoge no-claimkorting
 • Snel hulp na een ongeval
 • Schade aan helm of kleding ook verzekerd

Hoge no-claim korting

Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe hoger je korting. Sluit je voor het eerst een motor­verzekering, dan krijg je van ons altijd meteen 48% premiekorting, ook als je jonger bent dan 24 jaar. De no-claimkorting kan oplopen tot 75%.

Snel hulp na een ongeval

Wat voor soort motor­verzekering je ook bij ons afsluit, je kunt altijd rekenen op snelle en vakkundige hulp na een ongeval. En is je motor zo beschadigd dat je niet meer verder kan rijden, dan betalen we de kosten van het transport van de motor.

Helm of kleding verzekerd

We vergoeden schade door een ongeval aan je kleding of helm of die van je bijrijder tot maximaal € 500. Het maakt daarbij niet uit of je voor een WA-verzekering, Beperkt Casco of Volledig Casco kiest.

Verzekering afsluiten

Hulp bij het maken van je keuze

Hulp van Reaal

Wanneer je direct je verzekering wilt regelen bieden we je hulp en informatie. Bel 072 - 519 40 80 of bekijk ons helpmenu. Heb je een vraag over een bestaande verzekering? Bel dan 072 - 519 40 00.

Help me nu

Hulp van een onafhankelijk adviseur

Een financieel adviseur betaal je voor persoonlijk advies. Hij neemt je een hoop uitzoekwerk uit handen en zorgt voor een verzekering die precies bij je past. Zo krijg je er veel voor terug.

Dekkingen

Dit is er allemaal verzekerd

 

WA Verplicht

Beperkt Casco

Volledig Casco

Schade aan je eigen motor  

alleen in bepaalde gevallen

 
Schade aan anderen      
Wegslepen van je motor na een ongeluk      
SOS International regelt je thuiskomst na een ongeluk      
Schade door brand, diefstal, storm, blikseminslag, loslopende dieren      
Schade door andere onvoorziene gebeurtenissen      
 

Eigen risico

Dit betaal je zelf

Voor de WA-verzekering geldt er geen eigen risico, voor Beperkt Casco en Volledig Casco wel. Het standaard eigen risico daarvoor is € 100. Kies je voor Volledig Casco en is de bestuurder van de motor jonger dan 24 jaar als de schade ontstaat, dan verhogen we je eigen risico met € 50.

Ter vergelijking

Verzekeringskaart

De verzekeringskaart helpt je de ­verzekeringen van Reaal te vergelijken met andere aanbieders.

Verzekeringskaart

Motorverzekering

Verzekeringskaart

Inzittendenverzekering

Verzekeringskaart

Ongevallenverzekering in-/opzittenden

Verzekeringskaart

Verkeersrechtsbijstandverzekering

Aanvullende dekkingen

Voor nog meer zekerheid

 • Ongevallen­verzekering opzittenden

  Ongevallen­verzekering opzittenden

  Bij een WA-verzekering is de schade van anderen verzekerd. Voor vergoeding van schade aan je eigen motor kun je een Beperkt Casco of Volledig Casco­verzekering afsluiten. Raak je (gedeeltelijk) invalide door het ongeval? Dan moet je misschien voorzieningen treffen. Met de ongevallen­verzekering opzittenden ontvang je bij blijvende invaliditeit een bedrag. Bij overlijden ontvangen je nabestaanden geld. Je bijrijder is ook verzekerd.

 • Schade­verzekering opzittenden

  Schade­verzekering opzittenden

  Bij een verkeersongeval kun je zelf, of je bijrijder, gewond raken of zelfs overlijden. Maar ook de spullen die je meeneemt op je motor kunnen daardoor kapot gaan. Denk bijvoorbeeld aan een fototoestel of telefoon. De schade­verzekering opzittenden vergoedt de gezondheidsschade van de bestuurder en de bijrijder en hun spullen.

   
   
   

 • Verhaalsbijstand

  Verhaalsbijstand

  Als iemand anders even niet oplet, kun je zo maar betrokken raken bij een ongeluk. Je motor raakt daarbij beschadigd. Soms moet je dan moeite doen om de schade vergoed te krijgen, bijvoorbeeld omdat de veroorzaker zegt dat het zijn schuld niet is. In dat geval kunnen de juridische kosten flink oplopen. Met onze aanvullende verzekering Verhaalsbijstand krijg je hiervoor juridische hulp.

Tips

Handig om te weten

 • Schadevrije jaren

  Als je geen schade claimt op je motor­verzekering, dan bouw je schadevrije jaren op. Ieder jaar dat je schadevrij rijdt, klim je op de zogenaamde bonus-malusladder. Dat betekent dat je no-claimkorting stijgt en de premie voor je motor­verzekering daalt. Claim je toch een keer schade, dan kan dit invloed hebben op je kortings­percentage. Onze bonus-malusladder heeft een kortings­percentage van maximaal 75%. Had je nog niet eerder een motor­verzekering? Dan start je op trede 6 en krijg je 48% korting. Je leest meer over schadevrije jaren in onze voor­waarden in artikel 4.

 • De bonus-malustabel

  De hoogte van de korting staat in onze bonus-malustabel. We berekenen de premie per jaar. Voor de WA-verzekering, Beperkt Casco en Volledig Casco kijken we naar je schadevrije jaren. Rij je een jaar geen schade? Dan stijg je een trede. Voor de aanvullende verzekeringen doen we dat niet. Daarvoor gelden vaste premies. Onze bonus-malustabel vind je in artikel 4 van de voor­waarden.

 • Looptijd van je verzekering

  Onze motor­verzekering is onderdeel van het Reaal Goed Geregeld Pakket. Heb je meer schade­verzekeringen die horen bij dit pakket? Dan hebben deze allemaal dezelfde verlengingsdatum. De motor­verzekering loopt vanaf het moment van afsluiten (de ingangsdatum) tot de verlengingsdatum van het pakket. Dit is maximaal 1 jaar.
  We verlengen de verzekering daarna telkens automatisch op de verlengingsdatum van het pakket voor weer 1 jaar. Na deze verlenging kun je de verzekering op elk moment opzeggen met een opzeg­termijn van een maand.

 • Hulp nodig, schade melden of aangifte doen?

  Heb je op de plaats van het ongeval hulp nodig?

  Bel dan meteen SOS International via 0031 - 20 - 651 58 55. Zij schakelen de hulpdiensten voor je in. Wil je schade melden? Bel dan direct je financieel adviseur. Hij helpt je snel met het oplossen daarvan. Je mag ons natuurlijk ook altijd bellen via 0800-REAALHULP (0800 - 732 25 48 57). Dit telefoon­nummer is 24 uur per dag bereikbaar.

  Is je motor gestolen?

  Doe dan direct aangifte bij de politie. Maar laat het ons ook weten. Wij geven dan de gegevens van je motor door aan het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit.

 • Pakketkorting Goed Geregeld Pakket

  De motor­verzekering maakt deel uit van het Reaal Goed Geregeld Pakket. Sluit je meer dan 1 verzekering uit dat pakket? Dan krijg je korting op je premie:

  Aantal verzekeringen uit pakket Korting
  2 verzekeringen 2%
  3 verzekeringen 5%
  4 verzekeringen 8%
  5 verzekeringen 10%
  8 verzekeringen of meer 12%
 • Voor­waarden en brochures

Motor­verzekering

 • Hoge no-claimkorting
 • Snel hulp na een ongeval
 • Schade aan helm of kleding ook verzekerd