Motorverzekering

Hoge no-claimkorting, snel hulp na een ongeval en schade aan helm of kleding ook verzekerd.

Vraag een offerte aanMeer informatie

Motorverzekering

Voordelen Waarom onze motorverzekering?

  • Hoge no-claim korting

    Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe hoger je korting. Sluit je voor het eerst een motorverzekering, dan krijg je van ons altijd meteen 48% premiekorting, ook als je jonger bent dan 24 jaar. De no-claimkorting kan oplopen tot 75%.

  • Snel hulp na een ongeval

    Wat voor soort motorverzekering je ook bij ons afsluit, je kunt altijd rekenen op snelle en vakkundige hulp na een ongeval. En is je motor zo beschadigd dat je niet meer verder kan rijden, dan betalen we de kosten van het transport van de motor.

  • Helm of kleding verzekerd

    We vergoeden schade door een ongeval aan je kleding of helm of die van je bijrijder tot maximaal € 500. Het maakt daarbij niet uit of je voor een WA-verzekering, Beperkt Casco of Volledig Casco kiest.

Verzekering afsluiten Hulp bij het maken van je keuze

Vraag een offerte aan

Wil je weten wat de motorverzekering je kost? Vraag dan een offerte aan. Een onafhankelijk financieel adviseur belt je dan binnen 1 uur terug. Zonder verdere verplichting.

Offerte aanvragen

Hulp van een onafhankelijk adviseur

Een financieel adviseur betaal je voor persoonlijk advies. Daar krijg je wel veel voor terug. Hij zorgt voor een verzekering die precies bij jou past en neemt je een hoop uitzoekwerk uit handen.

Vind een adviseur


Hulp van Reaal

Wanneer je direct zelf je verzekering wilt regelen, online of telefonisch, bieden we je hulp en informatie.

Help me nu

Dekkingen Dit is er allemaal verzekerd

WA Verplicht Beperkt Casco Volledig Casco
Schade aan je eigen motor nee
optioneel
ja
Schade aan anderen ja ja ja
Wegslepen van je motor na een ongeluk ja ja ja
SOS International regelt je thuiskomst na een ongeluk ja ja ja
Schade door brand, diefstal, storm, blikseminslag, loslopende dieren nee ja ja
Schade door andere onvoorziene gebeurtenissen nee nee ja
     
Meer informatie Meer informatie Meer informatie

Verzekeringskaart

De verzekeringskaart helpt je de motorverzekering van Reaal te vergelijken met andere aanbieders.


Eigen risico Dit betaal je zelf

Voor de WA-verzekering geldt er geen eigen risico, voor Beperkt Casco en Volledig Casco wel. Het standaard eigen risico daarvoor is € 100. Kies je voor Volledig Casco en is de bestuurder van de motor jonger dan 24 jaar als de schade ontstaat, dan verhogen we je eigen risico met € 50.


Aanvullende dekkingen Voor nog meer zekerheid

Ongevallenverzekering opzittenden

Bij een WA-verzekering is de schade van anderen verzekerd. Voor vergoeding van schade aan je eigen motor kun je een Beperkt Casco of Volledig Cascoverzekering afsluiten. Raak je (gedeeltelijk) invalide door het ongeval? Dan moet je misschien voorzieningen treffen. Met de ongevallenverzekering opzittenden ontvang je bij blijvende invaliditeit een bedrag. Bij overlijden ontvangen je nabestaanden geld. Je bijrijder is ook verzekerd.

Schadeverzekering opzittenden

Bij een verkeersongeval kun je zelf, of je bijrijder, gewond raken of zelfs overlijden. Maar ook de spullen die je meeneemt op je motor kunnen daardoor kapot gaan. Denk bijvoorbeeld aan een fototoestel of telefoon. De schadeverzekering opzittenden vergoedt de gezondheidsschade van de bestuurder en de bijrijder en hun spullen.

Verhaalsbijstand

Als iemand anders even niet oplet, kun je zo maar betrokken raken bij een ongeluk. Je motor raakt daarbij beschadigd. Soms moet je dan moeite doen om de schade vergoed te krijgen, bijvoorbeeld omdat de veroorzaker zegt dat het zijn schuld niet is. In dat geval kunnen de juridische kosten flink oplopen. Met onze aanvullende verzekering Verhaalsbijstand krijg je hiervoor juridische hulp.

Heb je vragen?

Wij beantwoorden ze graag. Jij kan kiezen op welke manier. Help me nu

Tips Handig om te weten

Schadevrije jaren

Als je geen schade claimt op je motorverzekering, dan bouw je schadevrije jaren op. Ieder jaar dat je schadevrij rijdt, klim je op de zogenaamde bonus-malusladder. Dat betekent dat je no-claimkorting stijgt en de premie voor je motorverzekering daalt. Claim je toch een keer schade, dan kan dit invloed hebben op je kortingspercentage. Onze bonus-malusladder heeft een kortingspercentage van maximaal 75%. Had je nog niet eerder een motorverzekering? Dan start je op trede 6 en krijg je 48% korting. Je leest meer over schadevrije jaren in onze voorwaarden in artikel 4.

De bonus-malustabel

De hoogte van de korting staat in onze bonus-malustabel. We berekenen de premie per jaar. Voor de WA-verzekering, Beperkt Casco en Volledig Casco kijken we naar je schadevrije jaren. Rij je een jaar geen schade? Dan stijg je een trede. Voor de aanvullende verzekeringen doen we dat niet. Daarvoor gelden vaste premies. Onze bonus-malustabel vind je in artikel 4 van de voorwaarden.

Looptijd van je verzekering

Onze motorverzekering is onderdeel van het Reaal Goed Geregeld Pakket. Heb je meer schadeverzekeringen die horen bij dit pakket? Dan hebben deze allemaal dezelfde verlengingsdatum. De motorverzekering loopt vanaf het moment van afsluiten (de ingangsdatum) tot de verlengingsdatum van het pakket. Dit is maximaal 1 jaar.

We verlengen de verzekering daarna telkens automatisch op de verlengingsdatum van het pakket voor weer 1 jaar. Na deze verlenging kun je de verzekering op elk moment opzeggen met een opzegtermijn van een maand.

Hulp nodig, schade melden of aangifte doen?

Heb je op de plaats van het ongeval hulp nodig?
Bel dan meteen SOS International via 0031 - 20 - 651 58 55. Zij schakelen de hulpdiensten voor je in. Wil je schade melden? Bel dan direct je financieel adviseur. Hij helpt je snel met het oplossen daarvan. Je mag ons natuurlijk ook altijd bellen via 0800-REAALHULP (0800 - 732 25 48 57). Dit telefoonnummer is 24 uur per dag bereikbaar.

Is je motor gestolen?
Doe dan direct aangifte bij de politie. Maar laat het ons ook weten. Wij geven dan de gegevens van je motor door aan het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit.

Pakketkorting Goed Geregeld Pakket

De motorverzekering maakt deel uit van het Reaal Goed Geregeld Pakket. Sluit je meer dan 1 verzekering uit dat pakket? Dan krijg je korting op je premie:

Voorwaarden en brochures


Motorverzekering

Hoge no-claimkorting, snel hulp na een ongeval en schade aan helm of kleding ook verzekerd.

Vraag een offerte aanVind een adviseur

Help me nu

Help me nu