Inboedelverzekering

 • Allrisk verzekering
 • Uit te breiden met aanvullende dekkingen
 • Je reparaties snel geregeld met onze Herstel Service

Bereken je premieMeer informatie

Inboedelverzekering

Voordelen Waarom onze inboedelverzekering?

 • Alle spullen verzekerd

  Bij ons ben je nooit onderverzekerd, ook niet als je in de loop der tijd duurdere spullen hebt gekocht. Mocht je schade hebben, dan doen wij geen beroep op onderverzekering. Lekker geregeld.

 • Aanvullende dekkingen

  Wil je ook schade aan je huis verzekeren? Combineer dan je inboedelverzekering met onze opstalverzekering. Wil je alleen glasschade verzekerd hebben? Kies dan voor een aanvullende glasverzekering.

 • Herstel Service

  Heb je schade? Dan regelt onze Herstel Service het herstel voor je. Ook helpen ze je bij noodsituaties. De Herstel Service zit standaard in onze inboedelverzekering. Je betaalt hiervoor geen extra kosten.

Bereken je premie Eenvoudig en snel

Je premie

 • Het veld 'postcode' is verplicht.
 • Het veld 'Postcode' moet een geldige postcode bevatten.
 • Het veld 'huisnummer' is verplicht.
 • Het veld 'geboortedatum' is verplicht.
 • Het veld 'geboortedatum' moet een geldige datum bevatten.
 • Het veld 'gezinssamenstelling' is verplicht.
 • Het veld 'ben je de eigenaar van de woning' is verplicht.
 • Het veld 'bouwaard' is verplicht.

Hulp van een onafhankelijk adviseur

Een financieel adviseur betaal je voor persoonlijk advies. Daar krijg je wel veel voor terug. Hij zorgt voor een verzekering die precies bij je past en neemt je een hoop uitzoekwerk uit handen.

We vinden het belangrijk dat jij begrijpt waarvoor je kiest, dus helpen we je graag om zelf een verzekering af te sluiten. Je kan echter ook een onafhankelijk adviseur inschakelen.

De premie is een indicatie, zonder aanvullende dekkingen.

Dekkingen inboedelverzekering Dit is er allemaal verzekerd

Met de inboedelverzekering ben je verzekerd voor beschadiging of diefstal van je bezittingen die los in je woning en de bijbehorende garage of schuur staan. Je bent verzekerd als de beschadiging is veroorzaakt door een plotselinge en onvoorziene gebeurtenis. Behalve je losse bezittingen verzeker je met de inboedelverzekering ook deze bezittingen:

 • Bezittingen van iemand anders tot maximaal € 1.250.
 • Het huurdersbelang. Dit zijn alle vaste verbeteringen van je huurwoning die je zelf hebt betaald of van de vorige huurder tegen betaling hebt overgenomen.
 • Schade aan een apparaat of installatie waarvan een leverancier van water, gas of elektriciteit de eigenaar is.
 • Schade aan je tuin of de beplanting door bepaalde gebeurtenissen.
 • Schade aan antennes of zonweringen die aan je woning zijn bevestigd, terreinafscheidingen, tuinhuisjes, zonnepanelen en hobbykassen door bepaalde gebeurtenissen.

Eigen risico Dit betaal je zelf

Hoeveel eigen risico je hebt, is afhankelijk van hoeveel schade je hebt gehad in de afgelopen 2 jaar.

€ 0 € 150 € 250 € 500
0 of 1 schade ja ja ja ja
2 schades nee ja ja ja

Heb je afgelopen 2 jaar 3 schades of meer gehad, kun je onze inboedelverzekering niet afsluiten.

 • Kies je voor de aanvullende glasverzekering? Dan geldt daarvoor ook het eigen risico dat je hebt gekozen.
 • Voor stormschade geldt een extra eigen risico van € 300. Dit eigen risico komt bovenop het standaard of je gekozen eigen risico.
 • Bij schade aan of diefstal van computer- en audiovisuele apparatuur geldt altijd een eigen risico van € 150 per gebeurtenis. Behalve als je een hoger eigen risico hebt.
 • Voor de aanvullende verzekering Buitenhuisrisico is het eigen risico € 50.

Kostbare bezittingenMaximaal verzekerde bedragen

Kostbare bezittingen zoals computers, audiovisuele apparatuur, antiek, schilderijen en andere kunst, verzamelingen en muziekinstrumenten zijn verzekerd met onze inboedelverzekering. Maar wel tot een bepaald bedrag. Als deze bezittingen veel waard zijn, kan het zijn dat je bij schade niet alles vergoed krijgt. Gelukkig kun je het verzekerd bedrag voor deze bezittingen verhogen.

Lees meer over het verzekeren van kostbare bezittingen


Geen regelwerk Herstel Service

Stel: je spullen of interieur zijn beschadigd door inbraak. Wist je dat je dan zelf mag bepalen wie de schade herstelt? Je kunt de schade zelf herstellen of laten repareren. In dat geval keren we een bedrag aan je uit. Maar je kunt al dat werk ook uitbesteden. De Herstel Service komt dan snel voor je in actie en regelt alles. Voor de Herstel Service hoef je geen extra kosten te betalen. Je betaalt wel het eigen risico.

Verzekeringskaart

De verzekeringskaart helpt je de inboedelverzekering van Reaal te vergelijken met andere aanbieders.


Aanvullende dekkingen inboedelverzekering Wat kun je nog meer verzekeren?

Glasverzekering

Wil je ook schade aan je woonhuis verzekeren? Dan kun je ervoor kiezen om de inboedelverzekering te combineren met onze woonhuisverzekering. Dan ben je ook standaard verzekerd voor glasschade. Heb je de inboedelverzekering, maar wil je je ook verzekeren voor glasschade? Dan heb je daarvoor onze aanvullende glasverzekering nodig. Die is speciaal voor schade aan glas, zoals ramen of glas in deuren. De kosten voor noodvoorzieningen vallen hier ook onder.

Sieradenverzekering wereldwijd

Sieraden zijn met onze inboedelverzekering standaard verzekerd tot maximaal € 2.500. Zijn deze meer waard dan dat? Dan biedt de aanvullende sieradenverzekering wereldwijd uitkomst. Bovendien zijn je sieraden dan over de hele wereld verzekerd.

Buitenhuisrisico

Ben je veel op pad met voor jou belangrijke bezittingen? Wist je dat die buitenshuis meestal niet verzekerd zijn met de inboedelverzekering? Met buitenhuisrisico heb je dan extra zekerheid. Je bent dan ook buiten de deur verzekerd voor schade door verlies, diefstal, vermissing en beschadiging van bezittingen. Zoals audio-, video-, film- en fotoapparatuur, laptops en smartphones.

Heb je vragen?

Wij beantwoorden ze graag. Jij kan kiezen op welke manier. Help me nu

Tips voor regelaars Handig om te weten

Wat moet je doen in noodsituaties?

Soms kan reparatie niet wachten. Wat moet je dan doen? Bekijk of je de schade kunt beperken. Let dan wel op je eigen veiligheid. Zo kan je wel water opdweilen uit je kapotte radiator. Maar probeer geen gereedschap te redden uit je brandende schuur.

Neem direct contact op met ons of je financieel adviseur. Neem ook foto’s van de schade. Dat helpt straks bij de schadeafhandeling.

Geef wijzigingen altijd aan ons door

Verandert er iets in of aan je woning? Of in je woonsituatie? Ga je verhuizen of is je gezinssituatie veranderd? Geef dat dan altijd direct aan ons door. Want dit soort wijzigingen kunnen invloed hebben op je inboedelverzekering en de premie die je betaalt. In sommige gevallen ga je meer betalen, maar soms ook minder. In de voorwaarden van de inboedelverzekering staat precies welke wijzigingen je aan ons moet doorgeven.

Pakketkorting Goed Geregeld Pakket

De inboedelverzekering hoort bij het Reaal Goed Geregeld Pakket. Sluit je 2 of meer verschillende verzekeringen uit dat pakket? Dan krijg je korting op je premie:

Looptijd inboedelverzekering

Onze inboedelverzekering hoort bij het Reaal Goed Geregeld Pakket. Heb je meer schadeverzekeringen die horen bij dit pakket? Dan hebben deze allemaal dezelfde verlengingsdatum. De inboedelverzekering loopt vanaf het moment van afsluiten (de ingangsdatum) tot de verlengingsdatum van het pakket. Dit is maximaal 1 jaar.

We verlengen de inboedelverzekering daarna telkens automatisch op de verlengingsdatum van het pakket voor weer 1 jaar. Na deze verlenging kun je de inboedelverzekering op elk moment opzeggen met 1 maand opzegtermijn

Voorwaarden en brochures


De inboedelverzekering van Reaal

 • Allrisk verzekering
 • Uit te breiden met aanvullende dekkingen
 • Je reparaties snel geregeld met onze Herstel Service

Bereken je premieVind een adviseur

Help me nu

Help me nu