Caravanverzekering

Inboedel standaard verzekerd, hulpverlening in en buiten Nederland en aanvullende verzekeringen mogelijk.

Vraag een offerte aanMeer informatie

Caravanverzekering

Voordelen Waarom onze caravanverzekering?

 • Inboedel meeverzekerd

  Heb je schade aan je inboedel? Bij onze caravanverzekering is de inboedel van je caravan standaard meeverzekerd tot € 5.000.

 • Hulp: ook in het buitenland

  Heb je hulp nodig na schade aan de caravan door een ongeval of wordt de caravan gestolen? Dan betalen wij de kosten voor hulpverlening in binnen- én buitenland.

 • Aanvullende verzekeringen

  Je kunt je caravanverzekering uitbreiden. Verzeker bijvoorbeeld je uitrusting mee of hagelschade. Of kies voor de verlengde nieuwwaarde voor je nieuwe caravan.

Verzekering afsluiten Hulp bij het maken van je keuze

Vraag een offerte aan

Wil je weten wat de caravanverzekering je kost? Vraag dan een offerte aan. Een onafhankelijk financieel adviseur belt je dan binnen 1 uur terug. Zonder verdere verplichting.

Offerte aanvragen

Hulp van een onafhankelijk adviseur

Een financieel adviseur betaal je voor persoonlijk advies. Daar krijg je wel veel voor terug. Hij zorgt voor een verzekering die precies bij jou past en neemt je een hoop uitzoekwerk uit handen.

Vind een adviseur


Hulp van Reaal

Wanneer je direct zelf je verzekering wilt regelen, online of telefonisch, bieden we je hulp en informatie.

Help me nu

Dekkingen caravanverzekering Dit is er allemaal verzekerd

Met de caravanverzekering ben je verzekerd voor:

 • Schade aan je caravan.
 • Schade aan je inboedel tot maximaal € 5.000.
 • Aansprakelijkheid voor schade die je met je losgekoppelde caravan veroorzaakt.
 • Hulpverlening bij een ongeval in Nederland en daarbuiten na schade door ongeval, pech of diefstal.

Eigen risico Dit betaal je zelf

Het standaard eigen risico van onze caravanverzekering is € 150 per gebeurtenis. Het eigen risico geldt niet bij schade door brand, ontploffing, zelfontbranding, blikseminslag en voor de onderdelen Aansprakelijkheid en Hulpverlening. Voor Hagelschade geldt wel een extra eigen risico van € 100.


Aanvullende dekkingen caravanverzekeringWat kun je nog meer verzekeren?

Uitrusting

Een caravan is pas compleet met een voortent of een luifel. De meeste stacaravans hebben een serre, schuurtje, verhoging of iets anders vastgemaakt aan de caravan, of ernaast staan. Die zijn verzekerd als je de caravanverzekering uitbreidt met Uitrusting. Dan heb je recht op een schadevergoeding als je uitrusting beschadigd raakt door een onvoorziene gebeurtenis, zoals een zware storm. Maar je bent ook verzekerd voor diefstal of verduistering.

Hagelschade

Een hagelbui kan altijd vallen. Met deze aanvulling op onze caravanverzekering ben je verzekerd voor beschadiging aan je caravan en de eventueel meeverzekerde uitrusting (zoals een voortent) door hagel. Staat de caravan in het buitenland gestald? Dan ben je niet verzekerd voor hagelschade.

Verlengde nieuwwaarderegeling

Heb je een nieuwe caravan en heb je in het 1e jaar schade? Dan vergoeden we deze schade met onze caravanverzekering standaard op basis van de nieuwwaarde van je caravan. Heb je schade na het 1e jaar, dan daalt de nieuwwaarde van je caravan iedere maand een beetje. Het dalen van de nieuwwaarde stel je uit met de verlengde nieuwwaarderegeling. De nieuwwaarde daalt dan pas na 6 jaar.

Heb je vragen?

Wij beantwoorden ze graag. Jij kan kiezen op welke manier. Help me nu

Tips Handig om te weten

Schade melden

Bel dan met 0800-REAALHULP (0800 - 732 25 48 57).

Dit telefoonnummer is 24 uur per dag bereikbaar. Of bel SOS International via 0031 20 – 651 58 55. Zet deze telefoonnummers voor je vakantie in je telefoon. Dan kun je snel handelen, als het nodig is. Meer informatie over schade melden vind je ook op reaal.nl/schademelden. Je kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen met je financieel adviseur.

Wat kun je verzekeren met een caravanverzekering?

Onder een caravan verstaan we een toercaravan, een vouwwagen of een stacaravan inclusief de toevoegingen aan de standaarduitvoering zoals een reservewiel, diefstalbeveiliging, gasflessen, antenne, fietsenrek, satellietschotels en zonnepanelen.

In welke landen ben je verzekerd?

Een toercaravan of vouwwagen is:

 • Het hele jaar door verzekerd in Nederland, België en Duitsland.
 • 6 aaneengesloten maanden per jaar verzekerd in alle Europese landen die op de groene kaart van je autoverzekering staan. En daarnaast nog in Marokko en heel Turkije.
 • Het hele jaar verzekerd als je deze opslaat in het buitenland in een bewaakte, overdekte winterstalling.

Een stacaravan verzekeren we alleen als deze in Nederland, België of Duitsland staat.

Caravan gestolen?

Doe altijd direct aangifte bij de politie in de plaats waar je caravan gestolen is . Doe dat ook als je schade hebt door een onbekende dader. Maar laat ons ook altijd weten wat er aan de hand is.

Pakketkorting Goed Geregeld Pakket

De caravanverzekering maakt deel uit van het Reaal Goed Geregeld Pakket. Sluit je meer dan 2 verschillende verzekeringen uit dat pakket? Dan krijg je korting op je premie:

Voorwaarden


De caravanverzekering van Reaal

Inboedel standaard verzekerd, hulpverlening in en buiten Nederland en aanvullende verzekeringen mogelijk.

Vraag offerte aanZoek een adviseur

Help me nu

Help me nu