Bromfietsverzekering

Geschikt voor de meeste soorten bromfietsen, aanvullend verzekeren is mogelijk en accessoires ook mee te verzekeren.

Vraag een offerte aanVind een adviseur

Bromfietsverzekering

Voordelen Waarom onze bromfietsverzekering?

  • Voor de meeste bromfietsen

    Heb je een scooter? Of juist een snorfiets? Het maakt niet uit, want onze ­verzekering is geschikt voor de meeste soorten bromfietsen. Er zijn een paar bromfietsen die we niet verzekeren.

  • Aanvullend verzekeren

    Onze bromfietsverzekering kun je uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Die vergoeden bijvoorbeeld schade als je bijrijder gewond raakt.

  • Accessoires meeverzekerd

    Kies je voor Beperkt Casco of Volledig Casco, dan vergoeden we schade aan de accessoires waarmee je je bromfiets hebt uitgerust tot maximaal € 250.

Verzekering afsluiten Hulp bij het maken van je keuze

Vraag een offerte aan

Wil je weten wat de bromfietsverzekering je kost? Vraag dan een offerte aan. Een onafhankelijk financieel adviseur belt je dan binnen 1 uur terug. Zonder verdere verplichting.

Offerte aanvragen

Hulp van een onafhankelijk adviseur

Een financieel adviseur betaal je voor persoonlijk advies. Daar krijg je wel veel voor terug. Hij zorgt voor een verzekering die precies bij jou past en neemt je een hoop uitzoekwerk uit handen.

Vind een adviseur


Hulp van Reaal

Wanneer je direct zelf je verzekering wilt regelen, online of telefonisch, bieden we je hulp en informatie.

Help me nu

DekkingenDit is er allemaal verzekerd

WA Verplicht Beperkt Casco Volledig Casco
Schade aan je eigen bromfiets nee
optioneel
ja
Schade aan anderen ja ja ja
Schade door brand, diefstal, flinke storm, blikseminslag, loslopende dieren nee ja ja
Schade door andere onvoorziene gebeurtenissen nee nee ja
     
Meer informatie Meer informatie Meer informatie

Verzekeringskaart

De verzekeringskaart helpt je de bromfietsverzekering van Reaal te vergelijken met andere aanbieders.


Eigen risico Hoeveel betaal je zelf

Voor de verplichte WA-verzekering geldt er geen eigen risico, voor Beperkt Casco en Volledig Casco wel. De hoogte van je eigen risico is afhankelijk van de waarde van je bromfiets. En bij Volledig Casco kijken we ook naar je leeftijd voor het bepalen van je eigen risico. Heb je de afgelopen 2 jaar schade gehad? Dan heb je een extra eigen risico van € 150.


Aanvullende dekkingenWat kun je nog meer verzekeren?

Ongevallenverzekering opzittenden

Met de WA-verzekering ben je verzekerd voor de schade van anderen. Kies je voor Beperkt of Volledig Casco? Dan is schade aan je eigen bromfiets verzekerd. Wil je een bedrag ontvangen als je door een ongeval (gedeeltelijk) invalide raakt? Dan kun je een ongevallenverzekering opzittenden afsluiten. Nabestaanden ontvangen een vast bedrag bij overlijden. En je bijrijder is ook verzekerd.

Schadeverzekering opzittenden

Bij een verkeersongeval kun je verwondingen oplopen, net als degene die bij je achterop zit. Heb je een telefoon, of andere spullen bij je? Dan is de kans groot dat die na het ongeval kapot zijn. De schadeverzekering opzittenden vergoedt de schade aan je gezondheid en de schade aan je spullen of die van je bijrijder.

Verhaalsbijstand

Het kan ook jou overkomen. Buiten je schuld raak je betrokken bij een ongeluk. Dat alleen is al vervelend. Soms geeft de ander niet toe dat het zijn schuld was. Dan moet je moeite doen om je schade aan je brommer en andere spullen vergoed te krijgen. Daardoor kunnen de juridische kosten flink oplopen. Met onze aanvullende verzekering Verhaalsbijstand krijg je juridische hulp.

Heb je vragen?

Wij beantwoorden ze graag. Jij kan kiezen op welke manier. Help me nu

Tips Handig om te weten

Je bromfiets op slot

Natuurlijk wil je niet dat je bromfiets wordt gestolen of iemand ermee gaat joyriden. Zet daarom je bromfiets op slot met een beugel- of kettingslot met ART-keurmerk klasse 3 of hoger. En plaats de bromfiets ‘s nachts zoveel mogelijk in een goed afgesloten garage of ruimte. Heb je geen geschikte ruimte, zet hem dan goed in het zicht.

Looptijd van je verzekering

Onze bromfietsverzekering is onderdeel van het Reaal Goed Geregeld Pakket. Heb je meer schadeverzekeringen die horen bij dit pakket? Dan hebben deze allemaal dezelfde verlengingsdatum. De bromfietsverzekering loopt vanaf het moment van afsluiten (de ingangsdatum) tot de verlengingsdatum van het pakket. Dit is maximaal 1 jaar.

We verlengen de verzekering daarna telkens automatisch op de verlengingsdatum van het pakket voor weer 1 jaar. Na deze verlenging kun je de verzekering op elk moment opzeggen met een opzegtermijn van een maand.

Schade melden of aangifte doen?

Wil je schade melden, bel dan direct je financieel adviseur. Hij helpt je snel met het oplossen daarvan. Je mag ons natuurlijk ook altijd bellen via 0800-REAALHULP (0800 - 732 25 48 57). Dit telefoonnummer is 24 uur per dag bereikbaar.

Is je bromfiets gestolen, doe dan direct aangifte bij de politie. Maar laat het ons ook weten. Wij geven de gegevens van je motor dan door aan het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit. Meer informatie over schade melden vind je op reaal.nl/schademelden.

Pakketkorting Goed Geregeld Pakket

De bromfietsverzekering maakt deel uit van het Reaal Goed Geregeld Pakket. Sluit je meer dan 1 verzekering uit dat pakket? Dan krijg je korting op je premie:

Voorwaarden


De bromfietsverzekering van Reaal

Geschikt voor alle soorten bromfietsen, aanvullend verzekeren is mogelijk en accessoires ook mee te verzekeren.

Vraag een offerte aanVind een adviseur

Help me nu

Help me nu