Je Spaarkas verzekering loopt af

Heb je van ons een brief ontvangen omdat je Spaarkas verzekering binnenkort afloopt? Of wil je weten welke mogelijkheden Reaal biedt? Hier vind je meer informatie over je verzekering, de mogelijkheden en een aantal dingen waarmee je rekening moet houden of op moet letten

Vrijval Spaarkas

 • Hoe wordt de opbrengst van het fonds verdeeld?

  Met de Spaarkas verzekering heb je een bedrag opgebouwd en neem je deel in een fonds. Als je verzekering op 31 december om 24.00 uur stopt, wordt de opbrengst van het fonds verdeeld. Reaal verdeelt het fonds waarin je deelneemt. Je deelt de opbrengst met de andere deelnemers van het fonds. Dat geldt alleen voor de deelnemers die dan nog leven.

  Je ontvangt in ieder geval het basis­bedrag. De rest van het bedrag uit het fonds, wordt verdeeld op basis van onder andere:

  • De startdatum van je deelname
  • Je leeftijd
  • Je basiskapitaal
  • De frequentie van de premiebetaling. Dus of je per maand, kwartaal, halfjaar of jaar betaalde.
 • Wanneer keert de Spaarkas verzekering uit?

  Wij keren vanaf 1 januari alvast het basis­bedrag uit. De bepaling van de definitieve verdeling vindt in mei plaats nadat de expiratiedatum bereikt is. De rest van het bedrag maken wij over wanneer de verdeling definitief is.

 • Wat moet je doen?

  Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Ga daarom naar je financieel adviseur. Hij helpt je graag verder en adviseert je bij je keuze.

  Zorg dat je bij je bezoek aan de financieel adviseur het volgende meeneemt:

  • Je polis en de voor­waarden die er bij horen.
  • De brief die je van ons gehad hebt over de afloop van je verzekering.

  Er zijn 3 mogelijkheden voor de uitkering. In de brief die je van ons kreeg, vind je welke van de onderstaande situaties voor jou geldt. Wij geven per situatie aan wat je eventueel nog moet regelen voor je uitkering.

  1. Wij maken de uitkering aan jou over. Wij vragen je hiervoor het formulier. Uitkering spaarkas­verzekering in te vullen en je keuzes aan te geven.
  2. Je had de verzekering om een lening mee af te lossen. Wij vragen je het formulier Uitkering spaarkas­verzekering lening in te vullen en je keuzes aan te geven.
  3. Jouw verzekering is een lijfrente­verzekering. Hiervoor gelden specifieke fiscale regels. Je financieel adviseur kent jepersoonlijke situatie het best en weet welke mogelijkheden je hebt. Heb je geen financieel adviseur, dan regel je via reaal.nl snel en eenvoudig een adviesgesprek met een adviseur bij jou in de buurt.

  Voor elke specifieke fiscale situatie bestaan verschillende mogelijkheden.

  Meer weten? Neem contact op met je financieel adviseur. Geen adviseur? Je vindt er makkelijk een op deze site.