Wij helpen je graag

Moeite met de betaling van je premie

Heb je al contact met ons opgenomen? Dan bedanken we je daar hartelijk voor. Anders: neem vandaag nog contact op. Samen met jou kijken we naar de mogelijkheden om je betalingsachterstand op te lossen.

Betalings­regeling

Voor je levensverzekering kan je in veel gevallen een betalingsregeling afspreken. Met een betalingsregeling bekijken we samen met jou hoe en wanneer je de betalingsachterstand betaalt. Vul het aanvraagformulier in, dan nemen wij contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Je kunt ook contact met ons opnemen.

Let op: een betalingsregeling is alleen mogelijk bij een betalingsachterstand. Voor toekomstige premies is een betalingsregeling niet mogelijk.

vraag een betalingsregeling aan
neem contact met ons op

Tips bij geldproblemen

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom geven we je graag wat tips om geldproblemen te voorkomen.

bekijk onze tips

Gevolgen van betalingsachterstand

Betalingsherinnering

Bij een betalingsachterstand op een levensverzekering sturen wij altijd 3 brieven met een betalingsherinnering. In deze brieven vermelden we de uiterste betaaltermijn. Als de premie na de uiterste betaaltermijn niet betaald is, dan wordt je verzekering stopgezet of premievrijgemaakt. Wat er gebeurt, hangt af van de verzekering die je hebt.

Geen dekking meer

Als je verzekering wordt stopgezet, ben je niet meer verzekerd. Je krijgt dan geen uitkering.

Verzekering premievrijgemaakt

Premievrijmaking van je levensverzekering betekent dat je geen premie meer hoeft te betalen. Dit heeft gevolgen voor het bedrag dat je eventueel met je verzekering opbouwt. Het bedrag wordt namelijk lager dan het bedrag dat je zou ontvangen als je wel had doorbetaald tot de einddatum van je verzekering. Daarnaast kan het verzekerd bedrag bij overlijden vervallen of worden verlaagd. En eventuele arbeidsongeschiktheidsdekkingen vervallen.

Je beleggingsverzekering kan leeglopen

Als je beleggingsverzekering premievrij gemaakt wordt, kan deze 'leeglopen'. De maandelijkse kosten en eventuele premies voor de verzekerde dekkingen worden namelijk verrekend met de waarde.

Gevolgen voor de belasting

Een betalingsachterstand op een verzekering kan nadelige gevolgen voor de belasting hebben. Hierover kan je financieel adviseur je informeren.

Gevolgen voor je lening of hypotheek

Is je verzekering gekoppeld aan een geldlening of hypotheek? Wij geven de achterstand door aan de geldverstrekker. Dit kan in het ergste geval gevolgen hebben voor je woonsituatie.

Meer weten? Neem contact op met je geldverstrekker of financieel adviseur.

Een keer vergeten te betalen

Betalingsachterstand voorkomen

Contact

Klanten­service

Image

Social

Stel ons je vraag en je ontvangt tijdens openingstijden binnen 1 uur een reactie.

Image

072 - 519 40 00 (lokaal tarief)

Je bereikt ons van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur.

Image

Adviseur

In sommige situaties is de hulp van een onafhankelijk adviseur een goede keus. 

Image

Chat met ons

Om snel antwoord op je vraag te krijgen, kun je met ons chatten.