De waarde van advies

Keuzes maken: we doen het dagelijks talloze keren, vaak zonder dat we erbij nadenken. Kleine keuzes kunnen we prima alleen maken.

Financiële keuzes maken we niet dagelijks, daarom kan het fijn zijn om te sparren met iemand die er verstand van heeft. Een onafhankelijke adviseur bijvoorbeeld. Wij brengen je graag met hem in contact.

Een onafhankelijke adviseur werkt niet onder de paraplu van één bank of verzekeraar maar adviseert in producten van meerdere banken en verzekeraars. In de regel start hij met een inventarisatie om jouw wensen en risicoprofiel in kaart te brengen. Op basis daarvan krijg je een voorstel met 2 of 3 varianten van verschillende aanbieders.
'Ik ken mijn relaties en kom bij ze thuis. Plus ik weet wat er te koop is op het gebied van hypotheken en verzekeringen. Die combinatie van persoonlijk contact en vakkennis vind je niet op internet.'

William Boelens
Luyten Adviesgroep, Etten-Leur

Kosten van advies

Betaal ik voor dit advies, zul jij jezelf wellicht afvragen. Sinds 2013 betaal je voor het advies van de onafhankelijke adviseur. Tenzij het om advies rond een schade­verzekering gaat. Je leest er alles over op de pagina kosten van advies.

'Tijdens een adviesgesprek schets ik de risico's en inventariseer hoe de klant hier tegenaan kijkt. Verzekering van een risico hoeft namelijk niet de enige oplossing te zijn. Dus geen snelle polisverkoop maar een op maat gesneden advies.'

Sander Schreve
Lancyr Hoogenraad Verz. & Financieel Advies, Rijswijk

Soorten adviseurs

Reaal werkt samen met verschillende soorten adviseurs. Spreken we over 'financieel adviseur' dan bedoelen we één van deze varianten. Een adviseur die geslaagd is voor een vakexamen en zijn kennis jaarlijks op peil houdt mag de bijbehorende titel op zijn visitekaartje zetten.

Adviseur

Titel

Hypotheekadviseur Erkend Hypotheek Adviseur (SEH)
Hypothecair Planner Erkend Hypothecair Planner (NVHP)
Financieel Planner Gecertificeerd Financieel Planner (FFP)
Pensioenadviseur Registerpensioenadviseur (RPA)
Makelaar in assurantiën Registermakelaar in Assurantiën (RMiA)
Verzekeringsadviseur Registeradviseur in Assurantiën (RAiA)

Hulp bij het maken van je keuze

Wil je toch nog even sparren met een financieel adviseur? Wij brengen je graag in contact met een adviseur bij jou in de buurt.