Misschien wijzigen je premies door je nieuwe adres

Lekker huren

Is je huizenjacht voorbij en staat je handtekening onder een nieuw huurcontract? Gefeliciteerd! Naast een fijne woonplek in die leuke buurt, betekent dit ook dat je een aantal verzekeringszaken moet regelen. Welke precies? Die zetten we voor je op een rij.

Inboedel

Losse bezittingen in je woning, in je schuur of in je garage verzeker je met een inboedelverzekering. Bijvoorbeeld voor beschadiging of diefstal. Zo heb je meer rust om lekker te wonen. Wil je meer weten over de inboedelverzekering? Lees dan door over wat Reaal hierbij precies verzekert.

Huurdersbelang

Het huurdersbelang zijn alle vaste verbeteringen aan een huurwoning door de huurder. Bijvoorbeeld een vaste vloer of een nieuwe keuken. Ook dat kun je verzekeren met een inboedelverzekering. Vraag ook aan de verhuurder of er een glasverzekering in de huur zit. Zo niet, dan kun je bij je inboedelverzekering een aanvullende glasverzekering afsluiten.

Verzekeringen meeverhuizen

Je huidige verzekeringen kun je meestal 'meenemen' naar je nieuwe adres. Maar geef dan wel je nieuwe adres door. Voor bijvoorbeeld de inboedelverzekering bepaalt je woonplaats namelijk voor een deel de premie. Het kan dus zijn dat voor deze verzekeringen je premie verandert. Ook voor bijvoorbeeld je autoverzekering heeft je adres invloed op je premie.

Aansprakelijkheid

Waarschijnlijk ontvang je straks graag familie en vrienden in je nieuwe thuis. Maar daar waar mensen samenkomen, is kans op ongelukjes. Stoot je een glas water omver, over iemands nieuwe telefoon? Dan kan dat je flink wat geld kosten. Om dit soort financiële tegenvallers te voorkomen, kun je een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Ook nuttig

Dan zijn er nog verzekeringen waar je misschien niet direct aan denkt bij een nieuw huurhuis. Zoals een rechtsbijstandverzekering en een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Een ORV biedt je nabestaanden financiële zekerheid als je overlijdt. Zij ontvangen dan een eenmalige uitkering waarmee zij bijvoorbeeld de huur, kinderopvang, studiekosten of de aflossing van een lening kunnen betalen.