De ervaring van een oldtimer kan je nergens mee vergelijken.

Ik ruil mijn moderne auto in voor een oldtimer

Quint heeft een voorliefde voor oude spullen. Hij luistert liever naar een platenspeler dan naar een stereo en heeft een telefoon met draaischijf. Zijn opa zei altijd dat een Volvo de 'beste auto is die je maar kunt vinden'. Daarom kocht Quint een Volvo Amazon uit 1969. Zijn moderne auto gaat de deur uit zodra de klassieker helemaal rijklaar is: "Uiteindelijk wil ik met plezier rijden. Het is juist leuk dat je in zo'n oldtimer wat harder moet werken."

Tips

Handig om te weten

 • Auto tijdelijk schorsen

  "Mijn oldtimer is nog niet rijklaar. Het is zonde om onnodig kosten te maken. Daarom heb ik mijn oldtimer 'geschorst' bij de RDW. Daarmee stop je tijdelijk je motorrijtuigenbelasting en verplichte APK. Schorsen kan gewoon online. Na de schorsing kan je zelf bij je verzekeraar de auto­verzekering tijdelijk stopzetten, zodat je geen premie hoeft te betalen. Vergeet trouwens niet de schorsing op te heffen als je met je oldtimer de weg opgaat."

 • Garage bij aankoopproces

  "Ik ben pas nadat ik mijn Volvo Amazon heb gekocht op zoek gegaan naar een geschikte garage. Het is verstandiger om al in het aankoopproces een garage te betrekken, zeker als het om een oldtimer gaat. Zij weten precies waar je op moet letten bij specifieke modellen. Zo voorkom je dat je achteraf spijt krijgt van je aankoop."

 • Reparaties voor eigen rekening

  "Het is soms voordeliger om kleine schades voor eigen rekening te nemen. Je verzekeringspremie stijgt namelijk vaak als je schade declareert. Dat kun je gewoon checken bij je verzekeraar."

 • Welke verzekering wil je?

  "Neem goed de tijd om te bepalen hoe je je auto of oldtimer wilt verzekeren. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan volledig casco. Dat is misschien wat duurder, maar ik voel me daar prettiger bij. Zoek in ieder geval uit wat de prijsverschillen zijn en maak een bewuste keuze."

Image

Quint

"Ik ruil mijn moderne auto in voor een oldtimer."