Gewoon door kunnen leven als er iets onverwachts gebeurt.

Ik bouw een oude school om tot moderne woning

Marjolein (31) en Gijs (34) kochten 2 jaar geleden met 9 andere bevriende stellen een oud schoolgebouw in Amsterdam Oud-West. Samen met hun zoon Pelle (3) gaan ze wonen in een tot grote woning omgebouwd klaslokaal. Voor Pelle is er genoeg ruimte om te spelen in de ruime, gemeenschappelijke tuin. De woningen worden helemaal zelfvoorzienend, zelfs een gasaansluiting is niet nodig. Daar is Marjolein best trots op: "We gaan straks in een hypermodern huis wonen met het karakter van een negentiende-eeuwse school!"

 

Tips

Handig om te weten

 • Investeer in kwaliteit

  "Bouwkundig is een renovatie van zo'n oud gebouw erg ingewikkeld. Daarom hebben we geïnvesteerd in ervaren en degelijke architecten. Oude rotten in het vak die weten wat ze doen. Zo weten we zeker dat we later niet voor onaangename verrassingen komen te staan."

 • Heb plezier

  "Een renovatie is een groot en moeilijk project. Er gaan altijd dingen anders dan je had verwacht. Dat kan soms frustrerend zijn. Houd daarom altijd in je hoofd dat je met iets moois bezig bent en zorg dat je ook ontspant met de mensen met wie je werkt. Wij gaan na vergaderingen bijvoorbeeld altijd naar de kroeg."

 • Rechtsbijstand­verzekering

  "Bij een verbouwing zijn veel verschillende partijen met verschillende belangen betrokken. Het is daarom goed om een rechtsbijstand­verzekering af te sluiten, zodat je juridische hulp krijgt bij eventuele conflicten."

 • Verdeel de taken

  "Als je samen aan zo'n groot bouwproject begint, is het goed om na te denken hoe je het best kan bijdragen. Wij verdelen de taken zo dat iedereen doet waar hij goed in is. We hebben bijvoorbeeld een bouwcommissie, duurzaamheidscommissie en een ledencommissie. Zo kun je je eigen projectontwikkelaar zijn."

Image

Marjolein

"Ik bouw een oude school om tot moderne woning."