Ik denk dat veel mensen niet echt nadenken over het belang van een overlijdensrisico­verzekering

Gelukkig getrouwd en de trotse vader van 3 zoons

Maarten van de Poel is 30 jaar oud, gelukkig getrouwd en de trotse vader van 3 zoons. In het dagelijks leven is Maarten hovenier. Hij is de kostwinner van het gezin.

  

Tips

Handig om te weten

 • Waarom heb je een nabestaanden­voorziening geregeld?

  "Ik ben hoofdkostwinner van ons gezin. Dat zette mij wel aan het nadenken bij het kopen van ons huis. Je hoopt natuurlijk dat het nooit het geval zal zijn, maar als ik of mijn vrouw zouden komen te overlijden, wil ik niet dat de nabestaanden met een financieel probleem achterblijven. Je hebt toch de angst dat zij dan niet meer aan de hypotheek kunnen voldoen en het huis moeten verkopen"

 • Wat vind je het belangrijkste voor jouw dierbaren, als jij er niet meer bent?

  "Het allerbelangrijkste is dat ze in hun levensbehoefte kunnen voorzien. Je wilt natuurlijk niet dat ze iets moeten inleveren indien mijn inkomen vervalt. Ik wil vooral dat hun dagelijks leven comfortabel is en dat er daarnaast voldoende financiële ruimte is voor leuke dingen"

 • Waarom heb je gekozen voor Reaal?

  "Ik heb mij goed laten voorlichten door onze adviseur. Ik ben erg tevreden over de prijs-kwaliteit verhouding van Reaal. Het is een geruststelling dat ik alles heb kunnen vastleggen bij een betrouwbare verzekeraar"

 • Wat zou je anderen adviseren?

  "Ik denk dat veel mensen niet echt nadenken over het belang van een overlijdensrisico­verzekering. Maar ik raad anderen zeker aan om een dergelijke verzekering af te sluiten. Zeker als je kinderen hebt. Je wilt hen echt niet in de problemen helpen, mocht jou iets overkomen. Ik vind het een prettige gedachte dat in het geval van overlijden, mijn gezin vrijgesteld wordt van het resterende hypotheek­bedrag. Je hoopt niet dat er ooit iets vervelends met jou of je partner gebeurt, maar als het wel gebeurt, is het fijn om te weten dat alles goed geregeld is"

Image

Maarten

"Ik denk dat veel mensen niet echt nadenken over het belang van een overlijdensrisico­verzekering."