Autoverzekering

Hoge no-claimkorting, snel hulp na een ongeluk en invloed op je eigen risico.

Bereken je premieMeer informatie

Voordelen Waarom onze autoverzekering?

 • Hoge no-claimkorting

  Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe hoger je korting. Sluit je voor het eerst een autoverzekering af? Dan krijg je van ons altijd meteen 48% premiekorting, ook als je jonger bent dan 24 jaar. De no-claimkortingNo-claimkortingAls je een aantal jaren achter elkaar geen schade claimt op je autoverzekering, krijg je korting op je premie. Hoe meer…
  Meer uitleg in het Wiki-artikel
  kan oplopen tot 80%.

 • Snel hulp na een ongeluk

  Wat voor soort autoverzekering je ook hebt, je kunt altijd rekenen op snelle en vakkundige hulp na een ongeval. Wel zo'n fijne gedachte, want na een ongeluk heb je al genoeg aan je hoofd. Alleen al om te bekomen van de schrik.

 • Invloed op je eigen risico

  Bij onze Beperkt Casco en Volledig Cascoverzekering heb je een standaard eigen risico van € 150. Maar laat je je auto maken bij een SchadegarantSchadegarantSchadegarant is een stichting zonder winstoogmerk. Bij Schadegarant zijn alle partijen aangesloten die autoschades voor verzekerden vakkundig en vlot willen laten herstellen...
  Meer uitleg in het Wiki-artikel
  -bedrijf met A of B-classificatie? Dan vervalt je eigen risico. Lees meer in onze voorwaarden.

Bereken je premie Kies je eigen route

Je premie
 • Het veld 'kenteken' is verplicht.
 • Het veld 'kenteken' moet een geldig Nederlands kenteken bevatten.
 • Het veld 'geboortedatum' is verplicht.
 • Het veld 'geboortedatum' moet een geldige datum bevatten.
 • Het veld 'postcode' is verplicht.
 • Het veld 'Postcode' moet een geldige postcode bevatten.
 • Het veld 'huisnummer' is verplicht.
 • Het veld 'schadevrij jaren' is verplicht.

Hulp van een onafhankelijk adviseur

Een financieel adviseur betaal je voor persoonlijk advies. Daar krijg je wel veel voor terug. Hij zorgt voor een verzekering die precies bij je past en neemt je een hoop uitzoekwerk uit handen.

WA Beperkt Casco Volledig Casco

We vinden het belangrijk dat jij begrijpt waarvoor je kiest, dus helpen we je graag om zelf een verzekering af te sluiten. Je kan echter ook een onafhankelijk adviseur inschakelen.

De premie is een indicatie, zonder aanvullende dekkingen.

Basisdekking Dit is er allemaal verzekerd

WA verplicht Beperkt Casco Volledig Casco
Schade aan je eigen auto nee
ja
Schade aan anderen ja ja ja
Wegslepen van je auto na een ongeluk ja ja ja
SOS International regelt je thuiskomst na een ongeluk ja ja ja
Ruitschade en schade door brand, diefstal, storm, blikseminslag, loslopende dieren nee ja ja
Schade door andere onvoorziene gebeurtenissen nee nee ja
     
Meer informatie Meer informatie Meer informatie

Eigen risicoDit betaal je zelf

Voor de WA-verzekering geldt er geen eigen risico, voor de Beperkt en Volledig Cascoverzekering wel. Het standaard eigen risico daarvoor is € 150. Maar je kunt ervoor zorgen dat je minder betaalt. Als je schade hebt aan je auto, kun je kiezen voor een bij Schadegarant aangesloten herstelbedrijf met een A of B-classificatie. Dan is je eigen risico € 0. De classificatie van herstelbedrijven staat op schadegarant.nl.

Ook in andere situaties heb je soms geen eigen risico, of juist een hoger eigen risico.


Aanvullende dekkingen Wat kun je nog meer verzekeren?

Ongevallenverzekering inzittenden

Een WA-verzekering is bedoeld om schade die je met je auto veroorzaakt bij iemand anders te vergoeden. Voor schade aan je eigen auto sluit je een Beperkt Casco of Volledig Cascoverzekering af. Heb je vaak passagiers en vind je het belangrijk dat zij een uitkering krijgen bij blijvende invaliditeit of overlijden na een ongeval met je auto? Dan is er de ongevallenverzekering inzittenden.

Schadeverzekering inzittenden

Bij een verkeersongeval kun je zelf, of één van je passagiers, gewond raken of zelfs overlijden. Heb je op dat moment ook je telefoon, camera of laptop bij je? Dan raken die vaak ook beschadigd. De schadeverzekering inzittenden vergoedt de schade van iedereen die in je auto zit. Lichamelijke en geestelijke schade van jezelf en je meerijders, maar ook de spullen in je auto zijn verzekerd.

Pechhulp door Route Mobiel

Voor onderhoud aan je auto ga je op tijd naar de garage, of misschien ben je zelf wel handig. Maar ook goed onderhouden auto’s stranden weleens met pech. Doet je auto het niet? Dan wil je snel hulp of vervangend vervoer. Dat kan met onze aanvullende pechhulpverzekering. Je kunt kiezen voor alleen hulp in Nederland, of pechhulp Europa erbij nemen.

Verhaalsbijstand

Het kan gebeuren dat de schade aan je auto, of persoonlijke bezittingen die in je auto lagen, is veroorzaakt door een andere partij. Als je veel moeite moet doen om dat vergoed te krijgen, kunnen de juridische kosten flink oplopen. Met onze aanvullende verhaalsbijstand krijg je juridische hulp.

Heb je vragen?

Wij beantwoorden ze graag. Jij kan kiezen op welke manier. Help me nu

Tips Handig om te weten

Schadevrije jaren

Als je geen schade claimt op je autoverzekering, dan bouw je schadevrije jaren op. Ieder jaar dat je schadevrij rijdt, klim je op de zogenaamde bonus-malusladder. Dat betekent dat je no-claimkorting stijgt en de premie voor je autoverzekering daalt. Claim je toch een keer schade, dan kan dit invloed hebben op je kortingspercentage. Onze bonus-malusladder heeft een kortingspercentage van maximaal 80%. Had je nog niet eerder een autoverzekering? Dan start je op trede 6 en krijg je 48% korting. Je leest meer over schadevrije jaren in onze voorwaarden in artikel 4.

De bonus-malustabel

De hoogte van de korting staat in onze bonus-malustabel. We berekenen de premie per jaar. Voor de WA-verzekering, Beperkt Casco en Volledig Casco kijken we naar je schadevrije jaren. Rij je een jaar geen schade? Dan stijg je een trede. Voor de aanvullende verzekeringen doen we dat niet. Daarvoor gelden vaste premies. Onze bonus-malustabel vind je in artikel 4 van de voorwaarden.

De leeftijd van je auto

Let bij het afsluiten van een autoverzekering goed op de leeftijd van je auto. Bij de verplichte WA-verzekering vergoeden we alleen de schade van anderen. De deuk in je eigen auto betaal je dus zelf. Bij een oudere auto is dat misschien niet zo erg. Je komt gemakkelijk aan gebruikte onderdelen, of misschien rij je wel door met die deuk.

Maar als je auto net uit de showroom komt, is de reparatie vaak duurder. Dan is het wel zo prettig als de schade je eigen auto vergoed wordt. Daarvoor kun je een Beperkt Casco of Volledig Cascoverzekering afsluiten. We zien vaak dat klanten met een auto tot 5 jaar oud kiezen voor Volledig Casco. Bij een 5 tot 10 jaar oude auto sluiten veel klanten een Beperkt Cascoverzekering.

Acceptatiegrenzen

Om de verzekeringspremies voor iedereen aantrekkelijk te houden, stellen we grenzen aan de auto’s die we verzekeren. Auto’s voor autorijles, verhuur, taxi en sneltransport, rally- en raceauto’s en zogenaamde sportieve auto’s kun je niet verzekeren met onze autoverzekering. De verlengde nieuwwaarderegeling is alleen voor auto’s met een oorspronkelijke cataloguswaarde, inclusief accessoires, van maximaal € 80.000 inclusief btw. Voor een leaseauto, lesauto of een geïmporteerde auto kun je de verlengde nieuwwaarderegeling niet afsluiten.

De meldcode

Bij het afsluiten van een verzekering hebben wij de meldcode nodig. De meldcode bestaat uit de laatste 4 cijfers van het chassisnummer van je auto. Het chassisnummer vind je op het kentekenbewijs, onder de motorkap of bij één van de portieren.

De meldcode geven wij door aan de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Aan de meldcode ziet de RDW of je auto verzekerd is of niet. Als je in een niet-verzekerde auto rijdt, kan de RDW je een hoge boete opleggen. Sluit daarom altijd een WA-verzekering voor je auto af. Gebruik je je auto niet? Zet hem dan achter slot en grendel en meld je auto bij de RDW af voor de wegenbelasting.

Looptijd van je verzekering

Onze autoverzekering is onderdeel van het Reaal Goed Geregeld Pakket. Heb je meer schadeverzekeringen die horen bij dit pakket? Dan hebben deze allemaal dezelfde verlengingsdatum. De autoverzekering loopt vanaf het moment van afsluiten (de ingangsdatum) tot de verlengingsdatum van het pakket. Dit is maximaal 1 jaar.

We verlengen de verzekering daarna telkens automatisch op de verlengingsdatum van het pakket voor weer 1 jaar. Na deze verlenging kun je de verzekering op elk moment opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand.

Pakketkorting Goed Geregeld Pakket

De autoverzekering maakt deel uit van het Reaal Goed Geregeld Pakket. Sluit je meer dan 1 verzekering uit dat pakket? Dan krijg je korting op je premie:

Voorwaarden en brochures

Situatie

Ik ruil mijn moderne auto in voor een oldtimer


De autoverzekering van Reaal

Hoge no-claimkorting, snel hulp na een ongeluk en invloed op je eigen risico.

Bereken je premieVind een adviseur

Help me nu

Help me nu