Amstelveen, 27 juni 2018

Lange autorit belastend voor rug, nek en schouders

Reaal AOV waarschuwt mensen voor lichamelijke ongemakken na een lange autorit. Met name in de zomervakantie zitten mensen veel langer in de auto dan dat zij gewend zijn. Lang autorijden kan belastend zijn voor je rug, nek en schouders. Reaal komt met tips om de vakantiepret niet te verpesten.

Zwarte zaterdagen

Pim Hafkenscheid, eindverantwoordelijk voor AOV bij Reaal: "Veel mensen gaan met de auto op vakantie. Maar tijdens een rit naar bijvoorbeeld het zuiden van Europa zit je waarschijnlijk veel meer uren in die autostoel dan normaal. Zeker als je ook nog eens in een lange file terecht komt tijdens bijvoorbeeld een van de 'zwarte zaterdagen'. Zonder goede voorbereiding kan dit leiden tot lichamelijk ongemakken, zoals pijnklachten aan rug, nek of schouders. Deze klachten kunnen een vakantie gemakkelijk verpesten, maar in het ergste geval ook leiden tot arbeidsongeschiktheid. Daarom heeft Reaal, in samenwerking met BBO-ergo, een aantal tips verzameld om autorijden minder belastend te maken."

5 Tips om lichamelijke klachten op reis te voorkomen:

  1.  Ga uitgerust op reis. Besteed je eerste vakantiedag aan het voorbereiden en inpakken, en neem hierbij pauzes. Deze dag kun je het werk langzaam loslaten en het vakantiegevoel mag komen.
  2. Stel je autostoel goed in zodat de rug goed ondersteund wordt. De rugleuning niet teveel naar achteren, dan ontstaat een gebogen rug en opgetrokken schouders. En dat wil je voorkomen. Bij wisseling van chauffeur even opnieuw de stoel instellen. En denk aan je spiegel.
  3. Zorg voor een stevige ondersteuning in de onderrug. Geeft je stoel dit niet, gebruik dan een opgevouwen (dunne) handdoek voor steun.
  4. Zit symmetrisch, houd druk op beide billen en voorkom scheef zitten. Heren haal je portefeuille uit je kontzak!
  5. Neem voldoende pauzes tijdens de reis, dit is zowel van belang voor fysiek als mentaal herstel. Hiermee voorkom je ongelukken en fysieke ongemakken. Neem bijvoorbeeld een bal mee onderweg. Dan kan je tijdens een pauze even een balletje trappen of, nog beter, overgooien en daarbij de rug en armen lekker uitstrekken. Dat zorgt voor een goede afwisseling.

Over Reaal

Verzekeren is geen favoriete bezigheid van Nederlanders. Dat begrijpen we bij Reaal maar al te goed. Toch vindt iedereen het prettig als alles lekker geregeld is. Reaal wil daar graag bij helpen met heldere producten en een duidelijke uitleg. Dat doen we al meer dan 100 jaar, voor bijna 2 miljoen klanten. Rechtstreeks bij ons of via een adviseur. Wat de klant ook kiest, samen maken we het in orde. Zodat iedereen uiteindelijk kan zeggen: Lekker geregeld. Reaal. Reaal maakt onderdeel uit van VIVAT. Kijk voor meer informatie op www.reaal.nl.

Over Reaal AOV

Reaal is al ruim 30 jaar specialist op het gebied van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Wij bieden AOV's met een uitstekende dekking en een aantrekkelijke instapkorting, aangevuld met professionele preventie met Reaal Lijfwacht en specialistische re-integratie. www.reaal.nl/lijfwacht