Utrecht, 29 oktober 2015

Arie Boomsma en Reaal staan stil bij de dood en uitvaart

Fotograaf: Hermien Lam
Bron: KRO

Arie Boomsma introduceert zijn nieuwe bloemlezing 'Ik weet niet welke weg je neemt'. Een persoonlijke keuze van ruim 200 gedichten over de dood. Voor Reaal een mooie aanleiding om het thema rondom dood en uitvaart op een positieve manier bespreekbaar te maken.

Samenwerking

De samenwerking tussen Boomsma en Reaal is voor beide partijen een mooie kans. 'Wij willen mensen inspireren om stil te staan bij de dood en hun uitvaart, hoe ze afscheid zouden willen nemen. De gedichten uit de bloemlezing van Arie verwoorden soms verdriet, woede of onbegrip. Dit thema gaat echter juist ook over het leven en hoe mooi dat is. Hoe belangrijk het is de mooie momenten te koesteren, je leven te leven', aldus Claire Dussenbroek, Directeur Marketing bij Reaal.

De samenwerking met Reaal biedt Boomsma de kans zijn liefde voor de Nederlandstalige poëzie op een laagdrempelige manier bij een bredere doelgroep onder de aandacht te brengen. "Er is zo ontzettend veel, en zo mooi geschreven over de dood. Met mijn bloemlezingen wil ik zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de poëzie", aldus Boomsma.

1000 boeken cadeau

In het kader van hun samenwerking geven Arie Boomsma en Reaal 1000 exemplaren cadeau van zijn bloemlezing. Voor de actie zijn in elke provincie boekhandels geselecteerd waar de bundel op 31 oktober, de zaterdag voor Allerzielen, gratis af te halen is (zolang de voorraad strekt). Geïnteresseerden krijgen de bundel in ruil voor hun mooiste, leukste of meest favoriete dichtregel.