Lijfrente of Gouden Handdruk uitkeren

Je opgebouwde kapitaal periodiek laten uitkeren met een direct ingaande lijfrente­verzekering

Bereikt jouw lijfrente- of goudenhanddruk­verzekering binnenkort de einddatum? Of is deze al eerder vrijgekomen? Dan moet je dit kapitaal gebruiken om een lijfrente-uitkering aan te kopen. Met onze direct ingaande lijfrente­verzekering, de Zuivere Lijfrente, krijg je per afgesproken termijn, bijvoorbeeld per maand, een uitkering uit je verzekering. Hoe hoog dit bedrag is, bepaal je vooraf voor de hele looptijd. Zo weet je precies waar je op kunt rekenen.

Wil je een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden?

Waarom onze Zuivere Lijfrente?

Het uitkeren van je lijfrente- of goudenhanddrukkapitaal in een verzekering heeft de volgende voordelen:

Waarom onze lijfrente?

 • Gegarandeerd een vast bedrag

  De Zuivere Lijfrente is een verzekering met een gegarandeerde uitkering. Je spreekt met ons af voor welke periode je een uitkering krijgt uit je verzekering en hoe hoog het bedrag is. Dit bedrag staat vast voor de hele periode.

 • Tijdelijke of levenslange uitkering

  Met de Zuivere Lijfrente bepaal je zelf of je een uitkering wilt voor een bepaalde periode of levenslang.

 • Uitkering na overlijden

  Heb je een partner? Dan kun je ervoor kiezen om deze als 2e verzekerde op te nemen. In dat geval gaan de uitkeringen naar je partner als je binnen de vastgestelde uitkerings­termijn overlijdt. Je hebt dan 2 mogelijkheden:

  • Na je overlijden blijven de uitkeringen even hoog.
  • We verlagen de uitkeringen na je overlijden naar 70% van de oorspronkelijke uitkering.

Meer weten over de mogelijkheden met je lijfrente?

Wil je weten welke mogelijkheden er zijn voor een lijfrente- of goudenhanddruk­verzekering? Of wil je meer informatie over onze Zuivere Lijfrente? Neem dan contact op met onze Lijfrentedesk voor een vrijblijvend gesprek. Wil je een persoonlijk advies? Ga dan naar je financieel adviseur of vraag een adviesgesprek aan via onderstaande button.

Keuzes

Andere mogelijkheden

 • Overmaken naar andere verzekeraar of bank

  Wil je je bij Reaal opgebouwde lijfrente- of goudenhanddrukkapitaal gebruiken om bij een andere verzekeraar of bank een uitkerende lijfrente aan te kopen? Gebruik dan onderstaand formulier.

  Je kunt het formulier invullen en downloaden. De begunstigde van je verzekering moet het document tekenen. Vervolgens kun je het document weer uploaden, samen met:

  • Een kopie van een geldig legitimatiebewijs van de begunstigde

  We controleren de handtekening en het burgerservice­nummer (BSN). Maak daarom een foto of scan van de voor- én achterkant.

 • Eenmalige uitkering op eigen rekening

  Wil je je geld in één keer op je eigen rekening laten storten? Dan ziet de belastingdienst dit als het afkopen van je verzekering. Je bent dan belasting verschuldigd.

  Eenmalige uitkering lijfrente

  Bij een eenmalige uitkering gelden strenge belastingregels. Er wordt belasting ingehouden als we de uitkering naar je eigen betaal­rekening overmaken. Bij een lijfrente­verzekering moeten wij 52% loonheffing inhouden. Daarbij kan nog eens 20% revisierente komen. Het is mogelijk dat je bij het vaststellen van de aanslag minder inkomstenbelasting moet betalen dan er aan loonheffing is ingehouden. In dat geval wordt het verschil via de aangifte inkomstenbelasting verrekend. Neem voor advies contact op met je financieel adviseur over de fiscale gevolgen in jouw situatie.

  Offerte aanvragen voor eenmalige uitkering

  Wil je je verzekering opzeggen? Bel ons op 072-5194742. Samen kijken we dan naar de mogelijkheden en de gevolgen.We zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 18.00 uur.

  Eenmalige uitkering gouden handdruk

  Bij een goudenhanddruk­verzekering moeten wij 49,5% loonheffing inhouden. Het is mogelijk dat je bij het vaststellen van de aanslag minder inkomstenbelasting moet betalen dan er aan loonheffing is ingehouden. In dat geval wordt het verschil via de aangifte inkomstenbelasting verrekend. Neem voor advies contact op met je financieel adviseur over de fiscale gevolgen in jouw situatie.