Technische fout controlegetal

Per 1 april ontvang je van Reaal geen acceptgiro's meer. In plaats daarvan ontvang je een brief met het verzoek om de premie over te maken (een betaalverzoek). Het betaalverzoek voor de premie voor je schadeĀ­verzekering kan helaas eenmalig een fout bevatten.

Dit is de fout

Betalen van een acceptgiro via internetbankieren maakt gebruik van een betaalkenmerk. Voor dit betaalkenmerk staat een controlegetal voor de bank.
Door een technische fout is het controlegetal niet juist vermeld op de verzonden betaalverzoeken. Bij het invoeren van het betaalkenmerk in het daarvoor bestemde veld bij internetbankieren krijg je hierdoor de foutmelding dat het betaalkenmerk niet juist is.

Hoe kan je betalen?

Als je het betaalkenmerk invult in het opmerkingen veld, kun je de betaling wel doen via internetbankieren. Reaal heeft het controle getal niet nodig om je betaling op de juiste manier te verwerken.

Fout hersteld

We hebben de fout inmiddels hersteld. Bij het volgende betaalverzoek voor de premie voor je schadeverzekering doet dit probleem zich niet meer voor.

Meer betaalgemak met een automatische incasso

Maak je de premie nu nog zelf over en wil je meer betaalgemak? Dan kun je ons toestemming geven om de toekomstige premie automatisch van je rekening af te schrijven. Daarvoor hebben wij een machtiging nodig.