Vanaf het moment dat er een kleine onderweg is, gaat er een hoop veranderen.

Zwangerschap en verzekeren

Vanaf het moment dat er een kleine onderweg is, gaat er een hoop veranderen. Een hoop leuke, maar ook een aantal serieuze zaken. Zo zijn er ook geld- en verzekeringszaken waar je rekening mee moet/kunt houden. Om jou het zoek- en speurwerk uit handen te nemen, hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet.

Zwangerschapsverlof

Natuurlijk kun je niet tot de dag van de bevalling doorwerken. En na de bevalling heb je tijd nodig om te herstellen en een band op te bouwen met jouw kindje. Als je werkt of een uitkering ontvangt, dan heb je recht op zwangerschapsverlof en een uitkering van minstens 16 weken. Ook als zzp'er heb je hier recht op.

Zorg­verzekering

Er wordt vanuit een basis zorg­verzekering best een hoop vergoed op het gebied van zwangerschap. Zo zijn hier bijvoorbeeld de kraamverzorging, verloskundige en de aanbevolen echo's in opgenomen. Ook een bevalling in het ziekenhuis is in veel gevallen gedekt. Wel kan het zijn dat je voor verschillende dekkingen eigen risico hebt. Op de website van Independer vind je meer informatie. Ook kun je natuurlijk even contact opnemen met je eigen zorgverzekeraar.

Levens­verzekeringen

Er zijn ook verzekeringen of situaties waar je minder graag aan denkt. Toch is het belangrijk voor je zoon of dochter dat het een en ander geregeld is. Zo vangt een overlijdensrisico­verzekering extra kosten op van bijvoorbeeld de kinderopvang bij het overlijden van een van de ouders. Bij Reaal is het ook mogelijk om op een bestaande overlijdensrisico­verzekering een kinder­dekking aan te vragen. Tegen een kleine vergoeding is je kind dan meeverzekerd voor overlijden. Heb je een bestaande uitvaart­verzekering? Dan zijn je kinderen in veel gevallen tegen een kleine vergoeding mee te verzekeren onder een aanvullende kinder­dekking.

Schade­verzekeringen

Is het jouw eerste? Vergeet dan ook niet voor bestaande schade­verzekeringen je gezinssamenstelling te wijzigen. Voor bijvoorbeeld je aansprakelijkheids­verzekering kan dit wijzigingen in kosten en dekking tot gevolg hebben.