Samen met jouw buren de buurt veiliger maken?

WhatsApp Buurtpreventie

Samen met jouw buren de buurt veiliger maken? Dat kan! Sinds 1 juni 2015 bestaat de WhatsApp Buurtpreventie. In een WhatsApp Buurtpreventiegroep kunnen jij en je buren elkaar op een gemakkelijke en snelle manier op de hoogte houden van verdachte en alarmerende situaties. Denk hierbij aan een verdacht persoon of als er een (poging tot) inbraak wordt gepleegd.

Op dit moment zijn er al ruim 6.600 WhatsApp Buurtpreventiegroepen waarin buren samen werken aan een veiligere buurt. Een WhatsApp Buurtpreventiegroep wordt gebruikt volgens de SAAR-afkorting:

S = Signaleer
A = Alarmeer 112 (bij spoed, anders bel 0900-8844)
A = App om de buren te informeren
R = Reageer

Voor het gebruik van een WhatsApp Buurtpreventiegroep hebben wij nog enkele tips op een rij gezet:

  • Meld alleen verdachte en/of gevaarlijke situaties
  • Deel alleen situaties die je zelf kan bevestigen
  • Wees volledig in je informatie
  • Bel altijd eerst de hulpdiensten om vervolgens je buren te informeren

In deze periode van het jaar worden er nog steeds veel inbraken gepleegd. Het is vervelend als anderen proberen je huis of dat van je buren binnen te dringen, dit geeft een onveilig gevoel. Door met de buurt actief gebruik te maken van WhatsApp Buurtpreventie kan je er samen voor zorgen dat de kans op inbraken wordt verkleind.

Op de website van WhatsApp Buurtpreventie kun je meer informatie vinden. Ook kun je hier zien of er voor jouw buurt al een WhatsApp Buurtpreventiegroep is aangemaakt. Zelf ook een groep starten? Hoe je dit doet vind je ook terug op de website.