Handige informatie om je verder te helpen.

Verzekerd hypotheek­fonds

Het Verzekerd hypotheek­fonds van Reaal is een beleggings­verzekering. Een beleggings­verzekering is een complex product. Je krijgt bijvoorbeeld te maken met fondsen, waarde-overzichten, einddata, verzekerde bedragen en beoogde waarden die je al dan niet haalt. Hier vind je handige informatie om je verder te helpen.

De situatie na de einddatum

Op MijnReaal en in de jaarlijkse waarde-overzichten ontvang je een voorspelling van hoe de verzekering eruit ziet op de einddatum. De waarde van de verzekering op dat moment komt dan vrij. Goed om op dat moment met jouw adviseur te kijken wat je het beste met het bedrag kunt doen. Deze heeft inzicht in je financiële en persoonlijke situatie, en kan je hier daarom goed in begeleiden.

Dekking en premie

De premies die je betaalt voor dekkingen als arbeids­ongeschiktheid en overlijden worden uit je beleggingspot onttrokken. Twijfel je of je je doel gaat bereiken? Dan is het een goed idee om met je adviseur in gesprek te gaan om te kijken of de huidige dekkingen nog wenselijk zijn, of dat alternatieven wellicht beter bij je actuele situatie passen. En hoe je op de einddatum alsnog zo dicht mogelijk bij je doel komt.

Verzekerd bedrag bij overlijden

Deze is niet afhankelijk van de waarde van je verzekering. De uitkering bij overlijden staat vast.

Vertekend beeld van de waarde

Het resultaat van de beleggingen gaat over een bepaalde periode. Het rendement van het fonds is een jaar­rendement. Hierdoor kan het overzicht een vertekend beeld geven. Een waarde-overzicht is ook een momentopname. Het kan net een 'slechte' dag geweest zijn. Via MijnReaal kun je iedere dag jouw waarde controleren.

De uiteindelijke waarde

Soms komt de waarde van de verzekering uiteindelijk veel lager uit dan het beoogde doelkapitaal. Het is goed om hierover met je adviseur in gesprek te gaan. Die kan je informeren en adviseren over passende alternatieven.

Contact

Ga je liever niet hiervoor naar de adviseur? Dan kun je telefonisch contact met ons opnemen. Wij kunnen je informeren, niet adviseren, over de alternatieven die wij als Reaal kunnen bieden. Je kunt hiervoor bellen met 072 – 519 40 00.