Je hebt een spaarkas­verzekering

Er is de laatste jaren veel onrust rond beleggings­verzekeringen: in de krant, op tv en in de politiek. We kunnen ons dan ook voorstellen dat je twijfels hebt over je verzekering. Daar willen we graag iets aan doen.

Duidelijkheid over je verzekering

Als beleggings­verzekeringen in het nieuws zijn, gaat het meestal om ingehouden kosten of tegenvallende beursprestaties. Logisch dat je jezelf afvraagt of je huidige verzekering nog wel een goede keuze is. En of je straks voldoende waarde hebt opgebouwd. We kunnen de tijd niet terugdraaien, maar we kunnen wel een nieuw begin maken. Daarom geven we je graag duidelijkheid over je verzekering en je mogelijkheden. Het gaat immers om jouw geld.

Is dit je beleggings­verzekering?

In het verleden heb je een beleggings­verzekering afgesloten bij een verzekeraar die later is overgenomen door Reaal.

  • Investerings Plan Sparen en Risico­dekking (IPSR)
  • Spaarkas verzekering
  • Vermogens spaarplan

Voor deze producten geldt dat de premie die je betaalt, na aftrek van kosten in een beleggings­fonds wordt belegd.

Is jouw huidige verzekering nog steeds een goede keuze?

Deze vraag is niet zomaar te beantwoorden. Dit is afhankelijk van je individuele situatie. Je verzekering heeft een zeer specifiek karakter. Een spaarkas keert net als bijvoorbeeld de Reaal Vermogens­verzekering uit bij in leven of eerder overlijden. Dit is echter geen alternatief voor je spaarkasproduct omdat er daarbij sprake is van afkoop van de spaarkas. Volgens de voor­waarden wordt er een bedrag ingehouden wat achter blijft voor de overblijvende spaarkas deelnemers. Dit zou reden kunnen zijn om de spaarkas te handhaven. Daarnaast kun je jouw inleg niet wijzigen.

Wat kun je doen?

Wij vragen je om contact op te nemen met je financieel adviseur. Deze kan je advies geven op basis van jouw persoonlijke situatie en kan je verder helpen.