Zelf doen of laten doen?

Ruim op tijd regelen

De laatste maanden in je oude huis kun je gebruiken voor de voorbereiding van de verhuisdag. En ga je zelf verhuizen, of met een verhuisbedrijf? Er zijn wat zaken die je het beste ruim op tijd regelt. Voor de zekerheid zetten we ze voor je op een rij.

Hulptroepen organiseren

Familie, vrienden en kennissen helpen je waarschijnlijk graag met verhuizen. Schakel ze dus vooral in. Tip: maak een WhatsAppgroep aan met alle mogelijke helpers. Prik een dag voor het daadwerkelijke verhuizen en geef het aan ze door. En stuur ze in de week vóór de verhuisdag nog even een herinnering. Goed om te weten: aansprakelijkheid is bij zulke vriendendiensten vaak beperkt, bij Reaal tot maximaal € 25.000.

Verhuisbedrijf inschakelen

Niet iedereen heeft beschikbare helpers in de omgeving. Professionele verhuizers bieden dan uitkomst. Zij hebben vaak een verhuislift, monteren eventueel je meubels of pakken zelfs je spullen in. En bij een ongelukje zijn de meeste verhuisbedrijven verzekerd tegen schade. Als je een erkend verhuisbedrijf inschakelt, weet je zeker dat dat goed geregeld is. Vraag in ieder geval meerdere offertes aan, want er zijn soms grote prijsverschillen tussen verhuisbedrijven.

Gas en elektra stopzetten

Denk eraan om gas en elektra in je oude woning stop te zetten. Je hoeft hierbij niet altijd je contract te beëindigen. Als je in je nieuwe huis gas en elektra van dezelfde leverancier afneemt, is een adreswijziging meestal genoeg. Neem hiervoor contact op met je leverancier.

Adreswijziging doorgeven

Je adres staat op veel plekken geregistreerd. Bij de sportschool, bij je favoriete webshop of op de chip van je huisdier. Sommige organisaties krijgen je adresgegevens automatisch door van de gemeente. Maar vaak moet je een nieuw adres zelf doorgeven. Bij Reaal kun je je verhuizing gemakkelijk zelf online doorgeven.