Ontspullen doe je zo!

De grote opruiming

Een verhuizing is een goede reden om afscheid te nemen van de spullen die je bent ontgroeid of niet meer gebruikt. En als je het je kunt veroorloven, is het wel zo lekker om voor je nieuwe huis ook een nieuwe inboedel aan te schaffen. Maar wat doe je met je oude spullen? Tips voor het 'ontspullen' van je huis voor je verhuizing.

Verkopen

Als je het leuk vindt, kun je een en ander verkopen op een vlooienmarkt of kofferbakverkoop. Voor een klein bedrag huur je daar een kraampje of stukje grond. Bij een kofferbakverkoop verkoop je je spullen verkopen vanuit en rondom je auto. Of doe het op zijn Amerikaans en slijt je spullen vanuit je eigen garage of voortuin. Je kunt je verkoop aankondigen via Meuk is Leuk, waarmee je ook de andere soorten markten vindt.

Online verkopen

Heb je nog een oude tafel of kast die je zelf niet meer mooi vindt? Dan kun je die ook te koop zetten, in plaats van weggooien. Je denkt daarbij misschien automatisch aan Marktplaats, maar Facebookgroepen zijn een populair alternatief. Denk aan Marktplaats Zonder Regels of je plaatselijke Vraag en Aanbod-groep.

Weggeven

Zijn je spullen te oud om mee te nemen, maar te mooi om weg te gooien? Breng ze dan naar de kringloopwinkel. Of beter nog: laat ze ophalen. De kringloop zal blij zijn met je bijdrage. Je spullen worden daar weer verkocht voor een kleine prijs.

Weggooien

Als je spullen echt niet meer bruikbaar zijn (en te groot voor in het huisvuil), horen ze bij het grofvuil. In de meeste gemeenten wordt grofvuil op afspraak gratis opgehaald. Ook zijn er afvalpunten waar je het heen kunt brengen. Wel zo handig als je afval niet meer op tijd kan worden opgehaald. Let op: de regels voor het aanbieden van grofvuil verschillen per gemeente.

Recyclen

Elektronische apparaten kun je beter recyclen dan weggooien. Dat is beter voor het milieu. Vraag eens rond in je vriendenkring, wie weet kan iemand nog wat met die oude versterker. Zo niet, breng je spullen dan naar een recyclepunt in je buurt.