Laat het ze weten

Beter een goede buur

Misschien deelde je lief en leed met je buren, of was er juist wekelijks gekibbel over geluidsoverlast. Of misschien hadden jullie niet of nauwelijks contact. Hoe dan ook is het verstandig om even aan te bellen en te melden dat je gaat verhuizen. Hier lees je waarom.

De weg vrijmaken

Vooral handig als je in een appartement of flat woont. Als je een voordeur of gang deelt met je buren is het handig dat ze op de hoogte zijn van je verhuisplanning. Je buren kunnen hun spullen dan uit de gang, voor de voordeur of uit een gezamenlijke ruimte weghalen. Zo heb jij de ruimte om te verhuizen.

Parkeerplaats vrijlaten

Als je straks een verhuiswagen gaat gebruiken, is het fijn als je voor de deur kunt parkeren. Vraag daarom of je buren hun auto die dag verderop zetten. Zo heb je genoeg plaats om die grote wagen kwijt te kunnen.

Post laten doorsturen

Heb je overal je nieuwe adres doorgegeven? Het kan altijd gebeuren dat er nog post voor je binnenkomt op het oude adres. Laat je buren en de nieuwe bewoners van je huis even weten wat je nieuwe adres is. En geef de nieuwe bewoners een grote gefrankeerde envelop. Dan kunnen zij de post naar je doorsturen..