Omdat ik er 400 heb, noemen mensen het een verzameling

Inmiddels heb ik meer dan 400 paar Nikes

Vinnie (37) was een jaar of 10 toen hij zijn eerste paar Nikes kreeg. Tweedehands, gekregen van zijn neef. Het was liefde op het eerst gezicht. Inmiddels heeft hij meer dan 400 paar. Hij heeft er een speciale kamer voor ingericht in zijn huis in Amsterdam. "Ik zie het niet als een collectie, maar meer als een liefhebberij. De meeste schoenen draag ik ook gewoon. Omdat ik er 400 heb, noemen mensen het een verzameling."

Tips

Handig om te weten

 • Be­waar in de doos

  "Be­waar de schoenen altijd in de doos. Licht tast de kleur aan, en het materiaal. Het duurt daardoor alleen wel langer om de schoen uit de doos te halen. En het is 's ochtends al een heel probleem om uit te zoeken welk paar ik ga dragen, haha."

 • Check het internet

  "Ik kijk elke dag wel even op E-bay, K'LEKT, maar ook Marktplaats. Er zit wel 's wat tussen van mensen die de echte waarde niet kennen. Dan gaan sommige schoenen gewoon voor € 50 weg."

 • Bonnetjes

  "Ik heb van bijna al mijn Nikes de bonnetjes nog. Mocht er ooit iets mee gebeuren, dan is dat natuurlijk wel handig. Daarnaast maak ik ook altijd foto's van elk paar dat ik koop."

 • Meest waardevolle bezit

  "Mijn Nikes zijn mijn dierbaarste bezit. En mijn waardevolste ook, alles bij elkaar wel zo'n € 60.000 schat ik. Dan wil je niet onderverzekerd zijn. Check dus bij je inboedel­verzekering welke dekking er is voor verzamelingen."

Image

Vinnie

"Omdat ik er 400 heb, noemen mensen het een verzameling."