Op het moment dat je kinderen krijgt, ga je anders tegen de wereld aankijken.

Een enthousiaste tekstschrijver uit Almere

Marcel Beijer. Een enthousiaste tekstschrijver uit Almere. Maar niet alleen dat, want Marcel is ook hypnotiseur. Hij helpt anderen door middel van hypnose van verslavingen, angsten en fobieën af. Marcel is getrouwd en heeft een zoon van 15 en een dochter van 18.

  

Tips

Handig om te weten

 • Waarom heb je een nabestaanden­voorziening geregeld?

  "Het is eigenlijk het klassieke verhaal. Op het moment dat je kinderen krijgt, ga je anders tegen de wereld aankijken. Je gaat toch nadenken: wat gebeurt er als ik er niet meer ben? We hebben een koophuis, maar wat gebeurt er met het kapitaal wat daar in zit? Je wilt gewoon weten dat het goed geregeld is, vooral wat betreft je kinderen"

 • Wat vind je het belangrijkste voor jouw dierbaren, als jij er niet meer bent?

  "Ik wil echt dat ze zo onbekommerd mogelijk achterblijven. Dat zij op het zelfde niveau kunnen doorleven als wat wij nu doen. Onze kinderen geven allebei aan dat ze graag na hun studie naar het buitenland willen om te studeren, of om een sabattical te houden. De ene wil naar Amerika, de ander naar Canada. Ik wil wel dat daar de ruimte voor is. Als ik er niet meer zou zijn, moet dat niet tot gevolg hebben dat hun droom in duigen valt"

 • Waarom heb je gekozen voor Reaal?

  "Je wilt natuurlijk dat je het beste krijgt voor de premie die je investeert. Dat was bij Reaal erg goed geregeld. Je krijgt veel vrijheid binnen de polis, dat vond ik prettig. Zo hebben wij bijvoorbeeld vastgelegd dat onze kinderen mogen beslissen over ons nalatenschap en niet hun partners. Dat vinden wij belangrijk"

 • Wat zou je anderen adviseren?

  "Je moet duidelijke afspraken maken: wat wil je en hoe wil je dat de situatie er uit ziet indien je er niet meer bent. In de periode dat wij de polis gingen afsluiten, stierf mijn beste vriend. Dat confronteert je keihard met het feit dat het leven soms zomaar over kan zijn. Het is niet echt een fijn idee om na te denken over je eigen sterfelijkheid, maar het is wel heel belangrijk. Ga er voor zitten, bedenk goed hoe je je polis wilt inrichten en laat het daarna ook weer lekker los en geniet van het leven"

Image

Marcel

"Op het moment dat je kinderen krijgt, ga je anders tegen de wereld aankijken."