Utrecht, 1 december 2015

Reaal behaalt weer toppositie met verantwoord beleggingsbeleid

Reaal heeft een mooie tweede positie gehaald in het jaarlijkse onderzoek van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). Dat betekent dat we al voor het zevende jaar op rij een toppositie hebben in dit belangwekkende onderzoek. Zusterbedrijf Zwitserleven pakte voor het vierde opeenvolgende jaar de eerste plaats. VIVAT is dus goed vertegenwoordigd in de top 3.

Trots

Ieder jaar doet VBDO de Benchmark Verantwoord Beleggen door Verzekeraars in Nederland. De score van Reaal is gelijk aan vorig jaar. Een mooi resultaat omdat de controle strenger was en het aantal vragen uitgebreid.

Bart Janknegt, directeur Marketing en Distributie bij Reaal: "We zijn heel trots op onze consistente toppositie in de markt en we feliciteren ons zusterbedrijf Zwitserleven van harte met de winst. Verantwoord beleggen is heel belangrijk voor ons en we bouwen dankbaar voort op de sterke fundamenten van onze vermogens­beheerder ACTIAM. Samen zullen we de komende jaren zeker dit beleid voortzetten en waar mogelijk nóg verder verbeteren."

Fundamenten van ACTIAM

ACTIAM heeft duurzaamheid (Environmental, Social & Governance - ESG) in al hun zelf beheerde asset classes opgenomen. Reaal maakt gebruik van deze beleggingen. Voorbeelden zijn:

  • Voor de aandelen in Europa doet ACTIAM een positieve selectie: er wordt alleen belegd in de top 40% best presterende aandelen in hun categorie op het gebied van ESG.
  • Green Bonds vormen een onderdeel van de obligatiemandaten. Dit zijn leningen die worden ingezet om bijvoorbeeld in duurzame energie te investeren.

Meer weten?

Lees het persbericht van VBDO en het volledige onderzoeksrapport op de website van VBDO. Op onze site vindt u meer informatie over het beleggingsbeleid van Reaal.