Amstelveen, 19 juni 2019

Reaal AOV ontwikkelt quickscan samen met UMCG en Erasmus MC

Reaal AOV heeft samen met het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en het Erasmus Universitair Medisch Centrum Rotterdam (Erasmus MC) een quickscan ontwikkeld speciaal voor ondernemers. De ‘Quickscan: Ben ik Vitaal?’ moet het risico op arbeidsongeschiktheid en uitval verminderen. Voor de quickscan deden het UMCG en het Erasmus MC onderzoek naar de factoren waardoor zelfstandig ondernemers uitvallen en waarom zij stoppen met werken. Op basis van de onderzoeksresultaten heeft Reaal AOV een instrument ontwikkeld dat ondernemers helpt om inzicht te krijgen in de eigen duurzame inzetbaarheid.

Preventie belangrijk onderdeel van arbeids­ongeschiktheids­verzekering
Pim Hafkenscheid, directeur AOV bij Reaal: “Wij begeleiden ondernemers intensief in het behouden van hun gezondheid. Dit doen wij  op vele manieren, onder andere door te helpen bij het vinden van een goede balans tussen werk en privé. Dit valt standaard onder onze arbeids­ongeschiktheids­verzekering. Wij begeleiden dus niet alleen bij arbeids­ongeschiktheid, maar juist ook in de preventieve sfeer. Met ons preventieprogramma Reaal Lijfwacht helpen we ondernemers om arbeidsongeschiktheid te voorkomen en succesvoller te ondernemen. Hiervoor werken we samen met verschillende, onafhankelijke specialisten. Bijvoorbeeld met partners op het gebied van coaching of gezondheid, maar ook met kennisinstituten op het terrein van duurzame inzetbaarheid zoals het UMCG en het Erasmus MC.”

Quickscan geeft inzicht in duurzame inzetbaarheid
Hafkenscheid: “We vinden het heel belangrijk dat ondernemers gezond blijven en met plezier kunnen blijven ondernemen. Daarbij zetten we het liefst klanten zelf aan het roer. Met de quickscan helpen wij hen om inzicht te krijgen in hun duurzame inzetbaarheid. Factoren die hierop invloed hebben zijn bijvoorbeeld bevlogenheid, ondernemersvaardigheden, leefstijl, gezondheid, verwachting ten aanzien van de toekomst en werk-privébalans. Ondernemers krijgen een indicatie van wat goed gaat en wat ze nog kunnen verbeteren. Zodat ze hiermee aan de slag kunnen gaan en zelf de regie kunnen nemen over hun eigen duurzame inzetbaarheid.”

Persoonlijke ondersteuning
Klanten met een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Reaal kunnen de resultaten van de quickscan vervolgens bespreken met een deskundige van Reaal Lijfwacht. En persoonlijke ondersteuning krijgen op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Meer vitaliteit zorgt voor meer energie en plezier in het werk. En dit heeft een positieve invloed op de (toekomstige) inzetbaarheid. Contact met Reaal Lijfwacht is geheel vrijwillig en klanten betalen daar geen extra kosten voor.