Nieuwe levenssituatie, nieuwe verzekeringssituatie

Passend bij je situatie

Als je gaat verhuizen is het handig om eens goed naar je verzekeringen te kijken. Want je verhuisreden heeft vaak te maken met een nieuwe situatie. En daardoor zijn je verzekeringen misschien ook aan een update toe.

Samenwonen

Ga je samenwonen? En zijn jullie allebei verzekerd? Dan kun je misschien wel verzekeringen opzeggen, en sommige verzekeringen samen afsluiten. Gezamenlijke verzekeringen zijn namelijk goedkoper dan losse. 

Kind op komst

Ga je verhuizen omdat je een baby krijgt? Let er dan op dat je niet alleen je zorgverzekeraar informeert. Check ook even of je aansprakelijkheidsverzekering, reisverzekering of rechtsbijstandverzekering voorzien is van gezinsdekking.

Echtscheiding

Verhuis je door een scheiding? Zet dan jullie huidige verzekeringen op een rijtje en kijk welke verzekeringen je nu voor jezelf moet regelen. Denk ook hier weer aan de inboedel- en opstalverzekeringen. Verder is het verstandig om een eigen aansprakelijkheidsverzekering te nemen. En wat dacht je van een overlijdensrisicoverzekering (ORV)? Zo kun je eventuele alimentatie veiligstellen voor je ex-partner en eventuele kinderen.