Zakelijke conflicten

Als ondernemer maak je afspraken met andere partijen. Een meningsverschil kan leiden tot een zakelijk conflict.

Feiten over zakelijke conflicten

Veel ondernemers hebben géén of gedateerde algemene (leverings)voorwaarden

Bijna de helft van alle ondernemers gebruikt geen of gedateerde algemene (leverings)voorwaarden. En slechts een derde controleert jaarlijks of vaker de gebruikte algemene (leverings)voorwaarden. Dat kan leiden tot kostbare conflicten.

30% van de zzp'-ers heeft te maken met wanbetaling

Veel zzp'ers moeten lang op hun geld wachten. 30% van de zzp'ers kreeg al eens te maken met wanbetaling. En het is vaak te duur om een juridische procedure te starten.

Hoe kun je zakelijke conflicten voorkomen?

Een ondernemer als klankbord

Als ondernemer heb je soms behoefte om even met iemand te sparren. Maak je de juiste beslissingen, moet je uitbreiden hoe moet je omgaan met die concurrent etc.

Heb je als ondernemer een moeilijke tijd als gevolg van de situatie rondom het coronavirus? En kan je wel advies gebruiken over je onderneming in deze uitdagende tijd? Onze partner Stichting Ondernemersklankbord (OKB) staat voor je klaar. Je kunt gratis gebruik maken van deze dienst.

OKB bestaat uit een netwerk van (oud) ondernemers die hun sporen hebben verdiend en hun kennis delen. Dat doen ze vanaf nu op veilige afstand. Dus geen gesprekken meer aan de keukentafel, maar telefonisch en per e-mail.

Algemene voor­waarden

Vergeet niet om bij het eerste contact met je klanten je (leverings)voorwaarden te overhandigen. 

Heb je geen voorwaarden? Of zijn deze niet up-to-date? Door het goed opstellen en regelmatig checken van je algemene voorwaarden kun je kostbare juridische conflicten voorkomen.

Als klant van Reaal ontvang jij een check op jouw voorwaarden ter waarde van €349 cadeau. Gebruik hiervoor de actiecode: ReaalDas2020.

Incasso uitbesteden

Onbetaalde facturen kosten veel geld. Heb je alles geprobeerd om een klant te laten betalen? Bekijk of je een incassospecialist kunt inschakelen.

Bedrijfswacht

Alle thema's op een rij