Feiten over waterschade
Werkzaamheden vaak de oorzaak van waterschade
Een lekkage kan ontstaan na werkzaamheden aan de waterleiding. Deze lekkage wordt later pas opgemerkt, omdat leidingen zijn ingebouwd. Of de lekkage bevindt zich in de kelderruimte waar natuurlijk niet dagelijks in gekeken wordt.
Toenemende hevige regenval
Door de klimaatveranderingen hebben we steeds vaker te maken met extreme regenbuien. Veel daken zijn hier niet op berekend en hebben onvoldoende overstort mogelijkheden. Er valt dan zoveel regen dat de waterafvoer het niet meer aan kan.
Levensduur kitranden 5 jaar
Niet alleen bij huishoudens, maar ook bij bedrijven verhogen oude kitranden het risico op waterschade. Kitranden gaan gemiddeld 5 jaar mee. Daarna verliest de kit zijn werking en kunnen er lekkages ontstaan.
Hoe kun je waterschade voorkomen?
Plaats een watersensor
Waterschade ontstaat vaak op een plaats waar je niet regelmatig komt. Bijvoorbeeld in de kelder. Met een eenvoudige watersensor kun je een lekkage sneller signaleren. Zo kun je verdere schade voorkomen of beperken.
Water snel opruimen
Signaleer je een lekkage? Stop de toevoer van het water en voorkom erger. Ruim het lekkende water zo snel mogelijk op. Gebruik bijvoorbeeld een SLURPZAK om wel 20 liter water te absorberen. Handig bij lekkages van leidingen, daken of zelfs vaatwasmachines. Als klant van Reaal ontvang je een korting in de webshop van SLURPZAK. Je betaalt geen € 22,50, maar slechts € 18 voor 2 Slurpzakken Standaard of XL.
Controleer het dak
Laat het dak van je bedrijfspand controleren door een dakspecialist. En laat waar nodig een extra overstort aanbrengen. Lopen de putten in de omgeving snel vol? Vraag dan de gemeente om de put te reinigen.