Stembeleid beleggings­fondsen bij Reaal

Reaal vindt het belangrijk om je inzicht te geven in het stembeleid van de beleggings­fondsen die Reaal aanbiedt in haar producten.

Het stemmen binnen de beleggings­fondsen verzorgt de beheerder van de fondsen en in de meeste gevallen is dat een andere partij dan Reaal. Het stembeleid van beleggings­fondsen wordt bepaald door de beheerder van de fondsen eventueel gegroepeerd per fondsgroep van die beheerder. Je kunt hieronder de groep selecteren met bijbehorend stembeleid. Als je niet weet in welke groep je precies belegt, raadpleeg dan de factsheet van je fonds. Je vindt de factsheet in het fondsoverzicht met alle fondsen die Reaal aanbiedt.

 • RZL Fondsen en ACTIAM Responsible Investment Funds Equity

  De beheerder van de RZL fondsen en ACTIAM Responsible Investment Funds Equity is ACTIAM. ACTIAM: "Het stem­recht is een van de belangrijkste rechten van een aandeelhouder. Door onze stem uit te brengen op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering kunnen we invloed uitoefenen op de gang van zaken bij een bedrijf. Om deze reden heeft ACTIAM een stembeleid ontwikkeld dat naadloos aansluit bij onze visie op verantwoord beleggen. Daar waar mogelijk proberen we ons stemgedrag te laten aansluiten bij de dialogen (engagements) die we voeren met bedrijven. Op deze manier kunnen we onze dialogen kracht bijzetten en het zelfs inzetten als 'pressiemiddel'."

  Bekijk hoe tot nu toe gestemd is in de RZL fondsen. Stemmen kan alleen bij aandelen en dus niet bij liquiditeiten of bij obligatie beleggingen. Lees meer over het stembeleid van ACTIAM.

 • ASN Beleggings­fondsen

  De beheerder van de ASN Fondsen is ASN Beleggings­fondsen Beheer. Zij kiezen er voor om vanuit hun duurzame missie te stemmen op de aandeelhoudersvergaderingen van bijna alle ondernemingen in de portefeuilles van de ASN beleggings­fondsen. Dat doen ze op basis van hun eigen duurzame stembeleid. Lees meer over het duurzame stembeleid van ASN.

 • Reaal Pools

  De pools van Reaal hebben hetzelfde stembeleid als de eigen beleggingen van Reaal. Lees meer over het stembeleid van Reaal. Reaal heeft Broadridge ingehuurd om je te laten zien hoe Reaal heeft gestemd.

 • Threadneedle

  Threadneedle stemt op aandeelhouders vergaderingen in meer dan 50 markten wereldwijd. Bekijk het stembeleid van Threadneedle en hoe zij gestemd hebben.