Medische beoordeling

Voordat je onze overlijdensrisico­verzekering afsluit of een wijziging doorgeeft, hebben wij informatie nodig over je gezondheid. Is er sprake van een mindere gezondheid? Dan kunnen wij de premie daarop aanpassen of een bepaald risico uitsluiten. Je hoeft niet altijd door een arts gekeurd te worden, vaak is een vragenlijst voldoende. Dit hangt af van de hoogte van het bedrag dat je wilt verzekeren. Is een onderzoek of keuring nodig? Dan betalen wij hiervoor de kosten.

Gezondheids­verklaring of keuring

Heb je de verzekering bij ons aangevraagd zonder financieel adviseur? Dan is het verzekerde bedrag niet hoger dan € 500.000. Je vult dan alleen een verkorte gezondheids­verklaring in.

Geen premievrijstelling bij arbeids­ongeschiktheid

Heb je geen premievrijstelling bij arbeids­ongeschiktheid aangevraagd? Dan hebben wij onderstaande gegevens nodig. Premievrijstelling bij arbeids­ongeschiktheid betekent dat we je premie (voor een deel) betalen als je arbeids­ongeschikt wordt.

Gezondheids­verklaring en/of keuring Verzekerd bedrag
Verkorte gezondheids­verklaring (pdf) Tot en met € 500.000
Verkorte gezondheids­verklaring (pdf) en aanvullend medisch onderzoek (pdf) Van € 500.001 tot en met € 2.500.000

Premievrijstelling bij arbeids­ongeschiktheid

Heb je wel premievrijstelling bij arbeids­ongeschiktheid aangevraagd, dan hebben wij de volgende gegevens nodig. Premievrijstelling bij arbeids­ongeschiktheid betekent dat we je premie (voor een deel) betalen als je arbeids­ongeschikt wordt.

Gezondheids­verklaring en/of keuring

Verzekerd bedrag

Uitgebreide gezondheids­verklaring (pdf) Tot en met € 500.000
Internistenkeuring (pdf) Vanaf € 500.001

Lees de brochure "U moet gekeurd worden! En nu?" (pdf) van het Verbond van Verzekeraars.