Beveiliging van je bedrijfsauto

Diefstal van of uit je bedrijfsauto is een groot probleem dat steeds vaker voorkomt. Je raakt niet alleen je waardevolle spullen kwijt, maar het heeft vaak ook gevolgen voor je bedrijfsvoering.

Voorkom schade aan je spullen en bedrijf. En neem maatregelen om je bedrijfsauto te beveiligen tegen inbraak en diefstal.

Inbraak zonder zichtbare schade

De meeste bedrijfsauto’s worden geopend met een universele sleutel of door op de juiste plek met een stuk gereedschap de sloten te forceren of te omzeilen.

Je kunt het inbraakrisico verminderen door:

  • te controleren of je bedrijfsauto echt op slot zit.
  • je contactloze sleutel altijd in een metalen hoesje, kastje of blikje te bewaren.
  • beveiligingsmaatregelen te nemen.

Wist je dat?

  • De kans op ‘herhaalinbraak’ bij bestelbussen het grootst is
  • 85% van de ondernemers neemt pas maatregelen als er is ingebroken in hun bedrijfsauto
  • Slechts 2% van de gedupeerde ondernemers vindt zijn spullen online terug

Controleer of je deur op slot zit

Een sleutel met knoppen of een aparte afstandsbediening is door kwaadwillenden niet uit te lezen zolang er niet op een knop gedrukt wordt. Wel kan het signaal verstoord worden waardoor de afstandsbediening niet werkt. Controleer daarom altijd of je bedrijfsauto ook echt op slot zit.

Grote kans op herhaalinbraak

Vaak wordt onterecht gedacht dat een inbraak je maar één keer overkomt. Het tegendeel blijkt helaas waar. Inbrekers komen vaak terug om nogmaals hun slag te slaan.

Keyless entry

De nieuwste bedrijfsauto’s hebben vaak een contactloze sleutel, ook wel een smartkey genoemd. Dit is een elektronische zender waarmee je je bedrijfsauto automatisch opent en met een druk op de knop start, zonder dat je een sleutel in het slot hoeft te steken.

Misbruik van smartkeys

Een inbreker vangt het signaal van je smartkey op. Dit gebeurt met een computer. En stuurt deze met een zender door naar iemand die in de buurt van je bedrijfsauto staat. Je bedrijfsauto denkt dat de echte sleutel in de buurt is en opent de deuren. Hierbij is geen spoor van braakschade te zien. Doordat er geen sporen van braakschade zijn keert de verzekering niet uit.

Je kunt de kans op misbruik van een smartkey verminderen door deze te bewaren in een metalen hoesje, kastje of blikje. Het signaal wordt dan verstoord en kan dan niet gebruikt worden door potentiele inbrekers.

Slechts 2% van de ondernemers vindt zijn spullen online terug

Slechts een heel klein percentage van de gestolen gereedschappen wordt in Nederland (online) aangeboden. Mocht je je eigen online spullen tegenkomen? Dan moet je nog aantonen dat ze van jou zijn.

Tips voor aantonen gereedschap

  • Markeer je eigen gereedschap
  • Schrijf altijd de serienummers op
  • Registreer je gereedschap bij de groothandel of het merk zelf.

Beveiligingsmaatregelen

Uit een onderzoek van Busbeveiligers. is gebleken dat 85% van de klanten die beveiligingsmaatregelen hadden getroffen dit deden na een inbraak. Sommige klanten hadden zelfs twee keer een inbraak in korte tijd.

Vaak wordt onterecht gedacht dat een nieuwe bedrijfsauto betere technieken heeft. En dat inbreken daardoor niet meer zo eenvoudig is. Helaas is dat niet altijd zo. Het is daarom belangrijk om maatregelen te nemen. Zowel bij een bedrijfsauto die je wat langer hebt als bij een pas aangeschafte bedrijfsauto.

Ben je bij Reaal verzekerd? Dan ontvang je bij Busbeveiligers tot 10% korting op een beveiligingsoplossing naar keuze.