Bestelauto­verzekering

Bonuskorting tot 80%, no-blame-no-claim­regeling en hulpverlening standaard meeverzekerd.

Voordelen

Waarom onze Bestelauto­verzekering?

Hulpverlening in buitenland

Gebeurt er iets met je bestelauto in het buitenland? Niets aan de hand. SOS International biedt hulp in deze gevallen. En het is standaard meeverzekerd op je bestelauto­verzekering.

No-blame-no-claim­regeling

Als je schade hebt aan je bestelauto en dit is niet je schuld, gaat dit in bepaalde situaties niet ten koste van je
no-claimkorting. Je financieel adviseur kan je meer vertellen over deze regeling.

20% extra korting

Wij belonen schadevrij rijden. Heb je 10 of meer schadevrije jaren? Dan krijg je nog eens 20% extra korting op je premie als je Volledig Casco bent verzekerd. Wel zo voordelig.

 

WA

Beperkt Casco

Volledig Casco

Schade aan derden      
Wegslepen/berging van de auto bij een ongeval      
Vervangend vervoer naar huis na een ongeval      
Brand, diefstal, ruitschade, schade door flinke storm of bliksem      
Schade ontstaan door andere onvoorziene gebeurtenissen      
       

Eigen risico

Dit betaal je zelf

Bij de bestelauto­verzekering geldt een standaard eigen risico van € 250. Maar je kunt ervoor zorgen dat je minder betaalt. Als je schade hebt aan je bestelauto, kun je kiezen voor de bij Schadegarant aangesloten herstelbedrijven met een A of B-kwalificatie. Dan verlagen we je eigen risico met € 150. De kwalificatie van herstelbedrijven staat op schadegarant.nl. Bij ruitschade hangt de hoogte van je eigen risico af van de herstelmethode en bij wie je de ruit laat herstellen.

Ook in andere situaties heb je soms geen eigen risico, of juist hoger eigen risico.

Meeneem­regeling

Schadevrije jaren privé-auto meenemen

Heb je je privé-auto bij Reaal verzekerd en verzeker je je bestelauto ook bij ons? Dan kom je in aanmerking voor de meeneem­regeling. De schadevrije jaren van je privé-auto tellen mee voor het bepalen van de schadevrije jaren voor de bestelauto­verzekering. Hoe meer schadevrije jaren je privé hebt, hoe hoger de korting op de premie voor de bestelauto­verzekering.

We geven maximaal 3 extra bonusmalustreden.

Schadevrije jaren Extra bonus-malustrede(n)
0 - 5 1
6 – 10 2
11 of meer 3

We gaan tot maximaal trede 14 van de bonus-malusladder, inclusief meeneem­regeling.

Verzekeringskaart

Bestelautoverzekering

De verzekeringskaart helpt je de ­verzekeringen van Reaal te vergelijken met andere aanbieders.

Aanvullende dekkingen

Wat kun je nog meer verzekeren?

 • Schade­verzekering Inzittenden

  Schade­verzekering Inzittenden

  Als je een ongeval krijgt met je bestelauto waarbij jij of je passagiers letsel hebben opgelopen of zelfs overlijden, dan verzeker je met de schade­verzekering inzittenden de financiële gevolgen hiervan. De schade­verzekering inzittenden vergoedt ook schade aan eigendommen van de inzittenden, waaronder de bagage in de bestelauto. Per gebeurtenis vergoeden wij maximaal € 1.000.000.

  Wil je precies weten waarvoor je verzekerd bent? Lees meer of bekijk de voor­waarden bij schade inzittinden­dekking. Daar staan ook situaties beschreven waarin je geen uitkering ontvangt.

 • Ongevallen­verzekering Inzittenden

  Ongevallen­verzekering Inzittenden

  De ongevallen­verzekering inzittenden keert eenmalig een vast bedrag uit als een inzittende overlijdt of blijvend invalide raakt door een ongeval met jouw bestelauto. Deze uitkering is niet gerelateerd aan de werkelijke schade en is ook onafhankelijk van wie verantwoordelijk is voor het ongeval. Er wordt maximaal € 10.000 uitgekeerd bij overlijden en € 40.000 bij blijvende invaliditeit. Wil je precies weten waarvoor je wel en niet verzekerd bent? Je leest er meer over in onze voor­waarden (pdf) bij Ongevallen inzittenden­dekking.

 • Verhaalsbijstand

  Verhaalsbijstand

  Het kan zijn dat de schade aan je bestelauto of persoonlijke bezittingen die in de bestelauto lagen door een ander is veroorzaakt. Soms moet je juridische kosten maken om deze schade op de ander te verhalen. Deze kosten kunnen flink oplopen. Met de aanvullende verzekering Verhaalsbijstand krijg je juridische hulp bij het verhalen van deze schade. De schade moet dan wel zijn ontstaan door een verkeersongeval of door een voorwerp dat je bestelauto heeft beschadigd. Ook een aanhanger die gekoppeld was aan je bestelauto valt onder deze verzekering. Wil je precies weten waarvoor je wel en niet verzekerd bent? Je leest er meer over in onze voor­waarden (pdf) bij Verhaalsbijstand­dekking.

 • Motorrijtuigen­rechtsbijstand

  Motorrijtuigen­rechtsbijstand

  Een ongeluk in het verkeer met je bestelauto kan reden zijn voor een conflict. Maar ook het onderhoud of het vervangen van deze auto. Onze verzekering motorrijtuigen­rechtsbijstand biedt juridische hulp bij dit soort conflicten. Wil je precies weten waarvoor je wel en niet verzekerd bent? Je leest er meer over in onze voor­waarden (pdf) bij Rechtsbijstand­dekking.

 • Casco­dekking voor aanhangers

  Casco­dekking voor aanhangers

  Met de aanvullende verzekering aanhanger casco­dekking ben je verzekerd tegen schade aan of het verlies van een aanhangwagen. Zo ben je onder andere verzekerd tegen diefstal, stormschade, overstroming, brand en botsing. Wil je precies weten waarvoor je wel en niet verzekerd bent? Je leest er meer over in onze voor­waarden (pdf) bij aanhanger casco­dekking.

Tips

Handig om te weten

 • Pakketkorting

  Deze verzekering is onderdeel van het Bedrijven Totaalplan. Het aantal verschillende verzekeringen dat je hebt, bepaalt de hoogte van de pakketkorting:

  Aantal verschillende verzekeringen Korting
  Vanaf 2 verzekeringen 2%
  Vanaf 3 verzekeringen 5%
  Vanaf 4 verzekeringen 8%
  Vanaf 5 verzekeringen 10%
  Vanaf 8 verzekeringen of meer 12%

  De korting geldt voor alle lopende verzekeringen binnen het pakket.

 • Leeftijd bestuurder

  De leeftijd van de bestuurder van de bestelauto bepalen we op basis van de volgende gegevens:

  • Als jij als enige in de bestelauto rijdt, nemen we je leeftijd als uitgangspunt voor de verzekering.
  • Als er verschillende mensen in de bestelauto rijden, nemen we de leeftijd van de jongste bestuurder als uitgangspunt.
  • Als je niemand opgeeft als bestuurder, dan nemen we de premie die hoort bij een bestuurder van 18 jaar.
 • Korting op premie

  Is de regelmatige bestuurder 24 jaar of ouder en is er nog nooit schade gereden? Dan begin je al met 48% korting (bonus-malustrede 5) op de premie van je bestelauto­verzekering. En dit kan oplopen tot maximaal 80% korting (bonus-malustrede 14 tot en met 20).

 • Voorwaarden

De bestelauto­verzekering van Reaal

Bonuskorting tot 80%, no-blame-no-claim­regeling en hulpverlening standaard meeverzekerd.