Je opgebouwde bedrag valt vrij

Heb je van ons een brief ontvangen omdat je verzekering binnenkort afloopt? Lees meer over je verzekering, de mogelijkheden en een aantal dingen waarmee je rekening moet houden of op moet letten.

In het verleden heb je een verzekering afgesloten om een bedrag op te bouwen, bijvoorbeeld voor de aflossing van een lening. En nu is het zover: binnenkort ontvang je dit bedrag. Wij kunnen dit bedrag uiteraard meteen overmaken naar je betaal­rekening. Of, als dat van toepassing is, naar de geldverstrekker waar je lening loopt. Maar je kunt het ook meer waard laten worden op bijvoorbeeld een spaar­rekening.

Je verzekering en de Belastingdienst

De premies die je hebt betaald voor je verzekering kon je niet aftrekken van je inkomstenbelasting. Het geld dat je straks ontvangt, is waarschijnlijk niet belast. Wel valt het onder de vermogens­rendementsheffing in box 3. Lees meer over de belasting en je verzekering.

Maak een afspraak met je adviseur

Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Ga daarom naar je financieel adviseur. Je adviseur helpt je graag verder en adviseert je bij je keuze.

Zorg dat je bij het bezoek aan je financieel adviseur het volgende meeneemt:

  • Je polis en de voor­waarden die er bij horen.
  • De brief die je van ons gehad hebt over de afloop van je verzekering.

Je weet wat je met de uitkering wilt doen

Heb jij je keuze al gemaakt en heb je geen behoefte aan een adviesgesprek met je financieel adviseur? Dan vul je één van de volgende formulieren in:

Stuur het ingevulde formulier naar:
Reaal Levens­verzekeringen
Antwoord­nummer 11
1800 VB Alkmaar