Rechtsbijstand­verzekering voor FNV leden

 • Exclusief voor FNV leden
 • Een passende dekking

Deze Reaal Rechtsbijstandverzekering is exclusief gemaakt voor FNV-leden. De op maat
gemaakte verzekering sluit naadloos aan op de rechtshulp van je FNV-lidmaatschap.
Voor juridische bijstand op het gebied van arbeid, inkomen, letsel en beroepsziekten
kun je gebruik maken van de juristen van de FNV. De Reaal Rechtsbijstandverzekering
voor FNV leden biedt juridische hulp voor consumenten- en verkeerszaken. Ben je
huiseigenaar? Dan kun je je aanvullend verzekeren voor woonzaken. Ook je gezin
is verzekerd onder de Reaal Rechtsbijstandverzekering voor FNV leden. Deze
verzekering is niet voor FNV leden die ZZP'er zijn.

Gelukkig stel bij auto

Basisdekking

De dekking Basis inclusief Verkeer dekt juridische zaken met betrekking tot consumentenrecht en verkeersrecht. Jij en je gezin staan er bij juridische conflicten niet alleen voor.

Ook Automobilisten-rechtshulp zit in deze dekking.

Consument

 

Verkeer

 

Huiseigenaren

 

In dit overzicht staan alleen de rechtsgebieden waarvoor je rechtshulp kunt krijgen. Dit is alleen een keuze hulp. In de voorwaarden staat exact waarvoor je wel en niet verzekerd bent.

Vader en zoon zitten samen op de bank

Compleet

De Huiseigenaren dekking dekt juridische zaken die betrekking hebben op de eigen woning. Heb je een huurhuis? Dan is deze aanvullende dekking niet nodig. Met deze Aanvullende verzekering profiteer je van uitstekende juridische hulp op het gebied van consumenten- en verkeerszaken.

Consument

 

Verkeer

 

Huiseigenaren

 

Direct aanvragen? Bel 072 - 519 40 00

Je bereikt ons van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur.

Speciaal voor FNV-leden!

Met je FNV-lidmaatschap ontvang je uitstekende rechtshulp op het gebied van Arbeid, Inkomen, Letselschade en Beroepsziekten. Maar wie biedt jou en je gezin rechtshulp wanneer:

 • de keukenleverancier zijn afspraak niet nakomt?
 • de reparatie aan je auto veel duurder is dan afgesproken?
 • je huurbaas nalatig is?
 • een automobilist je geparkeerde auto beschadigt?
 • jij en je buurman het niet eens worden over een te plaatsen schutting?

Met de Reaal Rechtsbijstandverzekering voor FNV leden wordt dit voor je geregeld.

Polisvoor­waarden

De Reaal Rechtsbijstandverzekering voor FNV-leden heeft uitstekende voorwaarden.

Geen dubbeldekking

Om je niet onnodig premie te laten betalen, biedt de Reaal Rechtsbijstandverzekering voor FNV leden niet wat je lidmaatschap al biedt. Dus geen dekking voor juridische hulp op het gebied van arbeid, inkomen, sociale zekerheid en beroepsziekten bijvoorbeeld.

Gezinsleden zonder lidmaatschap bij een bond zijn daarvoor dus ook niet verzekerd met de Rechtsbijstandverzekering voor FNV leden. Wil je wel hiervoor een dekking voor je gezinsleden, vraag dan naar de mogelijkheden bij FNV.

Direct aanvragen? Bel 072 - 519 40 00

Je bereikt ons van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur.

Voorbeelden uit de praktijk

Ervaringen

Waarom zou je als FNV-lid de Reaal Rechtsbijstandsverzekering voor FNV leden afsluiten? Kijk maar eens naar onderstaande voorbeelden uit de praktijk. Pas als er iets gebeurt zie je hoe waardevol de verzekering is. In zulke situaties ben je blij dat je alles goed geregeld hebt.

Verbouwing

"Onze roze wolk werd ineens verstoord. We kregen gezinsuitbreiding maar mochten van de gemeente niet verbouwen voor een babykamer. Direct hebben de juristen van DAS Rechtsbijstand* bez­waar en daarna beroep bij de rechter ingesteld en heeft onze Sam heeft nu een eigen kamertje."

Aanrijding

"Ik had net een nieuwe auto toen ik van achteren werd aangereden. De automobilist vond dat ik aansprakelijk was, omdat ik plotseling geremd zou hebben. De gespecialiseerde juristen van DAS Rechtsbijstand* hebben ervoor gezorgd dat de schade is vergoed."

Nieuwe tv

"Ik had lang voor een LCD-televisie gespaard. Na een maand zie ik opeens sneeuwerige verticale lijnen. Mijn winkelier vertelde me dat het aan mijn kabelverbinding lag. Dankzij een korte briefwisseling tussen de juristen van DAS Rechtsbijstand* en de winkelier heb ik nu weer een piekfijn beeld en een nieuwe tv."

* DAS Rechtsbijstand is de onafhankelijke juridische specialist waar Reaal in het kader van de Reaal Rechtsbijstandverzekering voor FNV-leden mee samenwerkt.

Veelgestelde vragen

Rechtsbijstand­verzekering voor FNV leden

 • Waarom zou ik een Rechtsbijstandsverzekering voor FNV leden nemen?

  Met je FNV-lidmaatschap ontvang je uitstekende rechtshulp op het gebied van Arbeid, Inkomen, Letselschade en Beroepsziekten. Maar wie biedt jou en jouw gezin juridische hulp wanneer:

  • de keukenleverancier zijn afspraak niet nakomt?
  • de reparatie aan je auto veel duurder is dan afgesproken?
  • je huurbaas nalatig is?
  • een automobilist je geparkeerde auto beschadigt?
  • of jij en je buurman het niet eens worden over een te plaatsen schutting?

  Speciaal daarvoor heeft FNV samen met verzekeraar Reaal een Rechtsbijstands­verzekering voor FNV-leden op maat ontwikkeld. Deze verzekering sluit naadloos aan op de rechtshulp die je FNV-lidmaatschap biedt. Zodat je volledig gedekt bent voor rechtshulp. De dekkingen die onder het FNV-lidmaatschap vallen, gelden niet voor de overige leden van je gezin als zijn geen FNV-lid zijn. Mocht je daar wel geïnteresseerd in zijn, neem dan contact met de FNV op. Zij kunnen je verder helpen.

  Voor juridische bijstand op het gebied van arbeid, inkomen en letsel kun je gebruik maken van de juristen van de FNV. De Reaal Rechtsbijstand­verzekering voor FNV leden biedt juridische hulp voor consumenten- en verkeerszaken. Ben je huiseigenaar? Dan kun je je aanvullend verzekeren voor woonzaken. Ook je gezin is verzekerd onder de Reaal Rechtsbijstand­verzekering voor FNV leden.

 • Door wie wordt de rechtsbijstand verleend?

  Reaal heeft de uitvoering van de verzekering overgedragen aan DAS Rechtsbijstand. Zij doet dit geheel onafhankelijk is één van de grootste aanbieders van gespecialiseerde juridische diensten in Nederland. Verzekeraars mogen zelf de uitvoering niet doen om belangenverstrengeling te voorkomen.

 • Waarom hebben de FNV-bonden gekozen voor een samenwerking met Reaal?

  Het aanbod van Reaal heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Met dit pakket bespaart een gezin al gauw 50 euro op jaarbasis ten opzichte van andere rechtsbijstandverzekeraars. De dekking is breed: geen beperkingen, en veelal ook geldig in het buitenland.

 • Kan ieder FNV-lid de verzekering afsluiten?

  Ja. Voor de leden van FNV Bondgenoten, ABVAKABO FNV, AOb en FNV Bouw is gecontroleerd of het rechtenpakket van het lidmaatschap aansluit op de polisvoorwaarden van de verzekering. Voor leden van andere FNV-bonden is dat niet gedaan. Voor informatie over het rechtenpakket van je lidmaatschap kun je contact opnemen met je bond.

 • Wat gebeurt er als ik mijn FNV-lidmaatschap opzeg?

  De verzekering eindigt drie maanden nadat het FNV-lidmaatschap is beëindigd. Natuurlijk moet de beëindiging van het lidmaatschap wel aan Reaal worden doorgegeven. De polis wordt beëindigd na ontvangst van je opzegging. Eventueel vooruitbetaalde premie betalen wij terug, zodra de polis beëindigd worden. Als je je aanvullende rechtsbijstandverzekering opzegt, dan vervalt je FNV-lidmaatschap niet.

Logo reaal en fnv