Rechtsbijstand­verzekering voor FNV leden

Reaal Schadeverzekeringen is onlangs overgenomen door Nationale-Nederlanden. Dat betekent dat je vanaf nu geen Rechtsbijstandverzekering voor FNV leden meer bij ons kunt afsluiten. Voor een nieuwe rechtsbijstandverzekering kun je terecht bij OHRA, onderdeel van Nationale-Nederlanden.

Basisdekking

De dekking Basis inclusief Verkeer dekt juridische zaken met betrekking tot consumentenrecht en verkeersrecht. Jij en je gezin staan er bij juridische conflicten niet alleen voor.

Ook Automobilisten-rechtshulp zit in deze dekking.

De Huiseigenaren dekking dekt juridische zaken die betrekking hebben op de eigen woning. Heb je een huurhuis? Dan is deze aanvullende dekking niet nodig. Met deze Aanvullende verzekering profiteer je van uitstekende juridische hulp op het gebied van consumenten- en verkeerszaken.

Dit is een overzicht van de rechtsgebieden waarvoor je rechtshulp kunt krijgen. In de voorwaarden staat exact waarvoor je wel en niet verzekerd bent.

Geen dubbeldekking

Om je niet onnodig premie te laten betalen, biedt de Reaal Rechtsbijstandverzekering voor FNV leden niet wat je lidmaatschap al biedt. Dus geen dekking voor juridische hulp op het gebied van arbeid, inkomen, sociale zekerheid en beroepsziekten bijvoorbeeld.

Gezinsleden zonder lidmaatschap bij een bond zijn daarvoor dus ook niet verzekerd met de Rechtsbijstandverzekering voor FNV leden. Wil je wel hiervoor een dekking voor je gezinsleden, vraag dan naar de mogelijkheden bij FNV.

Juridische bijstand

Voor juridische bijstand werkt Reaal samen met de gespecialiseerde verzekeraar DAS. Meer informatie vind je op das.nl.

Voor juridische bijstand kun je contact opnemen met DAS via 020-651 88 15. (bereikbaar op werkdagen tussen 08.30 uur en 17.30 uur uur).

Zorg ervoor dat je het polis­nummer bij de hand hebt. De mensen van DAS zullen je dan verder helpen.

Polisvoor­waarden

De Reaal Rechtsbijstandverzekering voor FNV-leden heeft uitstekende voorwaarden..

Wijzigen

Zelf regelen

Wijziging doorgeven

Voor wijzigingen neem je contact op met Reaal. Je bereikt ons van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur op 072 - 518 56 75.

Rechtsbijstandverzekering voor FNV leden wordt OHRA

Verzekering opzeggen

Wil je je Rechtsbijstandverzekering voor FNV-leden opzeggen? Stuur dan een brief naar:

Reaal Schade­verzekeringen
Postbus 382
1800 AJ Alkmaar

Vermeld daarin duidelijk dat het om een Rechtsbijstandverzekering voor FNV-leden gaat en welk polis­nummer daarbij hoort. Wij stellen het op prijs als je in de brief wilt vertellen waarom je de verzekering wilt beëindigen.

Logo reaal en fnv