Rechtsbijstand­verzekering voor FNV leden

Reaal Schadeverzekeringen is onlangs overgenomen door Nationale-Nederlanden. Dat betekent dat je vanaf nu geen Rechtsbijstandverzekering voor FNV leden meer bij ons kunt afsluiten. Voor een nieuwe rechtsbijstandverzekering kun je terecht bij OHRA, onderdeel van Nationale-Nederlanden.

Deze Reaal Rechtsbijstandverzekering is exclusief gemaakt voor FNV-leden. De op maat
gemaakte verzekering sluit naadloos aan op de rechtshulp van je FNV-lidmaatschap.
Voor juridische bijstand op het gebied van arbeid, inkomen, letsel en beroepsziekten
kun je gebruik maken van de juristen van de FNV. De Reaal Rechtsbijstandverzekering
voor FNV leden biedt juridische hulp voor consumenten- en verkeerszaken. Ben je
huiseigenaar? Dan kun je je aanvullend verzekeren voor woonzaken. Ook je gezin
is verzekerd onder de Reaal Rechtsbijstandverzekering voor FNV leden. Deze
verzekering is niet voor FNV leden die ZZP'er zijn.

Gelukkig stel bij auto

Basisdekking

De dekking Basis inclusief Verkeer dekt juridische zaken met betrekking tot consumentenrecht en verkeersrecht. Jij en je gezin staan er bij juridische conflicten niet alleen voor.

Ook Automobilisten-rechtshulp zit in deze dekking.

Consument

 

Verkeer

 

Huiseigenaren

 

In dit overzicht staan alleen de rechtsgebieden waarvoor je rechtshulp kunt krijgen. Dit is alleen een keuze hulp. In de voorwaarden staat exact waarvoor je wel en niet verzekerd bent.

Vader en zoon zitten samen op de bank

Compleet

De Huiseigenaren dekking dekt juridische zaken die betrekking hebben op de eigen woning. Heb je een huurhuis? Dan is deze aanvullende dekking niet nodig. Met deze Aanvullende verzekering profiteer je van uitstekende juridische hulp op het gebied van consumenten- en verkeerszaken.

Consument

 

Verkeer

 

Huiseigenaren

 

Speciaal voor FNV-leden!

Met je FNV-lidmaatschap ontvang je uitstekende rechtshulp op het gebied van Arbeid, Inkomen, Letselschade en Beroepsziekten. Maar wie biedt jou en je gezin rechtshulp wanneer:

  • de keukenleverancier zijn afspraak niet nakomt?
  • de reparatie aan je auto veel duurder is dan afgesproken?
  • je huurbaas nalatig is?
  • een automobilist je geparkeerde auto beschadigt?
  • jij en je buurman het niet eens worden over een te plaatsen schutting?

Met de Reaal Rechtsbijstandverzekering voor FNV leden wordt dit voor je geregeld.

Polisvoor­waarden

De Reaal Rechtsbijstandverzekering voor FNV-leden heeft uitstekende voorwaarden..

Geen dubbeldekking

Om je niet onnodig premie te laten betalen, biedt de Reaal Rechtsbijstandverzekering voor FNV leden niet wat je lidmaatschap al biedt. Dus geen dekking voor juridische hulp op het gebied van arbeid, inkomen, sociale zekerheid en beroepsziekten bijvoorbeeld.

Gezinsleden zonder lidmaatschap bij een bond zijn daarvoor dus ook niet verzekerd met de Rechtsbijstandverzekering voor FNV leden. Wil je wel hiervoor een dekking voor je gezinsleden, vraag dan naar de mogelijkheden bij FNV.

Voorbeelden uit de praktijk

Ervaringen

Waarom zou je als FNV-lid de Reaal Rechtsbijstandsverzekering voor FNV leden afsluiten? Kijk maar eens naar onderstaande voorbeelden uit de praktijk. Pas als er iets gebeurt zie je hoe waardevol de verzekering is. In zulke situaties ben je blij dat je alles goed geregeld hebt.

Image

Verbouwing

"Onze roze wolk werd ineens verstoord. We kregen gezinsuitbreiding maar mochten van de gemeente niet verbouwen voor een babykamer. Direct hebben de juristen van DAS Rechtsbijstand* bez­waar en daarna beroep bij de rechter ingesteld en heeft onze Sam heeft nu een eigen kamertje."

Image

Aanrijding

"Ik had net een nieuwe auto toen ik van achteren werd aangereden. De automobilist vond dat ik aansprakelijk was, omdat ik plotseling geremd zou hebben. De gespecialiseerde juristen van DAS Rechtsbijstand* hebben ervoor gezorgd dat de schade is vergoed."

Image

Nieuwe tv

"Ik had lang voor een LCD-televisie gespaard. Na een maand zie ik opeens sneeuwerige verticale lijnen. Mijn winkelier vertelde me dat het aan mijn kabelverbinding lag. Dankzij een korte briefwisseling tussen de juristen van DAS Rechtsbijstand* en de winkelier heb ik nu weer een piekfijn beeld en een nieuwe tv."

* DAS Rechtsbijstand is de onafhankelijke juridische specialist waar Reaal in het kader van de Reaal Rechtsbijstandverzekering voor FNV-leden mee samenwerkt.

Logo reaal en fnv